View Full Version : Jaką szkołę polecacie?
SteffAnja
25-04-2020, 18:34
Szukam odpowiedniej szkoły dla mojego syna. Przeprowadzamy się do Warszawy w przyszłym roku i chciałabym już powoli pomyśleć o szkole, gdzieś w okolicach centrum. Na pewno ma być to szkoła prywatna. Robiłam już mały research i trafiłam na Te Vizje przy Okopowej, jak na razie jest u mnie na pierwszym miejscu. Co sądzicie o tej szkole?
Antoska55
26-04-2020, 06:09
Nie powinno być problemu ze znalezieniem dobrej szkoły. Mieszkam w Warszawie bardzo długo i muszę powiedzieć, że jest ich tu sporo. Co do prywatnych szkół to myślę, że jest to bardzo dobry wybór, konkretnej niestety nie polecę.
Kilku znajomych wysłało swoje dzieci do Te Vizji i są mega zadowoleni. Jest tam dużo angielskiego, to jest na pewno wyróżnik tej szkoły. Dobrze, że myślisz o prywatnej szkole dla swojego dziecka:)
Anitas04
28-04-2020, 08:01
Moja córka jest w 3-ciej klasie właśnie w Te Vizji, po ich przedszkolu wiedzieliśmy, że także następnym krokiem będzie właśnie ich szkoła podstawowa. Są tu stosunków małe ilości dzieci na klasę, przez co nauczycielom o wiele łatwiej przekazać wiedzę. Polecam serdecznie;)
Iwonamalek2
29-04-2020, 13:16
Ja to nie byłam przekonana do szkoły prywatnej dla dziecka, jednak wszystkie moje założenia były bezpodstawne. Polecam pójść w tym kierunku właśnie:)
Dzięki bardzo. Sporo się już dowiedziałam o tym i chyba też postawię na prywatną. Zresztą Te Vizja przy Okopowej jest w bardzo dogodnej do mnie lokalizacji, więc czego mogę chcieć więcej:)
DanielaMT77
22-05-2020, 10:37
Każdy rodzic na pewno chce jak najlepiej dla swojego dziecka, dlatego też i ja postawiłam na dobrą, prywatną szkołę. Obecnie można znaleźć świetne placówki, do których jak zapiszecie swoje dzieci to na pewno nie będziecie musieli szukać korepetycji, dodatkowych zajęć poza szkołą.
PaulinaW
03-06-2020, 12:25
Najpierw jednak warto wiedzieć co chcesz robić w życiu zawodowym, to na pewno ułatwi wybór kierunku oraz szkoły. My też z synem ostatnio przeglądamy różne opcje i trafiliśmy w Łodzi na Cosinus, ponieważ w zeszłym roku otworzyli też szkoły średnie dzienne i to bezpłatnie. Mają w ofercie edukacyjnej profil Programista, który wydaje się być bardzo przyszłościowy i do tego dają darmowe zeszyty i podręczniki, a nawet karnet sportowy oraz tablet do wygodnej nauki. Pozdrawiam i mam nadzieję, że podejmiecie dobrą decyzję!
Dzennika5
18-06-2020, 14:11
Do takiego etapu jeszcze dojdą dzieci;) Na początku trzeba pokazać rożne możliwości, dla mnie ważne było to żeby dziecko spróbowało różnych rzeczy, w końcu znajdzie coś dla siebie, swój pomysł na życie. Dlatego też już sam wybór podstawówki jest bardzo ważny, wybierajcie takie, które mogą sporo zaoferować.
Zdecydowanie muszę przyznać, że jest to bardzo dobra szkoła. Syn za rok kończy podstawówkę i zastanawiamy się również nad ofertą liceum w tym samym miejscu. Wierzę, że zaangażowanie szkoły jest na tyle odpowiednie, że matura zostanie napisana z najwyższym wynikiem, co otwiera później drogę rozwoju i kariery.
sabina9022
20-07-2020, 12:51
Moje dziecko ma dopiero roczek, ale faktycznie - Te Vizja na Okopowej jest polecana przez wielu rodziców i wśród tych rodziców są moim znajomi. Ze szkoły są bardzo zadowoleni, ponieważ zawsze można liczyć na odpowiedni kontakt z nauczycielami i realizację całego programu według rozszerzonego planu.
janeczka84
23-07-2020, 10:36
Mnie cieszy fakt, że w szkole, którą wybrałam są zajęcia rewalidacyjne (https://funtronic.eu/rehabilitacja/) które wspierają prawidłowy rozwój dziecka. Super to się sprawdza.
angelika1998
30-07-2020, 22:32
Niepubliczne Liceum Ogólnokształcące nr 6 przy ul. Bacha w Warszawie to szkoła którą warto polecić wybierając LO. Świetne przygotowanie do matury oraz pomoc w wyborze kierunku studiów. Wszystko to jest możliwe dzięki współpracy uczniów nauczycieli, każdy robi swoje jak najlepiej potrafi. Nie od dziś wiadomo że najważniejsi są ludzi, Ci najlepsi na odpowiednich miejscach w szczególności.
Ja nie mogłam nigdzie znaleźć książek dla swojej córki. Nie które tytuły są ciężko dostępne. Na innych forach dużo osób polecało ten sklep https://www.taniaksiazka.pl/seria/operon-nasza-szkola wiec tam weszłam i udało się znaleźć to co brakowało. Dobrze że teraz odkryłam takie miejsce
Najlepiej kierować się opiniami innych o danej placówce edukacyjnej dla dziecka.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.