View Full Version : Szczotka do w³osów
Hej Dziewczyny! Mam problem z moimi gêstymi i grubymi w³osami, które trudno jest rozczesaæ. Szczotki, których u¿ywam wyrywaj± w³osy i wcale ich dok³adnie nie rozczesuj±. Zastanawiam siê nad zakupem jednej z tych Olivia Garden Finger Brush https://www.gobli.pl/olivia-garden-fingerbrush-c4493 , jednak nie jestem pewna czy siê sprawdzi. My¶licie, ¿e powinnam j± kupiæ?
Te szczotki Finger Brush s± po prostu genialne w u¿ywaniu! Zanim jednej z nich nie kupi³am, to my¶la³am, ¿e takie szarpanie w³osów podczas czesania jest naturalne i nie rozczesze siê inaczej spl±tanej fryzury. Myli³am siê niesamowicie gdy za namow± siostry zamówi³am tak± profesjonaln±. Szczotka wspaniale sobie z moimi w³osami daje radê, mimo ¿e nie s± grube. Jednak czêsto siê pl±cz±.
Moja córcia bardzo nie lubi³a codziennego rytua³u czesania jej w³osów. Ma bardzo d³ugie i do szko³y nosi koñski ogon albo warkocz. Szczotka do w³osów Finger Brush sprawi³a, ¿e w koñcu mogê normalnie jej rozczesaæ w³osy bez szarpania i zbêdnego bólu. Polecam serdecznie do grubych i gêstych w³osów. Ja mam krótkie, ale te¿ mam swoj± i z przyjemno¶ci± jej u¿ywam.
Anzelmina
08-09-2020, 14:59
Bardzo dobrze znam sklep Gobli.pl, ale szczotek do w³osów u nich jeszcze nie zamawia³am. Tylko je widzia³am i nie zdawa³am sobie sprawy, ¿e tak dobrze rozczesuj± ko³tuny na g³owie :) Oj przyda³aby mi siê jedna taka profesjonalna, bo za ka¿dym razem gdy siê czeszê, to przez moj± tracê mnóstwo cebulek. Podoba mi siê ta z w³osiem dzika. Do codziennej pielêgnacji bêdzie z pewno¶ci± idealna.
Olivia Garden Finger Brush to najlepsza szczotka do w³osów, jak± kiedykolwiek mia³am. Delikatnie rozdziela pasma w³osów bez szarpania i wyrywania ich. Gdy kupi³a j± moja bratowa i pochwali³a siê mnie i mojej siostrze, to jak najszybciej te¿ zamówi³y¶my. Wcze¶niej nie wierzy³am, ¿e mo¿na czesaæ w³osy bez ¿adnych problemów. W dodatku bez elektryzowania i puszenia. Co¶ wspania³ego!
Ciekawy maj± wygl±d te szczotki do w³osów i przyznam, ¿e my¶la³am, i¿ przeznaczone s± tylko do salonów. Teraz gdy przeczyta³am Wasze wypowiedzi jestem gotowa jedn± sobie kupiæ i wypróbowaæ. Raz podobn± widzia³am w rêkach mojej znajomej fryzjerki i nawet poczu³am, z jak± ³atwo¶ci± rozdziela pasma moich w³osów, nie szarpi±c ich wcale. To fantastyczny wynalazek, chyba naprawdê warto go mieæ :)
Blenderka
09-09-2020, 09:41
Zupe³nie przypadkowo trafi³am na tak± w³a¶nie szczotkê do w³osów i ju¿ nie mogê siê z ni± rozstaæ :) Ma specyficzn± innowacyjn± budowê co sprzyja rozczesywaniu bez ¿adnych problemów. Dodatkowo przyjemnie masuje skórê g³owy poprawiaj±c jej ukrwienie i tym samym pozytywnie wp³ywa na cebulki. Wreszcie nie muszê wyjmowaæ ko³tunów se szczotki, bo po prostu ta nie wyrywa w³osów. Serdecznie polecam!
A s³ysza³a¶ o szczotkach z w³osia dzika? To teraz taki must have w pielêgnacji w³osów. Taka szczotka m.in. domyka ³uski w³osa, nadaje im blasku, rozprowadza sebum co chroni w³osy i du¿o wiêcej. Zreszt± tutaj https://lupakosmetyczna.pl/porady-ekspertow/szczotka-z-wosia-dzika-o-jej-zaletach-i-zastosowaniu masz ca³y artyku³ na ten temat. Z pewno¶ci± siê przyda.
W drogeriach czêsto s± slabej jako¶ci, lepiej poszukaæ w sieci porz±dniejszej, tam zawsze dostaniesz
Czarnawydra
20-09-2023, 09:30
a jaka¶ konkretna marka albo rodzaj? bo chcia³abym co¶ porz±dnego do w³osów kupiæ wreszcie
Ja mam t± https://www.notino.pl/olivia-garden/fingerbrush-ionic-bristles-grzebie-do-wlosow/ jest w dobrej cenie a polecana przez w³osomaniaczki
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.