View Full Version : Keratyna do w³osów
Zastanawiam siê nad zabiegiem keratynowego prostowania w³osów w domu. Mia³am ju¿ raz robiony w salonie fryzjerskim, ale ze wzglêdu na koszty wola³abym wykonaæ sobie sama. Zale¿y mi na kupieniu dobrej jako¶ci keratyny i zastanawiam siê nad Inoar https://www.gobli.pl/inoar-c4317 . My¶licie, ¿e dam radê zrobiæ sama keratynowe prostowanie? Jak uwa¿acie?
Jak najbardziej, to najlepsza keratyna, jak± znam i jest warta swojej ceny. Niesamowicie d³ugo siê utrzymuje, a w³osy s± po niej g³adkie i b³yszcz±ce. Efekt jest dos³ownie powalaj±cy. Ta brazylijska marka produktów Inoar jest profesjonalna, dlatego warto w ni± inwestowaæ. To wyj±tkowo skuteczne prostowanie w³osów, które jednocze¶nie nic im nie szkodzi, a wrêcz przeciwnie. Od¿ywia i u³atwia stylizowanie.
Keratynowe prostowanie mo¿na bez problemu wykonaæ samemu w domu i wcale nie jest to skomplikowane. Warto wówczas, szczególnie przy gêstych w³osach, poprosiæ o pomoc drug± osobê. Za pierwszym razem trochê to d³u¿ej potrwa, bo wiadomo, ¿e trzeba nabraæ wprawy. Te¿ pierwszy taki zabieg mia³am robiony u fryzjera i stwierdzi³am, ¿e kolejne bardziej op³aci mi siê zrobiæ ju¿ w domu. A Inoar to faktycznie ¶wietna seria produktów.
Anzelmina
07-10-2020, 11:45
Jak ju¿ zrobicie keratynowe prostowanie to przyda siê te¿ maska nawil¿aj±ca do w³osów. Dla mnie najlepsza jest Inoar Argan Oil, która ¶wietnie nawil¿a i pielêgnuje zw³aszcza bardzo suche w³osy. Moje siê bardzo pusz±, a dziêki temu kosmetykowi pasma siê wyg³adzaj± i daj± poskromiæ. Zawiera olej arganowy, witaminê E oraz inne warto¶ciowe sk³adniki. W ogóle ta ca³a linia produktów jest fantastyczna.
Blenderka
07-10-2020, 13:18
Moim zdaniem ca³a seria tych kosmetyków jest ¶wietnej jako¶ci. Ja z niuch korzystam, moja siostra i nawet mama :) A to wszystko dziêki naszej znajomej fryzjerce, która czasem pomaga nam robiæ keratynowe prostowanie w domu. Ostatnio w Gobli zamówi³am INOAR POS Progress szampon oraz od¿ywkê po keratynowym prostowaniu. Produkty s± po prostu niezast±pione.
Najlepsza keratyna do w³osów jest w³a¶nie Inoar, ale maska nawil¿aj±ca do w³osów po takim prostowaniu jest równie¿ niezbêdna. Produkty s± rewelacyjne wed³ug mnie oraz mojej przyjació³ki. To ona mnie namówi³a na ten domowy zabieg i ju¿ nie chodzê w tym celu do salonu. Faktycznie najlepiej nie przep³acaæ. Najwa¿niejsze jest jednak to, ¿e taka keratyna doskonale nadaje siê do ka¿dego rodzaju w³osów, równie¿ tych, które s± bardzo zniszczone.
A wiecie o tym, ¿e najlepiej jest w³osy przygotowaæ do takiego zabiegu keratynowego? Ja na przyk³ad kupujê specjalny szampon Inoar Moroccan Keratin, ktory ¶wietnie podporz±dkowuje niesforne i krêc±ce siê w³osy. Takie przygotowanie pasm sprzyja skuteczniejszemu dzia³aniu keratyny. Dziêki temu kosmetykowi kuracja wnika do g³êbi w³osa, dziêki czemu efekt jest d³u¿szy i trwalszy.
Ja jako¶ nie jestem przekonana na ten zabieg. Niby twierdz±, ¿e po nim w³osy s± l¶ni±ce. Ale czy na pewno. Je¶li chodzi o proste w³osy i g³adkie o których ka¿da z nas marzy to lepiej wybraæ perukê. W wielu miastach s± salony, gdzie nam pomog± w doborze. Jak wpiszesz w wyszukiwarkê peruka Katowice (https://www.peruka.pl/webpage/peruki-katowice.html) to na pewno znajdziesz adresy. A taka peruka je¶li bêdzie dobrej jako¶ci bêdzie lepsza. Takie moje zdanie.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.