View Full Version : Gry dla małego dziecka
Moje maleństwo (3 lata) bardzo interesuje się, co to mama z tatą robią na tych rozkładanych urządzeniach, że klepią w literki i coś się pokazuje na ekranie ;) Chyba nie uniknę tego, że moje dziecko prędzej czy później zacznie interesować się komputerem, ale wolałabym wprowadzić je jakoś rozważniej w ten świat. Zanim doświadczy internetu, wydaje mi się, że lepiej będzie kupić gry edukacyjne na komputer i tak pokazywać, jak to działa. Tylko nie wiem, gdzie szukać takich gier... I czy faktycznie gra dla dziecka jest przeznaczona dla dziecka? Pomocy!
LUCIANO91
20-11-2014, 11:10
Gdzie szukać takich gier? Na pewno w Internecie? Od razu możesz poczytać recenzje danej gry. No i w Sieci zazwyczaj możesz kupić taniej niż w sklepie stacjonarnym np na http://www.grymel.pl/, to też bardzo ważne. A co do gier... Dla takiego szkraba na pewno też coś się znajdzie. Producenci gier są raczej ostrożni w tworzeniu treści dla takich maluchów. O to martwić się nie trzeba
Demetria2123
20-11-2014, 19:14
Nie wszystkie gry mimo oznaczenia wiekowego są przeznaczone akurat do tej kategorii wiekowej - przerażające ale prawdziwe. Wydaje mi się, że fajnym pomysłem były by malowanki dla dzieci - to chyba lubią a jakieś nieskomplikowane rysunki pomogą w nauce kolorów. No i może oglądanie bajek na komputerze pozwoli jakoś oswoić się dziecku z urządzeniem? Tylko pamiętajcie - niczego za dużo - dzieci bardzo lubią takie "zabawki"
Megaannita84
23-11-2014, 11:50
No nie wiem, czy tak małe dziecko powinno już siadać przed komputerem. Głównie ze względów zdrowotnych, bo może to znacząco wpłynąć na jego wzrok. I od małego będzie już przyzwyczajany do spędzania dni przed ekranem. Moim zdaniem lepsze będą jakieś gry edukacyjne ale w formie papierowej, gdzie mama usiądzie z maluchem i cierpliwie będzie go uczyła literek, cyferek itp.
Broniszwroc99
24-11-2014, 16:32
Niby tak ale jak juz wspomniano każde dziecko interesuje się tym co robi mama itata. Myslę, ze te kilkanaście minut dziennie nie bardzo wpłynie na jego wzrok. A moze warto rozwazyć zakup tableta dla dziecka? Wiem, że są takie efukacyjne, specjalne dla dzieci. uczą literek, kolorów itp. nie dość, że nie za drogie to jeszcze uczą i oswajają z technologią
ARNOLD1606
25-11-2014, 12:03
Niby tak ale jak juz wspomniano każde dziecko interesuje się tym co robi mama itata. Myslę, ze te kilkanaście minut dziennie nie bardzo wpłynie na jego wzrok. A moze warto rozwazyć zakup tableta dla dziecka? Wiem, że są takie efukacyjne, specjalne dla dzieci. uczą literek, kolorów itp. nie dość, że nie za drogie to jeszcze uczą i oswajają z technologią
Taki zabawkowy tablet czy laptop to chyba lepsze rozwiązanie. Są tak skonstruowane, aby były bezpieczne dla dziecka oraz również jego wzroku. No i mają zaprogramowane programy, dostosowane do wieku malucha. I oczywiście Mały będzie mógł z niego korzystać obok rodziców, naśladując ich ruchy na prawdziwym sprzęcie.
Stachumajster
28-11-2014, 09:58
Knack jest super, potrafiłem z kuzynami grać w to godzinami :)
Wydaje mi się, że można mu kupić taki mini-komputerek zabawkę. Tu masz przykład czegoś takiego - http://toysbox.pl/dla-najmlodszych/zabawki-dla-maluszkow/aktywne-pudeleczko,art,9696.html . Nazywa się aktywne pudełeczko. Też można tam wciskać różne klawisze i nawet zabawka wyda jakiś dźwięk :)
Ale gry na komputer czy planszowe?
katakata
20-03-2015, 11:42
Myślę, że lepszą opcją byłyby jednak jakieś planszowe.
Obecnie coraz większą popularnością cieszą się gry planszowe. Oprócz tych najbardziej znanych powstaje całe mnóstwo nowych bazujących na znanych filmach, serialach czy po prostu obecnych czasach. Jest w czym wybierać.
anneczka
12-05-2015, 16:22
Jest jest w czym wybierać :) jest tyle ciekawych opcji do wyboru, że czasem nawet nie wiadomo na co to się zdecydować..Najgorsze to jest to, że te gry trochę kosztują i niestety nie są to tanie rzeczy. :( Czasem rodzica może nie stać na zakup jakiejś takiej rzeczy.
StabatMater
15-05-2015, 13:24
A może nie gry, a po prostu rowerki dla dzieci (http://www.bikesalon.pl/rowery-dzieciece)? Niechże dziecioki się ruszą, odświeżą i normalnie rozwijają. :)
Tak rowerek to dla dziecka może być jeszcze większa frajda. Tylko trzeba dobrać odpowiedni rozmiar dla dziecka tego rowerku. Jeśli się o tym zapomni to będzie dość kiepsko i niestety wtedy trzeba będzie szukać jakiegoś innego. Takiego w którym to dziecko będzie mogło jeździć swobodnie.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.