View Full Version : Wasze ulubione Polskie aktorki?
Hej :)
Jakie są Wasze ulubione aktorki oraz w których filmach według Was najlepiej wypadły?
Może rozwinie się tutaj jakaś ciekawa dyskusja!
Ja to mam zawsze problem z nazwiskami, natomiast na pewno można wyróżnić Małgorzatę Kożuchowską :)
PaulinaW
13-12-2019, 08:22
To prawda zawsze jak trzeba to wypada z głowy :) Na pewno praktycznie w każdej roli sprawdza się Agata Kulesza, natomiast z młodych aktorek myślę że też coraz lepiej idzie Julii Wieniawej.
WiolaS32
30-12-2019, 07:17
Podzielam Wasze wypowiedzi, bo wymieniliście wszystkie moje 3 ulubione aktorki!
Wieniawę bardzo lubię i myślę, że bardzo dobrze by się sprawdziła również w innych rodzajach filmów.
Wieniawę bardzo lubię i myślę, że bardzo dobrze by się sprawdziła również w innych rodzajach filmów.
Wieniawa z tego co się orientuję jest młodą aktorką ale miała okazję naprawdę grać w wielu filmach.
kaja1921
02-01-2020, 23:15
Ciekawe jakby się sprawdziła w horrorze.
Ja na chwilę obecną bardzo lubię Kuleszę bardzo sympatyczna i utalentowana aktorka.
Ale Wieniawa chyba grała w jakimś horrorze czy się mylę?
Ale Wieniawa chyba grała w jakimś horrorze czy się mylę?
Wydaje mi się że nie grała w żadnym horrorze dopiero chyba ma grać w tym nowym który wychodzi wiosną. Widziałam jakiś czas temu teaser
Być może o ten horror mi chodziło co dopiero wychodzi bo też widziałam na filmweb teaser. Nawet ciekawy najprawdopodobniej wybiorę się do kina na premierę
kaja1921
03-01-2020, 11:02
Być może o ten horror mi chodziło co dopiero wychodzi bo też widziałam na filmweb teaser. Nawet ciekawy najprawdopodobniej wybiorę się do kina na premierę
Jaki tytuł, bo chyba ja nic nie widziałam, a bardzo lubię horrory.
Tytuł w Lesie dziś nie zaśnie nikt można go obejrzeć na youtube, a w marcu jest premiera horroru
Dzięki za odpowiedzi! Na pewno sobie sprawdzę co tam wymieniliście i może w weekend sprawdzę kilka propozycji. Tematu nie zamykam i lecimy dalej skoro jest takie zaangażowanie :)
KarolaaW
20-01-2020, 10:21
Ciekawe jakie nowe filmy wyjdą w 2020 i to oczywiście z naszego polskiego kina.
Horror już jest na marzec zapowiedziany, do tego PSY 3 - filmy które na pewno trzeba sprawdzić!
WiolaS32
29-01-2020, 08:08
Moim zdaniem Pani Agata Kulesza, młode na pewno się fajnie rozwijają i mam nadzieję, że im wyjdzie także na rynku międzynarodowym.
Zdecydowanie Agata Kulesza, Małgosia Kożuchowska i ja jeszcze lubię Krysię Tkacz.
KarolaaW
02-02-2020, 21:55
No to mamy podobne gusta co do polskich aktorek :D
A z młodych i dopiero wchodzących aktorek? Tutaj ja akurat jestem i wierzę w umiejętności Juli Wieniawej.
Kilka aktorek takich jest, ale mam straszny problem z zapamiętaniem nazwisk. Oprócz Wieniawej może jeszcze Wiktoria Gąsiewska.
PaulinaW
03-02-2020, 07:46
O i to jest słuszny wybór, a z aktorów też Królikowski oraz Musiał daje radę, no jak widać już kilku się pojawia i zdobywa coraz więcej roli. Teraz czas na młodzież!
Musiał faktycznie świetnie sobie radzi, a czy on w ogóle jest po szkole aktorskiej? Zresztą Wieniawa również
kaja1921
03-02-2020, 10:27
Musiał faktycznie świetnie sobie radzi, a czy on w ogóle jest po szkole aktorskiej? Zresztą Wieniawa również
Teraz nie trzeba być po szkole aby dobre grać. Zresztą Wieniawa też z tego co się orientuję nie jest po szkole aktorskiej, a naprawdę gra lepiej od niejednej aktorki, która jest zawodową aktorką.
No własnie Wieniawa po szkole nie jest - słusznie żeście to zauważyli. Ale ona jest mega pracowita i każda jej rola wypadła mega dobrze :)
Paula1501
13-02-2020, 17:35
Ja chyba nie mam ulubionych aktorów, ogolnie lubię filmy oglądać, zwlaszcza teraz w zimowe dlugie wieczory. W ten weekend wspolnie z kolezanką zamierzamy ogbejrzec skłodowska film 2019 (https://www.cda360.pl/sklodowska-2019-lektor-pl/) Ponoc jest przepiękny
No własnie Wieniawa po szkole nie jest - słusznie żeście to zauważyli. Ale ona jest mega pracowita i każda jej rola wypadła mega dobrze :)
Tez mnie cieszy, ze sporo młodych ludzi teraz widzimy na dużych ekranach.
Posiadanie dyplomu szkoły aktorskiej nie koniecznie gwarantuje takie sukcesy, jakie ona osiągnęła
jest to prawda i to nie tylko w dziedzinie aktorskiej przecież :) Sa różne zawody, do których nie potrzebujemy dyplomu, a można w nich działać i czasami lepiej naprawde działają takie "samouki" niż ludzie po studiach, to tak btw.
nic tylko czekać na coś z jej udziałem :)
Oglądałam zwiastun, ten nowy i nawet, ciekawe co z tego finalnie wyjdzie.
Chodzi Ci o ten zwiastun w nowym horrorze tak?
Tak, ja myślę, że chodzi o ten najnowszy polski horror, który ma niedługo wyjsc w kinach :)
Widziałam wieniawę w tym zwiastunie W lesie dziś nie zaśnie nikt, powiem szczerze, nie sądziłam, że może to tak dobrze wyglądać
a czy jest w ogóle jakiś taki straszny horrorowy film, ale polski ? Czy ostatnio same komedie wychodziły?
o tak wracając do tematu, widzieliście ostatnie zwiastuny? W szoku jestem jak się rozkręca tam akcja :O
Mnie tam jej koleżanka Gąsiewska bardziej zastanawia, w takiej wersji to chyba jeszcze nikt jej nie widział :P
a kogoś film zainteresował, idzie ktoś, czy raczej odpada?
Ten film może być taką pozytywną miazgą, mało kto decyduje się w Polsce na slasher, na horror, na coś co wzbudza takie kontrowersje..np Gąsiewska w mocnej scenie.
Mocnej? Mało powiedziane, młodzi ludzie widać że starają się zrobić coś fajnego.
Rozumiem, że masz na myśli ich grę aktorską? Kiedyś mnóstwo było takich aktorek, teraz niestety filmy komediowe mają obsadzone role dla tych samych osobowości, a to według mnie słabe..
Trochę dziwnie wyglądałby tutaj taki Karolak w roli groźnego policjanta :P
a jak myślisz, serio jest tam gdzieś objaw wątków polityki? Jakoś nawet do tytułu tego horroru mi to nie pasuje, ale w sumie zaraz wybory, może coś w tym rzeczywiście jest.
Śledzę rozwój Julii Wieniawy - młoda aktorka którą można kochać albo nienawidzić. Ostatnio dość głośnie jest o jej grze w polskim horrorze W lesie dziś nie zaśnie nikt - wybieracie się na premierę? Oglądałam zwiastuny i ja będę.
No właśnie o tym piszemy sobie, że pójdziemy, temat dość interesujący prawda?
Śledzę rozwój Julii Wieniawy - młoda aktorka którą można kochać albo nienawidzić. Ostatnio dość głośnie jest o jej grze w polskim horrorze W lesie dziś nie zaśnie nikt - wybieracie się na premierę? Oglądałam zwiastuny i ja będę.
Mam wrażenie, że młodzi ludzię ją kochają, a starsi przez zazdrosć nienawidzą
a jak myślisz, serio jest tam gdzieś objaw wątków polityki? Jakoś nawet do tytułu tego horroru mi to nie pasuje, ale w sumie zaraz wybory, może coś w tym rzeczywiście jest.
Ja myślę, że to trochę nadinterpretacja, teraz ludzie wszędzie widzą politykę :P Nie mniej film może być naprawdę ciekawy, może w końcu będzie fajny polski horror - nareszcie coś innego :)
metalinka
04-03-2020, 09:35
Nie przesadzajmy, film musi dać nam odpocząć właśnie od tej całej polityki i pracy. Dlatego akcja dzieje się w lesie :D
Dokładnie, ludzie już się wszędzie doszukują jakiś politycznych odniesień. Przecież to horror! Ja widziałam wszystkie zwiastuny i nic takiego tam nie zauważyłam :P
Ja jestem daleka od takich osądów. Liczę, że to wolny od takich rzeczy film który jednocześnie mnie zaciekawi.
Ja jestem daleka od takich osądów. Liczę, że to wolny od takich rzeczy film który jednocześnie mnie zaciekawi.
Moim zdaniem dziwne by to było, jakby politykę chcieli wrzucić nawet w horror :P
Jak dla mnie bez sensu porównanie, no chyba że będzie to jakoś ciekawie wplątane.
karolcia89
05-03-2020, 22:26
Polityk a w horrorze? No co wy! Totalnie to brzmi bez sensu troszkę, bez obrazy :)
Tez mi się wydaje, ze trochę ta polityka nie pasuje :) No ale zobaczymy jak to bedzie, zapowiada się wszystko rewelacyjnie
Ja bardzo też lubię aktorki z lat 90 siątych. Mają talent, charyzmę.
Ten film w lesie dziś nie zaśnie nikt, jest mega popularny, wszędzie, dosłownie wszędzie o nim trąbią.
KarolaaW
07-03-2020, 22:48
W końcu pierwszy polski horror typu slasher, więc dobrze że jest głośno.
Na początku nie byłam przekonana, bo widziałam te krótkie materiały. Jednak z czasem kolejnych wywiadów, recenzji i dłuższych zwiastunów mnie zaciekawił. Będę musiała obejrzeć. Tym bardziej, ze tak dobra obsada :)
KarolaaW
08-03-2020, 22:18
Kolejna osoba w naszej dyskusji i fanka horrorów. Będziemy po premierze miały o czym gadać ;)
andrzejka123
09-03-2020, 08:30
Pewnie, że tak wszystko się okaże odnośnie naszych ulubionych aktorów w piatek 13 tego po premierze :D
PaulinaW
12-03-2020, 10:18
Nie do końca się jednak przekonamy, ale i tak czekam aż się pojawi i z chęcią się wybierzemy. W końcu coś świeżego w naszym kinie :)
Do mojej listy dołączyła ostatnio Kinga Preis, bo bardzo mi się podoba jej rola w Ojcu Mateuszu.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.