Zaloguj się

View Full Version : Mały punkt gastronomiczny z jedzenie na ciepło , na wagę?


Fantazja30
15-12-2019, 09:10
Mały punkt gastronomiczny z jedzenie na ciepło , na wagę?
Czy wg was otworzenie takiego stoiska np w galerii, w przejściu miałoby sens,
dałoby się na tym zarobić?
Wcześniej stały tam lody w miejscu o które mi chodzi, ale ludzie lodów nie brali i zastanawiam sie czy jakbym otwrzyła np frytki, szaszłyki itd to czy miałoby to sens?

Dulcynea
17-12-2019, 07:49
musiałabyś zrobić jakieś dokładniejsze badanie rynku i ludzi jacy tam przechodzą,
bo sam pomysł jest spoko, wtedy odpowiednie zezwolenia, urządzenia typu bemary nastawne do trzymania temperatury tych posiłków (jak tu https://www.gastroprodukt.pl/pl/c/Bemar-nastawny/2530 na przykład), i lecisz,
ale nie jestem pewna czy w przejściach w galeriach w ogóle można takie punkty otwierać - bo wiesz sanepid, wypażarki, zmywarki, cuda - to wcale nie musi być takie proste technicznie to raz.
A dwa - dlaczego punkt z lodami upadł?

Jerfqt21
18-12-2019, 12:59
zależy w jakim miejscu się znajduje.
-
środa wielkopolska restauracje (http://bistronatalerzu.pl/)

ania.kotowska87
18-12-2019, 18:14
myślę, że szybkie ciepłe przekąski zawsze są dobre bo ludzie są głodni na zakupach

Bercia1
30-03-2021, 10:36
Mamy mały punkt gastronomiczny ale przydałaby się nam nowa hendi frytownica (https://gastromania.pl/frytownice-dwukomorowe/frytownica-nastolna-dla-gastronomii-2x8-l-hendi-blue-line.html) . Myślicie, że ta ze sklepu gastromania.pl byłaby dobra? Ważne żeby sprawie przyrządzało się w niej frytki. Ludzie nie lubią stać w kolejce, wiec sprzęt powinien być pierwszej jakości i wyjątkowo szybki. Mam nadzieję, że ten się u nas sprawdzi.

Witkowa
01-04-2021, 14:00
Jeśli właśnie planujecie otworzyć własny biznes gastronomiczny, to polecam zajrzeć na bloga internetowego http://grzalkigastro.pl. Znajdziecie tam sporo przydatnych artykułów przede wszystkim na temat różnego rodzaju grzałek do sprzętów gastronomicznych – na przykład do pieca, piekarnika, czy też frytkownicy. Jestem przekonana, że taka profesjonalna wiedza się Wam przyda. A Wy jakie blogi gastronomiczne najczęściej czytacie?

jjusti18
01-04-2021, 15:01
Skoro jesteśmy przy tym temacie to może mi też doradzicie w jednej kwestii? A mianowicie chodzi mi o sprzęt, typu maszyna do produkcji lodu (https://gastromania.pl/produkcja-lodu-i-akcesoria.html)... Czy wiecie może gdzie znajdę takie innowacyjne sprzęty.

mona21
09-05-2022, 11:06
Zainwestuj we frytownicę. Popatrz tu https://www.gastropuls.pl/frytownice-gastronomiczne/frytownica-elektryczna-jednokomorowa-4-l-fagor-fe-4 - funkcjonalna, jednokomorowa, zasilana prądem. Idealnie sprawdzi się w takiej małej gastronomii. A frytki lubią wszyscy. I jako samodzielne danie, i jako dodatek do np. burgerów.