View Full Version : Przesy³ki ca³opojazdowe.
Cze¶æ, mo¿e jestem troszkê nie tego, ale nie rozumiem ani w z±b, czym jest transport ca³opojazdowy. Mo¿e Wam wydaæ siê dziwne, ¿e co¶ takiego mnie interesuje, ale to w³a¶nie szef postanowi³, ¿e mam poszukaæ czego¶ takiego na zamówienie, bo jednak obawia siê, ¿e transport materia³ów szklanych przy prze³adunku mo¿e ucierpieæ i to znacznie. Chêtnie dowiem siê dok³adnie, czym to jest i jak to za³atwiæ.
Transport ca³opojazdowy, to jak Ci nazwa mówi, transport ca³ego pojazdu, wraz z za³adunkiem. Mo¿esz wiêc przewie¼æ albo wózek wid³owy, albo samochód z odpowiednio zapakowanym towarem. Je¶li masz tak co¶ t³ukliwego, to oczywi¶cie, to bêdzie najbezpieczniejsza opcja dla Ciebie. Zamówiæ mo¿esz us³ugê przez sieæ nawet, ale tylko u wybranych kurierów miêdzynarodowych. Nie ka¿dy tak± us³ugê oferuje.
Mi³a1975
19-06-2019, 16:39
Ja czyta³am, ¿e transport ten polega tak naprawdê jakby na wynajêciu ca³ego samochodu dostawczego, przy czym oczywi¶cie zamawiamy go na okre¶lony czas, za okre¶lon± kwotê i w razie czego mo¿emy umowê przed³u¿yæ. Sama jeszcze nie mia³am okazji wykorzystaæ takiej us³ugi, Ale w mojej firmie ju¿ to zamawiamy. Chêtnie sprawdzê kogo wybiera mój szef i mogê wam daæ znaæ po nied³ugim ¶wiêcie czerwcowym.
skowroneczek20
26-06-2019, 21:15
W sumie to o wszystkim prawie napisa³y¶cie, ale nie wspominacie o tym, kto siê takim czym¶ dok³adnie zajmuje, wiêc ja to zrobiê. Z moich wiadomo¶ci wynika, ¿e firma kurierska Speedpack https://www.speedpack.com.pl/ oferuje w³a¶nie taki transport ca³opojazdowy, ale koszty wylicza siê indywidualnie, bo wynajem rozlicza siê nie tylko od wagi czy pojemno¶ci transportu, ale i od odleg³o¶ci, czy czasu, jaki samochód bêdzie musia³ byæ na dan± przesy³kê zaanga¿owany .
Je¶li chodzi o tego typu rzeczy to od siebie polecam Wam wej¶æ na stronê https://cswim.pl/228-rozruszniki tutaj znajdziecie niezbêdne czê¶ci i akcesoria do wózków wid³owych.
eliza104
06-04-2022, 09:56
A co to jest? pierwsze s³yszê o czym¶ takim.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.