View Full Version : Jaka jest wasza praca marzeń?
Jaka jest wasza praca marzeń?
I czy coś takiego istnieje?
Hmm... to musi byc twórcza praca, najlepiej praca w zespole. Nie przepadam za dziką rywalizacją, dlatego ważna jest dla mnie przyjazna atmosfera. Oczywiście istotne są finanse, żeby były adekwatne do czasu, jaki poświecam swoim zadaniom, żeby pozwalały na swobodne życie (tzn. żeby nie trzeba bylo się martwić, że ciale na coś nie wystarcza).
Kiedyś chciałam być projektantką mody.
Do dziś lubię sobie pograć w gierki w stylu tej: http://dogry.pl/stardoll .
W tej chwili mam nieco inne ambicje. Marzy mi się własny biznes, najchętniej kawiarnia.
Naranrea
11-12-2014, 20:11
Dla mnie praca marzeń to taka, gdzie- przynajmniej w miarę- sama jestem sobie szefem. Nie znoszę ciągłych wytycznych, poza tym z reguły mam inny punkt widzenia niż przełożony, co jest problematyczne ;) Co do zawodu- może dziennikarstwo albo grafik.
thetrevor1179
12-12-2014, 21:53
Ja zawsze chciałam zostać stylistką, super praca z ludzmi, niestety poszłam w inną stronę. Praca, która mnie rozwija przede wszystkim nie może być monotonna. No i ważne aby pozwoliła żyć na odpowiednim standardzie. Zastanawiam się też nad własnym biznesem.
Praca marzeń? Chyba jeszcze takowej nie znalazłam. W każdym razie wiem, że na pewno nie chcę już zarabiać na życie pisaniem.
Ostatnio myślę nad byciem korektorem lub tłumaczem.
superniczek
21-12-2014, 16:13
Moja praca marzeń jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Jednak jeśli już to chciałabym prowadzić takie kółko sportowe gdzie mogłabym trenować najmłodszych i wszystkich pasjonatów gry w warcaby. Jeździć z nimi na zawody i robić właśnie to.
panidomu
22-12-2014, 11:37
No właśnie superniczek czym się obecnie zajmujesz. Zawsze możesz to robić jako dodatkowe zajęcie. Ja mam swoją pracę marzeń. Mianowicie chciałbym być przewodnikiem międzynarodowym gdzieś w Hiszpanii. Oprowadzać wszystkich turystów.
AleksandraN
15-02-2015, 16:56
Nie wiem czy mam prace marzeń, ale na pewno daje fajne dochody,
a wydaje mi się że to jest bardzo ważne.
Po to, żeby po pracy móc realizowac marzenia:)
---
Jak zarabiać z wykorzystaniem internetu
http://praca.twoje.info.pl/
Nguyet1338
15-02-2015, 20:14
Mi się od zawsze marzyła praca stylistki modowej, grzebac w ciuszkach i przebierać ludzi, ale poszlam na studia prawnicze i jakos tak zostało, widziałąm ostatnio ogłoszenie że u mnie w Trójmieście firma szuka stylistek do siebie, rekrutacja przez fejsa wiec nic zobowiazującego, ale jakos boję się wziąć udział, mimo, że to moje marzenie troche obawiam sie zmienić moje obecne życie, które jest całkiem wygodne, ale nie do końća satysfakcjonujące.
superniczek
19-02-2015, 18:34
Fajnie byłoby, gdyby to było coś kreatywnego i aby nie trzeba było powtarzać tych samych czynności. Codziennie coś nowego, świetny szef, cudowni współpracownicy i pokoje, w których można by się zrelaksować, no i rzecz jasna dobra płaca :)
Dorotkaqwe
25-02-2015, 09:04
Tak ja też bym nie chciała popadać w rutynę w pracy. Co niestety bardzo często się pojawia i wykonuję się tylko takie rzeczy. Zdecydowanie no nie wiem bardzo dobrze jest chyba mieć taki zawód, który nam się będzie najbardziej podobał. Zdecydowanie tutaj moim takim wymarzonym byłby ciągły kontakt z dziećmi i założenie jakiegoś zespołu tanecznego
Bardzo fajny pomysł z tym zespołem tanecznym : ) jednak akurat w moim przypadku to ja bym chciała akurat tak podróżować, że np. każdego dnia by trzeba było gdzieś jechać z kierowcą i później pracować ze znaną osobą właśnie jak taki prywatny tłumacz. To byłoby najlepsze
Moja praca marzeń to taka gdzie mogłabym dużo zarobić i po prostu bym się nie musiała martwić tym co to będzie akurat u mnie 1..Jakoś od małego dziecka marzyłam właśnie, żeby być taką sławną aktorką. Na marzeniach się skończyła bo po prostu moi rodzice nie mieli za dużo kasy i nie posłali mnie na studia i musiał od razu iść do pracy
spodniczka
12-03-2015, 11:22
Taka praca moja marzeń to są podróże : ) bardzo bym chciała mocno zostań przewodniczką najlepiej gdzieś w takich krajach jakiś bardzo ciepłych i gorących ; ) fajnie byłoby tak cały czas zwiedzać świat i poznawać nowe to miejsca ; ) bo taki klasyczny przewodnik to po prostu zazwyczaj tylko w jakimś jednym rejonie pokazuje miejsca ciekawe
paniAnia
12-03-2015, 16:55
Taka praca moja marzeń to są podróże : ) bardzo bym chciała mocno zostań przewodniczką najlepiej gdzieś w takich krajach jakiś bardzo ciepłych i gorących ; ) fajnie byłoby tak cały czas zwiedzać świat i poznawać nowe to miejsca ; ) bo taki klasyczny przewodnik to po prostu zazwyczaj tylko w jakimś jednym rejonie pokazuje miejsca ciekawe
No super super marzenia masz związane ze swoją pracą. Nie chcę być ciekawska ale po prostu akurat no nie wiem chciałbym się dowiedzieć ile masz lat ? Bo może akurat na pracę marzeń nie jest za późno i zawsze jeśli jesteś uparta to możesz iść na jakieś studia zaoczne czy też kursy na weekend i właśnie zrobić sobie jakiś kurs na przewodnika, później zdobyć doświadczenie i podróżować : ))
klementysia
13-03-2015, 15:55
No ciekawe ciekawe ; ) bo jeśli akurat o mnie chodzi to ja po prostu wiecie chciałbym zostać nauczycielką - najbardziej to mi się akurat podoba właśnie to by pomagać innym najbardziej to takiej młodzieży i dzieciom najmłodszym szczególnie chorym. Bardzo chciałaby być w takiej roli opiekunki-nauczycielki
catrinse90
16-03-2015, 21:52
Moja praca marzeń jest taka gdzie bym mogła zdecydowanie mocno pomagać zwierzętom takim wszystkim co istnieją ; ) jednak najbardziej by mi zależało po prostu na takich gdzie właściciele je wyrzucają po prostu na ulice jak jadą sobie spokojnie nad morze czy na jakieś wczasy - chciałbym coś takiego wyeliminować..
solversky
18-03-2015, 13:31
To już bardziej pochodzi pod taką wolontariuszkę no super to wszystko wygląda, mi się bardzo podoba ; )) jeśli o mnie chodzi to po prostu no wiecie chciałbym połączyć moją pasję i miłość do siatkówki jako siatkarka zawodowo, gdzie byłoby mi płacona kasa, że sobie odbijam w piłkę i moje hobby traktuję jako pasję : )
Moja praca marzeń to jest po prostu aktorstwo : ) chciałabym mocno zostać aktorką z tego powodu, że chciałabym z miłą chęcią rozdawać moje autografy ; )) jeszcze dodatkowo chciałbym, żeby jakieś osoby chciały ze mną robić selfie i do mnie podchodziły - takie życie celebryty
michala88
20-03-2015, 11:10
Na studia po prostu postanowiłam postawić na swoje i no wiecie poszłam akurat na zaoczne..W międzyczasie szukałam pracy i był pewien taki konkurs na staż w dziele HR - udało mi się wygrać 6 miesięcy się przemęczyłam i po prostu wtedy spełniłam swoje marzenia - rekrutuję najlepszych pracowników do firmy i szukam wielu talentów takich jak ja co mi się dało szansę
Moja praca marzeń to taka kierowniczka, która może po prostu decydować o swoich pracownikach o tym kogo zwolnić o kim porozmawiać o jakiejś podwyżce ; ) jeszcze dodatkowo po prostu bardzo fajnie jest w sumie decydować o tym jak miała by przebiegać rozmowa kwalifikacyjna czy w języku polskim czy angielskim :D
U mnie praca marzeń wygląda w taki sposób, że ja bym bardzo chciała zostać dyrektorką w szkole : ) jeśli o mnie chodzi to zdecydowanie różnie to wygląda i po prostu to no wiecie chciałabym po prostu rozwiązywać problemy trudnej młodzieży.
Chciałabym prowadzić firmę kosmetyczną :) Kilka salonów w mieście to byłoby coś.
O tak bardzo fajnie pomyślane : )taka sieć a Ty byś sobie tym wszystkim zarządzała ; )ja akurat najbardziej bym po prostu chciała mieć swój własny hotel - ale nie w taki sposób, że zawsze tam bym musiała być tylko ja bym była tylko na telefon w wyjątkowych jakiś takich sprawach : ) akurat to jest dla mnie bardzo okej
Praca moich marzeń to bycie kimś popularnym i tutaj dla mnie obojętnie kim. Mogłaby bym być nawet jakąś piosenkarką, aktorką czy cokolwiek innego najważniejsze dla mnie byłoby wtedy bym mogła rozdawać swoje autografy innym osobom i by mnie rozpoznawali : P
paniBachha
27-03-2015, 13:55
OO to taka kariera gwiazdy jakby nie spojrzeć Ci się marzy ale przecież zawsze możesz marzyć ; ))jeśli o mnie dziewczynki kochane chodzi to po prostu akurat no wiecie mi by zależało najbardziej na tym, że chciałbym mieć swoje własne przedszkole i być coraz to lepszą przedszkolanką : )
Pilnowanie wyspy lansowane w tv ;)
pomaranczka
30-03-2015, 15:03
Pilnowanie wyspy ale to może jeszcze takiej bezludnej wyspie czy akurat takiej normalnej wyspy ; PP ? Jeśli chodzi o mnie to chciałabym być taką właścicielką firmy budowlanej i w odpowiedni sposób mogłabym akurat po prostu no wiecie zarządzać ludźmi i takie typu rzeczy wygrywać przetargi, negocjować.
loviczka
31-03-2015, 14:01
Moja praca marzeń byłaby taka jeśli mogłaby być jakąś popularną osobą : ) zdecydowanie ja to bym chciała być jakąś komentatorką sportową co właśnie by bardzo często jeździła na jakieś mecze piłki siatkowej i po prostu no wiecie relacjonowała to wszystko co tak naprawdę się działo na takich akurat po prostu meczach itp itd
No to bardzo fajnie bo to chyba poszłabyś po swoich takich zainteresowaniach : ) jeśli o mnie chodzi to ja bym bardzo chciała pomagać tym najbiedniejszym w tych krajach 3 świata gdzie ta pomoc jest najbardziej potrzebna a niestety nie zawsze ona tam jest : (..
wirginia77
06-04-2015, 12:57
To możesz właśnie w taki sposób służyć i pomagać jak jakaś taka najlepsza wolontariuszka : ) tutaj chyba zdecydowanie możesz poszukać takie ogłoszenia - pomoc wolontariusze ; )) tam coś na pewno znajdziesz. Moja praca marzeń wiążę się po prostu z jakimiś finansami gdzie ja bym chciała zostać taką bardzo dobrą ekonomistką.
ogrodnisia
07-04-2015, 17:37
No tak fajnie to sobie wymyśliłaś - gdzie zawsze mój brat powtarza gdzie są piękne kobiety tam są duże kwoty pieniędzy : ) Ja to jestem prawdziwą fanką czworonogów i z tego powodu bardzo bym chciała zostać taką profesjonalną no wiecie trenerką i szkolić inne pieski.
Fajnie jakbyś chciała się na stałe zajmować zwierzaczkami : ) ja to zawsze od małego chciałam zostać piosenkarką..Niestety moje marzenia się nie spełniły bo jakoś niestety nie potrafiłam śpiewać i musiałam przerwać moją naukę i szukałam czegoś w czym mogłabym po prostu znaleźć jakieś takie zatrudnienie
Najważniejsze to mieć marzenia bo za nie nikt jeszcze nie kazał i nikt kazać przecież nie będzie hihi Ja to bym najbardziej chciała zostać po prostu taką pielęgniarką co by po prostu mogła pomagać innym ale też bym bardzo chciała również zarządzać innymi pielęgniarkami i rządzić u mnie w moim szpitalu : )
Czasami na miejscu trudno jest znaleźć pracę marzeń i wtedy albo stworzymy swoje miejsce pracy zakładając firmę albo po prostu szukamy za granicą.
Gdyby ktoś potrzebował firmę transportową do Holandii, Niemiec czy Belgii to oni zajmują się przewozem osób www.stantrans.pl (stantrans.pl)
bambinaska
14-04-2015, 11:03
To ja tam zajrzę bo mój mąż będzie musiał wracać z Holandii i szuka po prostu jakiegoś transportu, dziękujję za kontakt. Moja praca marzeń wiąże się po prostu z pracą pielęgniarki gdzie akurat to jest najlepsza taka dla mnie praca gdzie akurat mogłabym wszystkim pomagać tak zupełnie w pełni i bardzo mocno ; )
pomaranczka
15-04-2015, 10:16
Moja praca marzeń wiąże się po prostu z moim zawodem : ) czyli jestem nauczycielką i chciałabym uczyć po prostu w szkołach od 1 do 3 klasy podstawowej ; )) myślę, że nie byłoby to w moim przypadku aż takie ciężkie jeśli miałabym jakieś bardzo dobre plecy czy też nawet jakieś znajomości..Tylko problem taki, że ich nie posiadam.
Moja praca marzeń w sumie to się jeszcze nad tym jakoś tak bardziej nie zastanawiała..Chociaż tak powiem, że ja to najbardziej lubię sobie śpiewać i mogłabym sobie z tego powodu zostać jakąś taką właśnie piosenkarką ; ) chyba dobrze kombinuję co : ) ? dziewczyny aż taka beznadziejnie nie pisżę.
jajknica
21-04-2015, 12:15
Praca moich marzeń to jest dyrektorka jakiegoś wielkiego biurowca : ) mogłabym nie przychodzić na otwarcie tego tylko być jeśli byłaby największa potrzeba i w przypadku jakiejś nagłej sprawy tak pod telefonem..Tak to bym u siebie w domu realizowała moje marzenia i uczyła się języków.
Praca marzeń to taka, która dba o potrzeby pracowników. Organizuje imprezy firmowe argentum-event (http://www.argentum-event.pl/imprezy-firmowe.htm), wyjazdy integracyjne, dba o atmosferę w pracy, motywuje zespół do działania itp.
minionek
19-05-2015, 10:49
Dla mnie bycie instruktorem fitnessu to wymarzona praca, połączenie pasji z przyjemnością i zdrowym wyglądem. Jakieś formy taneczne typu zumba, salsa i różne choreografie do tego. Pracowałam tak, jako instruktor, ale z powodu kontuzji musiałam przestać.
Madlen89
22-05-2015, 08:47
Tak praca która będzie mi przynosić dobre zarobki i satysfakcję z pracy. Ale też uważam że dobra praca to taka gdzie występuje motywowanie pracowników (http://manager-info.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=110) Bo to bardzo pomaga psychicznie pracownikowi w pracy.
Całkiem sporo ofert pracy jest tutaj http://praca.gratka.pl/oferta/sprzedawca-prezenter-handlowy-2795179.html
Oczywiście nie zawsze będzie to praca marzeń, ale przynajmniej można spróbować, a może akurat to co będziemy robić się nam spodoba?
Generalnie warto szukać pracy w wielu miejscach i nie ograniczać się tylko do bezmyślnego wysyłania CV.
bridget78
23-05-2015, 09:34
O tak jest to świetne miejsce do szukania CV. Dziękuję bardzo za polecenie. Ja bardzo często szukam pracy gdzie się tylko da - bezpośrednio w sklepach, drogeriach itp itd. Jakbym miała wymienić moją pracę marzeń to byłaby praca mendadżerki, chciałabym mieć własny zespół ludzi w hotelu.
idealna praca, to praca zgodna z naszymi zainteresowaniami, tez taka, w której dobrze nam się współpracuje z innymi pracownikami, a szef jest sprawiedliwy i obiektywny w ocenie naszych działań, a zarobki pozwalają na bezproblemowe utrzymanie się, w życiu wygląda to najczęściej zupełnie inaczej :P
Kobietka
26-05-2015, 13:24
Idealna to taka w której by mi nikt nie męczył głowy i tylko denerwował tym, że właśnie - jeśli się nie podoba, możemy Cię zwolnić i na twoje miejsce będzie z autobus chętnych. To jest takie kiepskie podejście..Moja idealna praca to z normalnym szefem i z godziwą pensją.
Madlen89
12-06-2015, 09:47
Zawsze chciałam robić w życiu to co da mi na prawdę satysfakcję a przy tym dobrze zarobić ;) I udało się dzięki http://www.kontarmed.net Znalazłam pracę jako opiekunka osób starszych w Niemczech. Bardzo sobie chwalę tę pracę :) Jeśli ktoś też chciałby w taki sposób pracować to warto tam zajrzeć bo ofert nie brakuje.
torebkadamska
15-06-2015, 13:34
Na pewno byłaby to praca związana z podróżami. Mogłoby to być np. opisywanie nowych miejsc, tworzenie filmów i zdjęć z podróży.
waleriuszo
29-06-2015, 16:54
Tak ma taką pracę związana jest z nauczaniem , lubię przekazywać wiedzę, jestem z tego dumna i chętnie robiłabym to ciągle, ale nie udaje mi się znaleźć pracy w tym kierunku
Ja już wykonywałam kilka zawodów, drastycznie różnych od siebie. I niestety, ale doszłam do wniosku, że prędzej czy później wszystko mnie nudzi. Najlepiej to wygrać 30 mln w totolotka i nie robić już w życiu nic. Albo robić, to na co ma się ochotę.
Praca marzeń? Taka, za którą otrzymuje się należytą wypłatę. Uczciwą, nie taką ściemniającą i na raty:-((( z dobrym szefostwem, bez wyzysku, bez nadgodzin, za które nikt nie zapłaci, z miłą atmosferą:-) obojętnie, co trzeba byłoby robić, aby atmosfera i wypłata była:-)
Praca marzeń to taka praca za którą dostaję odpowiednie wynagrodzenie. Wiem- wygląda jakbym była materialistką ale jesli wynajmuje mieszkanie i musze przeżyć za najniższą średnią to jakie ja moge mieć marzenia? Ciągle szukam jak najlepszej pracy. czytam poradniki takie jak ten http://praca.gratka.pl/poradnik/jak-szukac-pracy/ i ciągle mam nadzieję że będzie lepiej ;)
przemo55
18-07-2015, 07:05
Dla mnie praca marzeń to jest przede wszystkim praca na umowę o pracę :) bardzo bym chciała w końcu dostać taką umowę ale nie wiem czy ją dostanę bo o nią jest jakby nie patrzeć trochę ciężko..Przede wszystkim teraz się staram awansować na wyższe stanowisko i zobaczę co będzie.
bristina
20-07-2015, 17:40
Ja bym bardzo chciała być no wiecie jakąś to akurat nauczycielką..Chciałabym przede wszystkim pomagać to osobom chorym przede wszystkim na autyzm albo na podobne tego typu rzeczy..Ciężko się czasem na takie stanowisko dostać no ale oczywiście trzeba próbować.
Hej ja mam ogromne marzenie pracować jako nauczyciel ale tak na stałe, nie na chwilę więc szukam w tym kierunku możliwości ale konkurencja jest duża i jest ciężko.
Kiedyś myślałam o pracy w policji jednak z wiekiem stwierdziłam, że nie jest to za bezpieczna praca. Więc teraz marzy mi się praca taka jak ta http://praca.gratka.pl/oferta/dyrektor-gminnego-centrum-kultury-czytelnictwa-2917137.html (http://praca.gratka.pl/oferta/dyrektor-gminnego-centrum-kultury-czytelnictwa-2917137.html) to dość ciekawe zajęcie i na pewn dobrze bym się czuła pracując na takim stanowisku
Moja praca marzeń to praca w dobrej atmosferze z ludźmi, którzy mają pojęcie co robią. Obecnie pracuje w firmie, w której kierownik nie umie zapisać sobie zdjęcia na pulpicie ale donosi i dlatego jest kierownikiem.
ismenap1979
10-08-2015, 22:55
Z typem umowy - umowa o pracę. To by mnie w pełni zadowoliło. Teraz cały czas pracuję na śmieciówkach. Nie mogę wziąć żadnego płatnego urlopu. Nikt mnie zatrudnić nie chcę..Zwykle w rozmowach o pracę pytają się o dzieci a ja niestety posiadam 2 małych dzieci
Moja praca marzeń? Nie mam pojęcia- taka która daje mi na tyle duże dochody by spokojnie żyć :) ostatnio zaczęłam mysleć nad czyms takim http://topaz24.pl/franczyza/ Oferują świetne warunki i wiem, że w takiej pracy bym sie sprawdziła. No i jakby nie patrzeć franczyza to biznes ;)
Zawsze marzyło mi się posiadanie własnego gospodarstwa. Nie mam doświadczenia w tej branży i to mnie trochę powstrzymuje.
Z drugiej strony w dzisiejszych czasach rolnicy mają do dyspozycji różne nowoczesne rozwiązania, chociażby taki system: http://blog.satagro.pl/index.php/pl/component/tags/tag/7-rolnictwo-precyzyjne . Na pewno bardzo ułatwia im to pracę.
W każdym razie myślę, że o wiele bardziej podobałoby mi się doglądanie własnych kur, czy kóz niż siedzenie przy biurku od 8 do 16.
podróżowanie po świecie:)
Bałwanek
16-09-2015, 19:26
Hej co tu dużo mówić. Większość z nas marzy o dużych pieniądzach i porządnym stanowisku. Nie zawsze jednak się to udaje. Szczerze mówiąc moja praca marzeń to raczej własny biznes. Ja prowadzę firmę. Jestem jej zarządcą i zarabiam fajne pieniądze nie martwiąc się o lepsze jutro.
Dla mnie praca marzeń to taka, która daje mi satysfakcję, nie nudzi, realizuję się w niej chociaż w 60 %.Zawsze moją wymarzoną pracą była taka z ludźmi i pomaganie im, tak jest, jednak wiadomo jest to praca ciężka i wymagająca mojej wielkiej asertywności i cierpliwości. jednak pomimo, ze czasem już mam dość jak wracam do domu i jestem padnięta, to na następny dzień jestem już pełna optymizmu i gotowa do działania bo właśnie moja praca marzeń daje mi taki motor napędowy.
Moim marzeniem jest stworzyć coś co będzie tylko moje, a do tego dochodowe ;) Tylko trzeba mieć na to pomysł :)
Również myślę o własnej działalności ale na razie nie mam na to środków. Zanim coś sama otworzę to chciałabym najpierw odłożyć trochę grosza aby mieć zabezpieczenie finansowe. Ostatnio tak sobie myślałam co tu zrobić aby szybciej odłożyć jakieś pieniądze i pomyślałam o wyjeździe do Niemiec na jakiś czas, po to aby coś zarobić i wrócić do Polski, kupić mieszkanie i otworzyć coś dochodowego a jak mi się tam spodoba to może nawet tam zostanę, kto wie. Z pomocą tej agencji chciałabym wyjechać https://avanti-medic.eu/kwestionariusz-krok-1. Pomagają w uzyskaniu pracy na umowie niemieckiej jako opiekun osób starszych w Niemczech. Czytałam w Internecie opinie na temat wypłacalności wynagrodzenia to dużo osób wypowiada się, że nie ma problemów z wypłatą wynagrodzeń, zdarza się nawet wypłata 5 dni przed terminem płatności.
Chciałabym pracować w agencji reklamowej i zajmować się reklamą wizualną.
Mi marzy się własny sklep internetowy. Mam co prawda własną firmę już od jakiegoś czasu ale chciałabym mieć też sklep. Znalazłam darmowe oprogramowanie e-commerce Pasejo - http://pasejo.pl/
i chyba zacznę z niego korzystać. Jest proste w obsłudze i pozwala na utworzenie profesjonalnego sklepu online
Któraś z dziewczyn pisała, że szuka miejsc, gdzie są fajne ogłoszenia o pracę. Jest kilka portali, w których znajdziesz ciekawe ogłoszenia, tu masz m.in http://polskastrefa.pl/ oferty pracy z całej Polski, więc nie ma ograniczeń :)
Ja zawsze chciałam mieć własną firmę ale zanim ją założę jeszcze pewnie sporo czasu minie. Póki co szukam dobrej pracy na etacie i w wolnej chwili czytam porady dla pracowników na http://poradnikpracownika.pl/ Zdecydowanie mogą pomóc w pracy.
Kilka postówwyżej ktos wspomnial ze szuka pracy za granica:) Polecam wamhttp://www.lavora.pl/ jest tu wiele ofert z ciekawymi propozycjamipracy.Nie pisalabym ale sama tutaj znalazlam swoja prace marzen bo nie dosc ze w zawodzie to sprawia mi satysfakcje i przede wszystkim jest dobrze platna a to chyba najwazniejsze?
Ja chciałabym mieć własny pensjonat gdzieś nad morzem :)
Mam nawet wizję - biało fioletowe wnętrza, lawenda, płaszcze kąpielowe - http://tomark-tex.com/produkty/tekstylia-hotelowe/plaszcze-kapielowe/ we wszystkich pokojach, miła muzyka i SPA :) Myślę, że ludziom by się to spodobało i z chęcią by przyjeżdżali. Moze kiedyś uda mi się zrealizować to marzenie:)
Madlen89
10-08-2016, 11:19
Oj moja praca marzeń hmm najlepiej to chyba siedzieć przed komputerkiem w biurze takim jak te tutaj http://www.officemap.pl/search/list/?city=lodz Praca od 8-16. Każdy weekend wolny. I kompletnie nie przejmować się pracą jak już wrócę do domu. No ale to tylko marzenia lecz ktoś kiedyś powiedział że marzenia czasem się spełniają.
Dominikas
10-08-2016, 11:43
Ja chciałabym prowadzić własną firmę konsultingową i świadczyć usługi dla największych firm na świecie :)
pelargon
17-08-2016, 09:25
Mnie marzy się praca grafika, który nijak jest związany z moimi studiami.
Zainteresowałam się tym na tyle, że sama już coś robię w tym kierunku, ale nie chcę podejmować kolejnych studiów, teraz skłaniam się w stronę płatnych kursów w renomowanych miejscach.
Ja chcę założyć własną działalność. Lubię niezależność i nie wyobrażam sobie siedzenia codziennie 8 godzin w biurze :) Chciałabym się zajmować tłumaczeniami, dlatego myślałam, żeby założyć biuro tłumaczeń Poznań (http://najlepsze-strony.com/profesjonalne-biuro-tlumaczen/) by wchodził w grę. Chociaż oczywiście zakładam też, że dużo pracy będzie zdalnie, więc właściwie zlecenia z całej Polski można by brać.
Ja chciałabym mieć własny sklep internetowy. Trafiłam ostatnio na platformę http://pasejo.pl/ Można na niej założyć darmowy sklep internetowy i chyba skorzystam z tej możliwości.
Jeśli chcesz otworzyc działalność to otwórz. Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Zajrzyj sobie w wolnej chwili na http://poradnikprzedsiebiorcy.pl/pobierz/umowy Znajdziesz tam darmowe wzoru umów i innych dokumentów.
Pracę marzeń to najlepiej stworzyć sobie samemu :) Ja kiedyś pracowałam w firmie, gdzie była strasznie napięta atmosfera. Ciężko coś takiego znieść, więc odeszłam i założyłam swoją firmę. Jeśli w pracy czujecie ciągły stres, to polecam ten tekst http://www.injob.com/pl/pl/career-plan/kiedy-warto-poszukac-nowej-pracy . Może warto tę pracę zmienić.
Moją pracą marzeń był zawód związany z ekonomią, bo dobrze czuję się w tej dziedzinie i dlatego wybrałem się na kierunek na studiach. Dzięki temu mogę pracować w instytucjach państwowych i prywatnych zajmujących się finansami i analizami. Czuję się spełniony, bo teraz pracuję w zawodzie :)
Mi marzy się sklep internetowy.
Chcę w końcu zrealizować to marzenie w 2017 roku, myślę, że jest to realne zwłaszcza, że znalazłam darmową platformę e-commerce na http://pasejo.pl/
Przyjrzałam się jej uważnie i mysle, że świetnie nadaje się do samodzielnego założenia sklepu i prowadzenia go.
Prowadząc własny biznes i zatrudniając pracowników warto korzystać z kalkulatora wynagrodzeń - http://poradnikprzedsiebiorcy.pl/kalkulator-wynagrodzen Dzięki niemu można wyliczyć całkowite koszty jakie ponosi pracodawca i wynagrodzenie pracowników.
kubel.kasia
03-01-2017, 09:34
nie, nigdy o tym nie myślałam. ważne dla mnie były dochody i zeby nie pracowac w weekendy
Jeśli chcesz znaleźć pracę marzeń lub osiągnąć coś w obecnej pracy to najlepszą opcją jest cieżka praca i cierpliwosć. Na http://poradnikpracownika.pl/ znajdziesz porady na temat szkoleń, pracy, motywacji, wzory pism itd. Mogą znacznie ułatwić szukanie pracy.
hektorek
08-02-2017, 10:41
Moja praca marzeń to taka związana z grafiką. Od zawsze lubiłam rysować i malować, więc wybierając studia musiały one się z tym jakoś wiązać. Zdecydowałam się na grafikę WSE (http://grafika.wse.krakow.pl/) i mam nadzieję, że uda mi się znaleźć później dobrą pracę. Już teraz rozglądam się za praktykami żeby zdobyć jak najwięcej doświadczenia.
Hmmm ja lubie modę więc może projektowanie ubrań? ;)
Mi marzy się własna cukiernia :) Powoli pracuję nad spelnieniem tego marzenia. Ostatnio znalazłam idealny lokal i teraz staram się o dofinansowanie z UE. Znalazłam też sklep z maszynami i akcesoriami cukierniczymi - http://sklep.polmarkus.com.pl/dekoracje-weselne
Oferta jest bardzo rozbudowana co mnie cieszy bo praktycznie wszystko co jest potrzebne można kupić w jednym miejscu.
marmoladka
23-02-2017, 21:57
Ja tez lubie mode i ubrania, ale moja praca marzen to nie projektowanie, ale szycie. Mam takie szczescie, ze mam swoja mala firme, w ktorej realizuje swoje marzenia :) Teraz na przyklad zastanawiam sie nad dotacja na nowa hafciarke firmy Bernina i tym samym spelnilo by sie kolejne male marzenie zwiazane z praca :)
ami_dudek
29-05-2017, 06:48
Chciałabym pracować w takiej firmie, w której mówi się dużo o rozwoju przedsiębiorczości (https://edutorial.pl/) i dba się o to regularnie. W dzisiejszych czasach to bardzo ważne, powinna się rozwijać zarówno firma, jak i jej pracownicy.
Ja bym chciała pracować w firmie, która zajmuje się branżą lotniczą. Mój brat w zeszłym roku brał udział w stażu w Pratt & Whitney http://www.kariera.pwpoland.com/, w firmie mającej duży wpływ na rynek lotniczy. Dostał tam teraz pracę, więc może i mi uda się w tym roku wziąć udział w stażu. Takie moje marzenie, wierzę że się spełni :D
Ja przyłączam się do wpisów poprzedniczek, także długo marzyłam o karierze projektantki. Skończyło się na tym, że przez jakiś czas prowadziłam bloga, na którym przedstawiałam swoje autorskie stylizacje. W końcu zrezygnowałam z niego, ale dzięki temu poznałam wielu ludzi z branży i teraz pracuję w hurtowni markowych ubrań. Także, jakbyście kiedyś szukały większej ilości markowych płaszczy czy ubrań, możecie zgłosić się tutaj :) - https://stockhurt.com/pl/55-koncowki-kolekcji-hurt-2. A na poważnie uważam, że nigdy nie należy rezygnować z marzeń i warto o swoje powalczyć.
gabriela90
09-06-2017, 13:32
Mi się marzy praca w branży gastronomicznej. Ostatnio czytałam trochę o ciekawych kursach baristycznych http://www.szkolasmaku.edu.pl/kurs_baristyczny i poważnie zastanawiam się nad zrobieniem takiego kursu. Myślę, że dałoby mi to dodatkowe szanse na zatrudnienie.
Ja zawsze chciałam pracowac na własny rachunek. Nie odpowiada mi praca u kogoś - wole sama być sobie szefem. Wybrałam prace freelancera. Dla mnie to idealne rozwiązanie. Decyduje co robię jak robię i ile czasu na to poświecę. Jesli chcecie się dowiedzieć czegoś więcej o pracy freelancera odsyłam do bloga Most Wanted - jest tam fajny artykuł na ten temat http://www.mostwanted.pl/blog/
muuzkowa
05-08-2017, 17:42
Mój mąż marzył całe życie żeby zostać piłkarzem. Praca opłacalna - http://www.gol24.pl/aktualnosci/a/czy-praca-pilkarza-jest-oplacalna,12204915/?sso_token=eyJhbGciOiJSUzI1NiIsImtpZCI6InZlcjEiLCJ 0eXAiOiJKV1QifQ.eyJpZCI6InNzby02ZGI5ODljYmFmZmYzZD kyMDllNTVjOGVmMmM2OTU2ZSIsInJlcXVlc3RfaWQiOiIxQTJE RkQ4MDA2RDZGQjEwIiwiZXhwIjoxNDk4NDYxMDk3fQ.JCLNaPj Wn3_ltbPckbb00pyXMdGffSvhNsjs656sxBy8UyaKhJ5qXNtAr irRtJHKKiJkkBAW4CRhL4lh_C1dayTj551glOgQj-5wxqP8EPHbOcNTRXjWVsdiWw1rBi0eThSEyELd0GItkmJ0jVqW TBNEM_UrfH_g07PlOtz0Tx0 ale niestety takie marzenie zawsze pozostanie marzeniem. Niektóre zawody przeznaczone są dla elity i tyle.
Kokosowy12
15-08-2017, 23:21
Przykładem zarabiania na swoich pasjach jest np. autor tych graffiti: http://justlaiks.com/pl/malowanie-graffiti/. Facet robi to co kocha, a swoje dzieła (w jego przypadku obrazy) sprzedaje po niezłej cenie. Zazdroszczę tego artystom – ja sam jeszcze nie znalazłem „tego czegoś”. Szkoda, że malowanie graffiti to nie moja borszka :)
Ja to bym chciała być menedżerką sportową ;) na razie do tego dążę, zobaczymy
Ja bym chciała pracować w zawodzie masażystki. Myślę o zapisaniu się na kurs w tej szkole: http://www.szkolamasazu.com . Zajęcia są przeznaczone nie tylko dla osób, które już praktykują w zawodzie ale także dla początkujących, którzy chcą rozpocząć przygodę zawodową z masażem bądź zależy im na przyswojeniu cennych wiadomości na ten temat. Myślę, że to bardzo fajny kierunek, a pod okiem doświadczonych nauczycieli nabędę sporo wiedzy. Jak uważacie?
ja zawsze chcialam pracowac jako lektor - jezyk angielski znam od dziecinstwa bo wychowalam sie w Anglii, pozniej studia w tym kierunku i po studiach brak pracy ;/ dopiero po jakims czasie udalo sie znalezc prace w zawodzie za posrednictwem agencji Hre zajmujacej sie headhuntingiem
Ja zawsze chciałam prowadzić biuro rachunkowe. I właśnie realizuję to marzenie. Szukając sprzętu trafiłam na taką ofertę http://leasinglaptopa.pl/ProductDetails?filters=91338C0E226AE61C5727019AD17 66483CB703A42 Leasing komputerów to chyba dobry pomysł. Spokojnie spłaca się raty i na koniec dokonuje wykupu. Raty są niewysokie. Ta opcja pozwoli oszczędzić trochę grosza.
asiachmiel
28-09-2017, 08:15
W sumie to nie wiem, lubię moją pracę ale nie wiem czy to jest ta wymarzona
A może zostań górnikiem? :D Mój brat miał takie marzenie. I co ciekawe szukają teraz w Częstochowie pracowników do Huty http://slaskietrendy.pl/praca-w-hucie-czestochowa/. Nieźle. Może wszystko przed nim.
A ja już ponad dziesięć lat tworzę w Polsce działalności gospodarcze i uważam, że mimo wszystko lepiej być na „swoim” niż pracować na etacie. Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to nie warto od razu iść na "swoje", jeśli nie mamy doświadczenia i kontaktów - to dwie podstawowe kwestie w interesach. Lepiej kilka lat „przeczołgać” się w danej branży i zawiązać środowiskowe znajomości. Poza tym, dobrze jeśli szukamy oszczędności w firmie, chociażby za sprawą takich programów i systemów - http://www.edenred.pl/pl/zarzadzanie-wydatkami
Moja zdecydowanie nie jest pracą marzeń. Od kilku tygodni myślę o jej zmianie na poważnie i zostawieniu tego chaosu za sobą. Szukam tylko sposobu na odejście. Kilka ciekawych pomysłów znalazłam w tym artykule http://www.machinaedukacyjna.pl/jak-stracic-prace/. Może przychodzą Wam do głowy inne?
Cukierkowa4
07-01-2018, 20:16
Z tego co słyszałam od znajomych, to warto pracować w policji - zarobki są przyzwoite, a praca stabilna i wbrew pozorom lekka, choć to zależy od stanowiska. Aby dostać się do Policji musisz m.in. przejść test wiedzy, oraz test psychologiczny wraz z badaniami, a także test sprawności fizycznej. Najwięcej problemów sprawia test psychologiczny (multiselect) - jakby co, to warto szukać testy do policji z odpowiedziami (http://testydopolicji2015.com.pl)
kolegakolegi
08-01-2018, 09:25
Kolega pracujący w banku niesamowicie chwali sobie swoją pracę w banku przy udzielaniu kredytów, badaniu zdolności kredytowej itp. Opowiadał że po wprowadzeniu zmian unijnych czyli https://apilogic.pro/psd2-rts-standardy-rts-do-psd2/ ( tu trochę o dyrektywie psd2 ;) jego praca stała się wiele łatwiejsza i cały system jest bardziej klarowny :)
Losmamama
09-01-2018, 08:53
Dziewczyny my też możemy dobrze zarabiać i być niezależne, oczywiści któraś może powiedzieć że nie da rady pracować w IT firmie i że to w ogóle nie dla niej, ale jeżeli zobaczyć z drugiej strony ile można zyskać w takiej pracy, to można zmienić zdanie. A do tego ile jest ofert pracy (altimi.com/praca-it/inne/key-account-manager-89/ (https://altimi.com/praca-it/inne/key-account-manager-89/)), dlatego uważam, że warto inwestować w siebie i wychodzić poza zonę komfortu.
W końcu jesteśmy kobiety pracujące i żadnej pracy się nie boimy :) A tak na poważnie, ja marzyłam od czasów liceum o pracy z książkami. Skończyłam polonistykę, i jakoś udało mi się zahaczyć najpierw w księgarni, później w wydawnictwie. Aż w końcu zdecydowałam się "pójść na swoje", założyłam z kolegą firmę i od dwóch lat prowadzimy wydawnictwo regionalne. Mamy już doświadczenie i pewną bazę klientów, więc nie mogę narzekać. Przy okazji chciałam się Was podpytać, co uważacie na temat outsourcingu? Zastanawiam się nad taką propozycją - https://www.tmf-group.com/pl-pl/services/companies/hr-payroll/. Będę wdzięczna za jakiekolwiek podpowiedzi.
Ja już mam swoją pracę marzeń i jest to praca w charakterze informatyka. Długo jej szukałam, bo w nie wierzyłam w siebie, popełniałam masę błędów począwszy od źle przygotowanego cv na złym ubiorze kończąc. Na szczęście w porę trafiłam na tą stronę http://mojprogres.pl/
Teoretycznie praca marzeń to taka, gdzie będą wysokie zarobki i niska odpowiedzialność. Ale żeby dostać się do dobrej pracy trzeba mieć dobre CV, tutaj dzięki temu kreatorowi: https://szybkiecv.pl/ można stworzyć fajne CV, które się wyróżnia.
Ktoś tutaj pisał o pomocy przy dzieciaczkach chorych na autyzm i inne choroby tego typu. Fajna praca i fajnie, że chcesz pomagać innym. Ja pomogę Ci w znalezieniu pomocy dydaktycznych. Możesz takie kupić na stronie https://juniora.pl/
Cóż, ja marzyłam kiedyś o pracy pilota. Obecnie jednak chętnie podjęłabym się jakiegoś wymagającego zajęcia, jak np. pracy opiekunki osób starszych w Niemczech np. z http://opieka.felizajob.pl/ . Jest to legalna opcja zatrudnienia na dobrych warunkach,a co więcej wiążąca się z atrakcyjnym wynagrodzeniem.
Ja już mam prace marzeń i mam nadzieje , że i Wy szybko ją dostaniecie. Warto jest zapoznać się z zarobkami na danym stanowisku, może nie będą to dokladne dane, ale dadzą Wam obraz sytuacji. Tutaj http://mojprogres.pl/kalkulator-wynagrodzenia macie bardzo fajny kalkulator wynagrodzeń,
Moja praca marzeń to jest po prostu aktorstwo : ) chciałabym mocno zostać aktorką z tego powodu, że chciałabym z miłą chęcią rozdawać moje autografy ; )) jeszcze dodatkowo chciałbym, żeby jakieś osoby chciały ze mną robić selfie i do mnie podchodziły - takie życie celebryty
Na początek trzeba od czegoś zacząć. Myślałaś może o statystowaniu? W Polsce są w różnych miejscach agencje statystów (http://statystowanie.pl/), z którymi możesz nawiązać współpracę i które pozwolą Ci na rozpoczęcie kariery filmowej. Powodzenia :)
Jasne że istnieje! Wydaje mi się że niektóre wykonywanie zawodów pochodzi od zainteresowań człowieka. Dla przykładu projektant ubrań zostaje projektantem z powołanie, bo kocha to robić, ma do tego dryg i talent. Ostatnio znalazłam fajny artykuł na temat pracy marzeń i różne wykresy odnośnie tego czy ludzie i jaki procent osób wykonuje zawód, który kocha. Jeśli jesteście zainteresowani sprawdźcie sobie na http://3obieg.pl/category/ona-i-on/. Przeglądam tę stronę co kilka dni i zawsze wpada coś nowego.
Dla mnie praca marzeń to obsługa klienta w sklepie z kosmetykami, ale w sieci - takim jak drogeria internetowa (http://instabutik.pl/asortyment-w-drogerii-online). Mógłby być także jakiś niewielki butik, oferujący ubrania w takim stylu: https://tylkodlakobiety.pl/sukienka-wieczorowa. No ale marzenia marzeniami - takich ofert pracy jest niestety niewiele i w pewnym momencie i tak będę musiała brać, co będzie :)
Marekmax
23-05-2018, 17:22
Żeby mieć pracę marzeń, to trzeba przed wszystkim mieć dobre kwalifikacje. Można je podnieść np. dzięki takim certyfikatom http://vccsystem.eu/system-certyfikacji/new-competences/lista-new-competences/sekretarka/ :)
Ja od dziecka chciałam być piosenkarką, niestety nie mam odpowiednich warunków aby nią zostać. Mogę jedynie o tym marzyć. Ale to że nie mogę śpiewać nie oznacza że rozstałam się z muzyką, słucham jej na okrągło tutaj http://fm.tuba.pl/artysta/Red+Hot+Chili+Peppers
jollomika
02-06-2018, 16:57
Moja praca marzeń to zostać aktorką. Od jakiegoś już czasu zamierzam wybrać sie na nowy casting (http://www.castingi.net) w swojej okolicy ale strasznie zżera mnie trema. Macie może dla mnie jakieś porady?
Taka, w której dobrze płacą, a mało trzeba robić :D
Taka, w której panuje dobra atmosfera. Czasami trzeba jej po prostu długo szukać, ale żeby ją znaleźć trzeba między innymi mieć dobrze zrobione CV, ja takei zrobiłam dzięki temu kreatorowi: https://szybkiecv.pl/ moje wygląda na prawdę dobrze i jest wyróżniajace się.
Ja bardzo bym chciała otworzyć cukiernie, marzę o tym od lat, wiem że nie jest to łatwy biznes i nawet takie rzeczy jak opakowania wysyłkowe muszą być specjalne pod cukiernie jak z tej firmy http://www.htmopakowania.pl/oferta/opakowania/opakowania-cukiernicze.html Mam jednak nadzieje że uda mi się zrealizować moje marzenie, i kiedyś w takich opakowaniach będę wysyłać pączki do sklepów :)
Jeśli chodzi o zarobki, to dobre są w branży ubezpieczeniowej. Warto zainteresować się tą ofertą współpracy https://wspolpraca.cuk.pl/
janczarka
11-07-2018, 13:07
Ja pracuję w charakterze opiekunki osób starszych w Niemczech i mogę śmiało stwierdzić, że ta praca daje mi sporo satysfakcji. Wyjeżdzam z agencją Dolce Vita i to też daje mi gwarancję bezpeczeństwa, stałych wypłat pensji a nawet premii np w okresie przed świętami :)
Ja pracuję w charakterze opiekunki osób starszych w Niemczech i mogę śmiało stwierdzić, że ta praca daje mi sporo satysfakcji. Wyjeżdzam z agencją Dolce Vita i to też daje mi gwarancję bezpeczeństwa, stałych wypłat pensji a nawet premii np w okresie przed świętami :)
Jest wiele sprzecznych opinii na temat ofert z takich stron https://www.aterima-med.pl/. Kiedyś interesowałam się tematem. Naprawdę można czerpać satysfakcję z tego typu pracy?
Mi to się marzy praca, w której mogę być cały czas będąc w domu... I czytać książki 😀
Paulisss
06-08-2018, 13:30
Tak jak ktoś pisał wcześniej - kluczem do wymarzonej pracy jest dobre CV :) Ja nie lubię korzystać z gotowych szablonów, ale znalazłam artykuł, w którym krok po kroku jest napisane, co trzeba mieć w swoim CV, żeby było skuteczne: http://mojprogres.pl/aktualnosci_jak_przygotowac_skuteczne_cv_post_714 Dzięki temu wygląda tak jak tego chcę, ale jest profesjonalnie przygotowane, z dbałością o każdy szczegół :) Polecam też inne artykuły, o przygotowaniach do rozmowy kwalifikacyjnej albo sporządzaniu portfolio :)
Jeśli chodzi o zarobki, to dobre są w branży ubezpieczeniowej. Warto zainteresować się tą ofertą współpracy https://wspolpraca.cuk.pl/
Cuk to rozpoznawalna marka. Partnerom oferuje prowizję wyższą o 8%,wsparcie w pozyskiwaniu klientów poprzez ogólnopolskie kampanie reklamowe,dostęp do wszystkich Towarzystw.
jjusti18
10-08-2018, 18:44
Ja przyznam się, że długo rozmyślałam co chce robić... Jak połączyć wiedzę oraz swoje pasje i w ten sposób doszłam do tego, że otworzę swój sklep z odzieżą sportową oraz wszelkimi akcesoriami. Już wstępnie znalazłam nawet hurtownię https://www.sport-hurtowo.pl która ma szeroki wybór w różnego typu artykułach. Myślę, że będzie to dobry interes.
Cuk oferuje prowizję wyższą o 8%,wsparcie w pozyskiwaniu klientów poprzez ogólnopolskie kampanie reklamowe, dostęp do wszystkich Towarzystw Ubezpieczeniowych.
Chyba nie mam czegos takiego jak wymarzona praca. Bardziej mysle w kategoriach prowadzenia wlasnego biznesu - to byloby cos. Jesli chodzi o branze to od zawsze interesowala mnie ta zwiazana z deweloperstwem. Nie juz o same zarobki tutaj chodzi ale o satysfakcje ze zbudowania takiego duzego osiedla z ktorego moga korzystac ludzie. Niestety pulap wejscia jest dosc wysoki w kwestii finansowej. Do tego potrzeba sprawdzonego sprzetu .. wlasnie moze ktos orientuje sie cos wiecej na ten temat? Same dobre opinie mozna wyczytac na temat RiwalPoland - https://www.riwal.com/poland/pl-pl/czesci Jak widac maja kompleksowe podejscie nawet od strony serwisu. Jak ktos ma cos wiecej do powiedzenia w tej kwesti to zamienam sie w sluch :)
filip.reczek
22-08-2018, 14:22
Pracuję jako elektryk w Bridgestone (http://bridgestone-poznan.pl/kariera) i też lubię swoją pracę, raczej nie chciałbym się zajmować czymś innym. Wiadomo, jak człowiek umęczony lub ktoś go zdenerwuje, to pracować się nie chce, ale generalnie lubię to, co robię i wydaje mi się, że jestem w tym dobry, bo jestem już w zawodzie od jakiś 10-12 lat.
aleks454
22-08-2018, 18:12
Ja zawsze interesowałam się stylizacją paznokci, nigdy jednak nie potrafiłam zrobić takich idealnie. Skorzystałam w końcu z oferty kurs przedłużania rzęs (https://www.beautyextra.pl/szkolenia/kursy-tematyczne-trendy)i teraz jestem bardzo zadowolona. Taki kurs pozwolił mi nauczyć się naprawdę dużo. Teraz czuję się jak profesjonalistka. Zajrzyjcie na stronę mają tam dużo ofert.
Obecnie szukam czegoś w branży IT, przyciąga moją uwagę firma ITmagination, mają bardzo dobre opinie -https://www.absolvent.pl/pracodawcy/profil-itmagination/opinie#/ :) Praca w takiej firmie, to byłoby super doświadcznie :)
Niestety, zdobycie swojej wymarzonej pracy może nie być tak proste, jak mogłoby się nam wydawać. Szukając informacji na temat tego, jak zwiększyć swoje szanse podczas rekrutacji i zdobyć pracę marzeń, warto jest zajrzeć na bloga internetowego https://amta.pl/ stworzonego z myślą o poszukujących pracy...
Na otwarcie na zasadzie franczyzy Cuk potrzeba około 15 tysięcy, więc dużego ryzyka nie ma moim zdaniem.
moja praca marzeń to grafika komputerowa :) uwielbiam to robić
A ja znalazłam swoją pracę marzeń w BMW. Nigdy nie sądziłam, że tam będę pracować bo na samochodach znam się słabo a jednak się udało, bo jak w każdej dużej firmie potrzebni są różni specjaliści. Może ktoś chce spróbować to niech zajrzy tutaj. https://www.praca-dealerbmw.pl/
Mnie interesuje kaletnictwo, wyroby ze skóry. Myślę o założeniu małego zakładu. Maż ma świetne pomysły, potrafi projektować różne wzory. Więc pomysł powinien wypalić. Ostatnio znaleźliśmy producenta taśm nośnych i plecakowych http://www.texline.com.pl/pl/oferta/tasmy-nosne-i-tasmy-plecakowe Można u nich zamawiać bezpośrednio towar dla swoich potrzeb. Wybór duży wzorów i kolorów. Bardzo się przydadzą do obszywania koców. Wyrobu torebek i ich uszu, galanterii skorzanej itp
Fajnym pomysłem wydają mi się te formy działalności związane z franczyzą cuk.pl/wspolpraca/wspolpracuj-z-cuk-ubezpieczenia/otworz-placowke
Jak dla mnie praca marzeń to taka, w której nie muszę spędzać codziennie ośmiu godzin, a przy tym nie jest monotonna i umożliwia kontakt z ludźmi. Niedawno trafiłam na artykuł http://poradnikowy.net/agencje-hostess-w-warszawie-ktore-popularne-co-oferuja-nam-agencje-hostess/ i bardzo zainteresowała mnie praca hostessy. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia związane z tym zawodem? Póki co wydaje mi się, że jest idealna praca dla mnie.
Ja ostatnio czytałam fajny artykuł tu www.bizneslane.pl o tym czy lepiej ejst być na etacie czy mieć własną działalność ale ja myślę, że zdecydowanie własna działalność wygrywa. Zerknij sobie i poczytaj bo być może to też Ci pomoże wybrać odpowiednią drogę kariery.
Ja myślę o pracy na swoim, bez szefa. Jakimś małym biznesie, choćby w ten sposób https://cuk.pl/wspolpraca/wspolpracuj-z-cuk-ubezpieczenia/otworz-punkt
Wiewiórka
20-12-2018, 22:01
Jeżeli chodzi o pracę marzeń to jeszcze nie mam takich planów, na pewno wyjadę za granicę do pracy, moze z agencją jaką jest http://www.schwesterpflege.pl/ by pracować jako opiekunka dla seniorów. A z zarobionych pieniędzy moze uda mi sie otworzyć coś własnego. Jeszcze do końca nie wiem.
kamiltyczy6
21-12-2018, 12:14
Może to dziwne, ale mam swoją firmę zajmującą się malowaniem dużych powierzhcni przemysłowych i... bardzo to lubię!
Korzystając z okazji, chciałbym spytać o opinię. Co sądzicie o tej firmie : komatz.pl (http://komatz.pl/)?
Planujemy kupić od nich rzeczy i szukam opinii na ich temat :)
Marzę o tym, aby w przyszłości pracować w Hiszpanii, dlatego intensywnie uczę się hiszpańskiego w szkole Berlitz. Kiedy zdam certyfikat to na pewno będę wysyłać CV do różnych firm.
Ja chciałabym być redaktorką naczelną jakiegoś dużego, podróżniczego wydawnictwa :)
Praca w polskim sejmie :)
Ja chciałbym mieć możliwość pisania i wydawania książek, znalazłem nawet ostatnio wydawnictwo http://wydacksiazke.pl/o_nas/ które pomaga wydawać książki jeszcze nieznanym autorom. Tylko żeby mieć czas na pisanie, musiałbym rzucić moją pracę.
To jest też interesująca propozycja współpracy dla osób, które prowadzą własną działalność https://cuk.pl/wspolpraca/wspolpracuj-z-cuk-ubezpieczenia/otworz-punkt
Karola11
22-02-2019, 10:43
A zastanawialiście się kiedyś nad pracą w policji? Ja słyszałam, że wcale nie jest się tam łatwo dostać, ale praca chyba całkiem ciekawa. Na pewno jest stabilna. Dobrych policjantów stale brakuje. Ostatnio często spotykam policjantki, więc jest to również praca dla kobiet. Jeżeli chcecie poczytać o tym więcej to polecam zerknąć na http://pracawpolicji.pl/ Ja jakbym nie była taka słaba fizycznie to mogłabym się nad tym zastanowić.
Moją pasją jest założenie własnego sklepu internetowego i chyba na taką opcję się zdecyduję, bo dzięki platformie https://pasejo.pl/ możemy taki sklep założyć całkowicie za darmo. Polecam serdecznie sobie sprawdzić wszystkie możliwości, jeśli też o czymś takim myślicie.
Jako menedzerka w duzej firmie reklamowej.
Praca marzeń powinna łączyc nasze zainteresowania z wykonywaniem dobrze płatnego zawodu. Ważny w tym jest rozwój osobisty. Ciekawe artykuły na ten temat znajdziecie na https://poradnikpracownika.pl .
Ja za dzieciaka marzyłem o własnym przedsiębiorstwie transportowym. Zaczęło się od tego, jak w TV zobaczyłem konwój, a potem zacząłem zbierać karty kolekcjonerskie z ciągnikami siodłowymi - przez ingnorantów nazywane TIRami. Mam je wszystkie do dzisiaj:p
O ile udało mi się zostać kierowcą takiej maszyny, to już własny interes cienko przędzie. Wydawało mi się, że Kielce będą niezłą bazą wypadową - blisko do Krakowa, Łodzi i Warszawy. Ale zleceń mam malutko: albo źle myślałem, albo coś robię ewidentnie nie tak, jak trzeba:confused:
PS Okazuje się, że nawet w tej branży obowiązuje zasada "Nie ma Cię w internecie? To tak, jakby Cię w ogóle nie było"! Dlatego zainteresowaliśmy się https://afterweb.pl/pozycjonowanie-stron/kielce/ - co o takim wyjściu uważacie???
kobietka_10
01-03-2019, 09:00
Ja bardzo lubię swoją pracę, nie mam absolutnie na co narzekać. Robię to co lubię, atmosfera i współpracownicy super. Prywatna opieka medyczna w medicover, dzięki czemu dostęp do najlepszych lekarzy. No i wypłata też spoko. A pracuje w administracji rządowej
Marzę o tym, aby w przyszłości pracować w Hiszpanii. Bardzo podoba mi się ich kultura, kraj oraz atmosfera jaka tam panuje. Dlatego już od jakiegoś czasu uczę się języka hiszpańskiego, korzystam z kursu w szkole Berlitz. Nauka idzie mi świetnie, mają fajną metodę więc szybko się uczę i mam nadzieję, że jak wyjadę do Hiszpanii to z językiem sobie świetnie poradzę.
Karola11
14-03-2019, 14:47
Praca powinna sprawiać radość. Spędzamy w niej przecież większość naszego życia, więc warto jest podjąć dobrą decyzję. Jeżeli chcecie pracować w policji to musicie przejść Testy policyjne (http://pracawpolicji.pl/) Są one zazwyczaj naprawdę trudne, więc warto się do nich przygotować już wcześniej. W internecie znajdziecie wiele informacji na temat jak to zrobić dobrze, aby dostać się tam już za pierwszym razem.
Fajną sprawą jest współpraca z Cuk jako Niezależny Doradca. Otrzymujesz świetne narzędzie do pracy - aplikację WebCUK do porównania ofert ubezpieczycieli, wystawiania polis i ich rozliczania oraz dostęp do oferty 17 towarzystw ubezpieczeniowych.
Paulisss
09-05-2019, 11:31
Moją prace marzeń znalazłam z polecenia przez portal https://mojprogres.pl/aktualnosci_zainteresowania-w-cv-co-wpisuja-polacy_post_736 . Przyznam, że długo się zastanawiałam jak to będzie wyglądało. Jednak bardzo sprawnie i szybko znalazłam pracę jako grafik i jestem zadowolona! Mam nadzieję , że i wam uda się znaleźć pracę marzeń :D
Niejedna dziewczyna marzy, żeby zostać modelką albo aktorką. Jak można zobaczyć na https://sprzedajemy.pl/praca/hostessy-modele-aktorzy, w tej branży ofert zatrudnienia nie brakuje.
Oleczka2
26-07-2019, 11:11
Ja od zawsze chciałam zostać policjantką, ale wiem, że aby się tam dostać to trzeba przejść skomplikowane testy multiselect policja (https://pracawpolicji.pl/multiselect/) Najpierw muszę poprawić też moją kondycję fizyczną, aby być dobrze przygotowaną, ale marze o tym od dziecka, więc pewnie spróbuje swoich sił.
Praca marzeń to zostać panią prezes banku, tam się zarabia.
zawsze chciałam pracować z dziećmi, zrobiłam licencjat a teraz mnie natchnęło żeby zrobić magistra, nie wiecie gdzie można takie 2 letnie studia zrobić?
karolina.sz87
01-08-2019, 10:10
Podróżniczka, od dziecka o tym marzyłam :D
Ja chciałam zawsze zostać grafikiem :)
Abby sprawdź sobie WSB, mają dużą ofertę studiów II stopnia, myślę że znajdziesz swój kierunek.
ami_dudek
16-08-2019, 14:56
Ciężko powiedzieć, jaka jest moja praca marzeń. Dla mnie ważne jest to, aby była ona dochodowa. Jeśli szukacie pracy to zajrzyjcie na stronę https://fachpraca.pl/oferty-praca_%C5%81%C3%B3d%C5%BA . Znajdziecie tam naprawdę wiele ogłoszeń z pracą w różnych branżach.
Paulina555
18-08-2019, 21:39
Marzę o tym, aby w przyszłości pracować w Hiszpanii. Bardzo podoba mi się ich kultura, kraj oraz atmosfera jaka tam panuje. Dlatego już od jakiegoś czasu uczę się języka hiszpańskiego, korzystam z kursu w szkole Berlitz. Nauka idzie mi świetnie, mają fajną metodę więc szybko się uczę i mam nadzieję, że jak wyjadę do Hiszpanii to z językiem sobie świetnie poradzę.
Pracowałam już w Hiszpanii, też miałam kursy językowe.. Ale teraz już powinnam być w Polsce, pracować również w Polsce, bo mam już dzieciaków. Ostatnio znalazłam pracę tutaj https://pl.jobsora.com/ I też mogę powiedzieć, że ta praca jest wymarzona ponieważ zawsze jestem niedaleko swoich dzieci nawet w pracy ( pracuję jako wychowawcza w żłobku).
Dziękujemy za udostępnienie
Wiewiórka
31-08-2019, 22:48
Moją pracą marzeń było by wydawać książki, mam lekkie pióro i zawsze chciałam wydac coś na miarę takiego dzieła https://www.taniaksiazka.pl/tych-niewielu-polscy-lotnicy-w-bitwie-o-anglie-piotr-sikora-p-1275800.html jednak w prowincji w jakiej mieszkam nie wydaje mi się możliwe wybicie się.
aldonkaa
04-10-2019, 10:42
moja obecna praca jest bardzo zadowalająca, lubię ludzi, szefa no i moje zadania wykonują z całą sumiennością. W końcu sporo w nas tutaj inwestują a jeszcze prezent w postaci pakietów medycznych w medicover na dziesięciolecie działalności
Ja najbardziej lubię pracować z ludźmi, pomagać im w rozwiązywaniu problemów i pokonywaniu wyzwań. Nie chciałbym jednak podejmować się bycia psychoterapeutą czy psychologiem, to mogłoby być nieco zbyt obciążające dla mnie. Natomiast taki coaching już wydaje mi się być całkiem ok. Pracujesz tam z ludźmi w miarę ułożonymi i ogarniętymi, którym trzeba tylko pomóc znaleźć właściwy trop, właściwą ścieżkę w ich życiu. Myślę, żeby pójść własnie na studia coaching (https://www.wszib.edu.pl/podyplomowe-kursy/podyplomowe/podyplomowe-coaching/).
A ja od lat marzyłam o tym by w przyszłości zostać pielęgniarką. Wiem, ze to niezbyt popularny obecnie kierunek ( a szkoda) ale przynajmniej mam pewność, że nie będę mieć problemu ze znalezieniem pracy w przyszłości bo takich specjalistów wciąż brakuje. Studiuję na Mazowieckiej Uczelni Medycznej w Warszawie i szczerze tą uczelnię polecam. Wysoki poziom, ciekawe zajęcia, wykładowcy z doświadczeniem.
Chciałabym mieć własną firmę, najlepiej zajmującą się organizowaniem eventów. Wiem jednak, że muszę pracować nad sobą, żeby do tego dotrzeć. Pewność siebie, to podstawa :) Myślę że tutaj są materiały które mi pomogą - https://uwolnijpewnoscsiebie.pl/produkty/, może komuś tutaj też się przydadzą :P
Dla mnie to praca związana z podróżowaniem :D
Kasia17_17
25-10-2019, 10:05
Ta, którą wykonuję - czyli fizjoterapia. Uwielbiam ten zawód i nie zamieniłabym go na żaden inny. Cały czas się doszkalam - chodzę na kursy WSEIT żeby podnieść swoje kwalifikacje i być jeszcze lepszą w tym co robię.
U nas jest o tyle dobrze, że co jakiś czas organizowane są wyjazdy firmowe ;) Wszystko organizuje https://www.travel-concierge.com.pl/ i muszę przyznać, że jest to idealny sposób na integrację i jednoczesny odpoczynek.
TadeuszWer
27-11-2019, 09:02
Moją pracą marzeń było posiadanie własnego biznesu, a w szczególności sklepu internetowego. Marzenia się spełniły i od kilku miesięcy prowadzę taki biznes, chociaż na początku nie było łatwo. Teraz jestem w trakcie zakupu opakowań z nadrukiem dla mojej firmy. Wybór padł na https://sklep.margopack.pl/pudelka-i-opakowania-z-nadrukiem, bo oferta jest naprawdę interesująca :)
Wspominałyście o pracy modelki. Jeżeli faktycznie marzymy o takim kierunku, na pewno rozsądnym będzie skierowanie swoich kroków do http://selective-mgmt.pl/pl/casting-2 . Ta konkretna agencja bowiem wypromowała już wiele zarówno kobiet, jak i mężczyzn w świecie modelingu i niewątpliwie możemy tutaj liczyć na ogromne doświadczenia i pełen profesjonalizm.
Alicja87
28-11-2019, 13:35
Jeżeli pragniesz się doedukować na ten temat więcej to polecam zajrzeć sobie na stronę - http://wyszyjemy.com.pl . Osobiście uważam, że tutaj odszukasz najbardziej interesujące rzeczy odnośnie tego problemu. Według mnie centrum porządnej wiedzy.
Wiewiórka
28-11-2019, 21:38
Moja praca marzeń to zarządzanie własną wyspą ale póki co rozważam wyjazd do Holandii w prace w ogrodnictwie https://www.beyondresources.pl/pl/. Mają bardzo dobre stawki i wsparcie dla swoich pracowników. Ponadto praca jest legalna i nie musisz się niczego obawiać. Polecam zapoznać się z tym portalem i dobrać coś dla siebie.
Fajny wątek :) Ja od siebie dodam, że przed rozpoczęciem jakiejkolwiek pracy trzeba przejść niezbędne badania kwalifikujące u lekarza medycyny pracy. Ja ostatnio szukałam przychodni w Warszawie, gdzie można je sprawnie wykonać i trafiłam do MediVita na Mokotowie https://badania.medycynapracywawa.pl/. Brak kolejek, sympatyczna atmosfera i możliwość załatwienia wszystkich formalności w ciągu 1 dnia :)
Greysowa
16-01-2020, 10:53
Ja to po prostu chce dobrze zarobić i tyle :) Nie mam jakiś wygórowanych wymagań co do pracy, ważne żeby atmosfera była fajnie, żeby się nie przemęczać za dużo, no i właśnie żeby pieniądze były uczciwe. Kobiety może mają trochę trudniej, ale nie jest tak źle. Sprawdźcie sobie oferty pracy na https://megapraca.pl/praca-sekretarka Jest wiele stanowisk typowo dla kobiet.
aldonkaa
02-02-2020, 22:03
Ja mogę śmiało powiedzieć, że moja obecna praca jest moją pracą marzeń. Nic mi w niej nie brakuje, atmosfera i obowiązki to wszystko jest ok. Mam także zapewnioną prywatną opiekę medyczną w medicover, także mój pracodawca wie że zdrowie swoich ludzi powinno być dla niego priorytetem.
Marikaika
03-02-2020, 11:51
Ja jestem bardzo zainteresowana pracą w jysku (https://www.codziennypoznan.pl/artykul/2019-08-05/praca-w-jysk-na-jakie-stanowiska-mozemy-liczyc-opinie) w kadrze. Oferują dobre warunki i możliwość rozwoju, a to dla mnie najważniejsze.
malutka_alutka
07-02-2020, 13:34
Myślę, że chyba taka, gdzie jest dobra płaca, świetny zespół, gdzie są organizowane wyjazdy grupowe dla firm w jakieś fajne miejsca... Ostatnio przyglądałam się oferta polskiego biura podróży, dostepną tu: https://www.atrakcjefuerteventura.pl/eventy
i zamarzyłam o takiej pracy gdzie takie wypady byłyby możliwe :D
kobietka_10
08-02-2020, 09:17
Na taką pracę to się składa wiele czynników tak naprawdę. Bo i atmosfera, obowiązki i podejście szefa do swoich ludzi. Jeśli jest miły i pomocny to wiadomo, że tym lepiej dla nas. W moim obecnym miejscu to pracodawca także jako kolejny benefit postanowił zakupić pakiety medyczne w medicover, dla mnie osobiście to świetna sprawa bo już dawno miałam się wybrać do lekarza, a teraz chociaż nie będę miała problemu żeby się do niego dostać.
maryla328
15-02-2020, 07:13
Dla każdego praca marzeń będzie inna z uwagi na fakt, że jesteśmy różni i każdy lubi co innego. Ja w swoim otoczeniu zauważyłam, że ludzie decydują się na podjęcie pracy w Niemczech jako opiekunki dla seniorów. Na stronie https://bravecare.pl/bezpieczna-praca/ znalazłam sporo informacji na ten temat. Na takie rozwiązanie decydują się zarówno osoby bardzo młode, jak i te będące już na emeryturze a chcące sobie dorobić.
Chciałabym kiedyś założyć własny biznes, to coś mnie satysfakcjonuje, a nie praca na czyjś rachunek.
withoutface
19-02-2020, 11:01
Jaka jest wasza praca marzeń?
I czy coś takiego istnieje?
Ja kiedyś marzyłam o karierze dziennikarki sportowej - ale się nie przebiłam. Mam wiedzę, interesuję się tematem, ale brakuje umiejętności interpersonalnych (i urody). Myślałam, że jak zacznę pisać bloga i będzie o nim głośno w sieci, to uda mi się w końcu zahaczyć o jakąś redakcję. No ale nic z tego nie wyszło - być może zabrakło konsekwencji, wsparcia w rodzaju https://www.eseo.pl/zlece-pozycjonowanie/ - ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
Teraz pracuję w hotelarstwie i nie jest tak najgorzej:rolleyes:
Niedawno szukałam informacji na ów temat w necie i znalazłam stronę - http://kawiarniane.pl , na której odszukałam to co chciałam znaleźć. Wyjątkowo sporo wartościowych info można wynieść z tej strony. Gorąco polecam.
wchamplin
02-03-2020, 09:01
Zastanawiam się nad pracą w branży ubezpieczeniowej, praca agenta daje bardzo duże możliwości w kwestii uzyskiwania ponadprzeciętnych zarobków https://natemat.pl/279703,poczatki-pracy-w-branzy-ubezpieczeniowej-co-warto-wiedziec. Tutaj potrzeba odporności na stres, ale też dużej otwartości i łatwości w nawiązywaniu kontaktów.
Teraz chyba taką jedną z wielu prac marzeń jest praca programisty. Jak ktoś jest dobry, to ma spoko zarobki, praca raczej z tych przyjemnych, jeśli dobrze się trafi. Takie mam spostrzeżenia, bo akurat mam kilku znajomych, którzy pracują dla K&K IT Solutions (https://kksolutions.pl/co-robimy/support-it/) jako programiści i naprawdę są super zadoowoleni ze swojej pracy.
marian33332
04-05-2020, 13:24
Chyba każdy człowiek ma jakąś pracę marzeń.To naprawdę jest bardzo normalna sprawa.
gloriavalenzuela
07-05-2020, 14:43
Zgadzam się z Naranrea, praca marzeń to taka, gdzie jesteś niezależna, masz duże pole do popisu i nie musisz się przed nikim tłumaczyć. <;
Dlatego (szczególnie teraz) polecam zakładanie własnej działalności i robienie tego, co nas pasjonuje i zarabianie na tym! I jeśli ma się dobre wsparcie to wszystko się uda - odsyłam do ekspertów -> na przykład GAMA (z Warszawy, biuro na Myśliborskiej) ;)
bashirian.bailey
11-05-2020, 14:18
Pracuje nad tym aby zostać grafikiem :)
position70
13-05-2020, 10:51
Pozycjonowanie sklepu internetowego Poznań (https://positioning.site/marketing-medyczny-pozycjonowanie-w-medycynie)
maryla328
13-06-2020, 09:38
Moim zdaniem dla każdego jest to praca, która daje wiele satysfakcji. Nie zawsze będzie to praca w korporacji na wysokim stanowisku. Sama znam osoby, które spełniają się w roli opiekunek dla osób starszych. Moja kuzynka na https://bravecare.pl/chce-zostac-opiekunka/ znalazła informacje, jak taką opiekunką zostać. Pracuje tak już jakiś czas i bardzo chwali sobie i warunki pracy i wynagrodzenie jakie za pracę otrzymuje.
marcinekPL
15-06-2020, 14:59
Praca zdalna! :)
Dla mnie praca marzeń łączy się podróżami :)
a ja marze o pracy z pacjentem :) chcę pomagać ludziom, którzy tej profesjonalnej pomocy potrzebują. i właśnie dlatego złożyłam papiery na pielęgniarstwo na Mazowieckiej Uczelni Medycznej w Warszawie :) To dopiero początek ale już wiem, ze to coś co chce robić w przyszłości :) Grunt to spełniać swoje marzenia bo potem praca będzie przyjemnością a nie przykrym obowiązkiem :)
ja już mam swoją..
_______
szukam sponsora kraków (https://letterboxd.com/szukamsponsora/)
rzetelna
26-06-2020, 16:29
Mnie zawsze marzyła się praca w policji i bardzo się do tego przygotowuję. Najbardziej boję się tego, że nie przejdę testów, czyli multiselect policja (https://pracawpolicji.pl/multiselect/) Wbrew pozorom, nie są one tak łatwe do zdania, jakby mogło się wydawać. Sprawdza się na nich dosłownie wszystko. Dowiedziałam się też, że tylko co trzecia osoba przechodzi taki test.
Moim zdaniem praca marzeń to pojęcie względne. Mnie zależało na dobrze płatnej pracy, która pomoże mi się usamodzielnić. Zaczęłam interesować się wyjazdem do Niemiec jako opiekunka seniorów. To zajęcie jest mocno przez Niemców doceniane. Na stronie https://bravecare.pl/bezpieczna-praca/ znalazłam cenne dla mnie wiadomości w tym temacie.
Ja chciałabym produkować własne sukienki i koszulki. Poczyniłam już pierwsze kroki do spełnienia tego marzenia. Na https://hft71.pl/ znalazłam firmę zajmującą się haftem komputerowym na czapkach i ubraniach. Chyba nawiążę z nią współpracę. Poza tym mam już wybraną szwalnię. Jeszcze długa droga przede mną, ale wierzę, że się uda.
kastanio
29-09-2020, 18:33
Widziałem, że pytaliście o to gdzie szukać pracy na etacie grafika komputerowego w Poznaniu to mogę pomóc, bo znam się akurat trochę na branży. Nie mam pojęcia o jaki poziom doświadczenia chodzi ale na stronie https://megapraca.pl/praca-grafik/poznan z pewnością znajdziecie coś dla siebie. Mnóstwo ofert od porządnych firm, a jak możecie zauważyć wynagrodzenie też niczego sobie :)
Paulisss
01-10-2020, 23:00
Witam, mam przyjaciolke z Ukrainy,ktorej bardzo zalezy na tym,aby znalezc w Polsce swoją pierwszą poważną prace. Co sądzicie o tym https://atlaswork.pl/blog/co-to-jest-outsourcing-pracowniczy ? Prosze o wasze opinie,pozdrawiam.
Ja zawsze przeglądam oferty pracy (https://pokato.pl/praca) w internecie. Tu zawsze najłatwiej trafić na dobrą ofertę. Kiedyś szukałam ofert w gazetach, ale niestety nie ma ich już tak dużo jak kiedyś.
malutka_alutka
02-11-2020, 02:26
A jaki jest teraz zawód przyszłościowy (https://www.wsb-nlu.edu.pl/pl/Aktualnosc/45/0)? Co warto studiować i jak się rozwijać?
ola156247
14-12-2020, 14:14
Ja od zawsze chciałam zostać policjantką :) Jeszcze jak byłam małą dziewczynką rodzice kupili mi taką zabawkową kamizelkę, która wyglądała jak profesjonalna kamizelka policja granatowa (https://www.sortmund.pl/product-pol-1670-Kamizelka-taktyczna-Policji-granatowa.html) i pamiętam, że nie chciałam jej ściągać nawet do spania ;)
sisibielis
20-12-2020, 17:10
Marzę o pracy Policjanta, ale niestety nie wiem jak Przejść przez testy do policji (https://www.rekrutacja-do-policji.pl/) - to bardzo skomplikowana sprawa a ja mam trudności z niektórymi testami sprawnościowymi.
Praca powinna być lekka i dobrze płatna. Trzeba oczywiście lubić to, co się robi. Radzę zerknąć sobie tutaj: zobacz praca Augustów (https://bialystok.geopraca.pl/oferty-pracy/august%C3%B3w/). Jest tam wiele różnych propozycji zatrudnienia. Uważam, że warto przede wszystkim stawiać na taką pracę, gdzie warunki będą dobre. Nie chodzi tylko o BHP, ale oczywiście wynagrodzenie i inne benefity.
Może zostań wirtualną asystentką? Zobacz sobie jak zostać wirtualną asystentką (http://virtual-assistant.pl/). Myślę, że to bardzo ciekawa praca i warto wziąć ją pod uwagę rozglądając się za nową pracą.
Monisia0
08-02-2021, 09:25
Moim zdaniem warto zastanowić się nad pracą za granicą, super rozwiązanie, jeśli ktoś rozważa, co chciałby robić lub szuka nowego doświadczenia. Ja mogę polecić https://polandworkforce.com/praca-francja/, gdzie możecie znaleźć bezpieczne zatrudnienie we Francji.
kastanio
15-02-2021, 10:54
Akurat w mojej aktualnej pracy wszystko mi się podoba więc nie zamieniłabym jej na żadną inną. Pracuje w redakcji pewnej gazety i jestem zadowolona. Przy okazji osobom, które szukają pracy polecam stronę https://bananacv.com/szablony dzięki darmowym gotowym szablonom w 15 minut stworzycie fajne, ciekawe CV.
eliza104
15-02-2021, 10:58
Mi się marzy praca, której częścią byłaby fotografia. Ale już nie chciałabym się temu na 100% poświęcać.
angelika1998
02-04-2021, 15:17
Moją pracą marzeń jest praca w której nigdy nie zabraknie zleceń i będzie godnie wynagradzana. Warto pomyśleć o zawodzie technik-elektryk https://www.zawodelektryk.pl/ - w tej Szkole Zawodowej, zrobimy sobie kurs online, jest on potwierdzony uzyskaniem dyplomu. Już w ciągu roku możemy być gotowi do wykonywania pracy. Szkoła zapewnia też zajęcia praktyczne, odbywają się one w najlepszej możliwej dla nas lokalizacji w kilku miastach w kraju.
Teraz wiele osób interesuje dodatkowy zarobek (https://generali-investments.pl/contents/display-article/klient-indywidualny/13-sposobow-by-zarabiac-wiecej-na-etacie). Niestety życie jest coraz droższe i druga praca to konieczność. Sama pracuję w dwóch firmach i chociaż czasami jest ciężko cieszę się, że mam taką możliwość.
Jezeli chcemy rozwijać się coraz bardziej to należało by pomyśleć , o odpowiednim samorozwoju. Czasami należy wyjść na po za swoją strefę komfortu tak jak proponują tutaj https://puzzleproduktywnosci.pl/strefa-komfortu/ . To zdecydowanie może Ci pomóc.
MorfeuszGalbino
09-04-2021, 11:49
Moją wymarzoną pracą jest po prostu praca na własny koszt. Całe szczęście udało mi się to osiągnąć, ale łatwo nie było. Teraz staram się w pełni rozwijać, m.in. poprzez zastosowanie programu do zarządzania produkcją https://budownictwo.org/artykuly/szczegoly/66445_jak-prosty-program-do-zarzadzania-produkcja-pomaga-w-produkcji-drzwi-frontow-meblowych-i-pozostalej-s. Co o tym sądzicie?
Od dawna czytam różne artykuły o e-commerce takie jak https://pl.blog.merce.com/trendy-w-e-commerce-b2b-ktore-przeniknely-z-rozwiazan-b2c ponieważ przygotowuje się do wystartowania z moim pierwszym biznesem. Jakie rady moglibyście mi dać na samym początku?
Ja zawsze marzyłam o tym, aby zostać nauczycielką a jak wiadomo... po marzenia trzeba sięgać :) To nie była łatwa droga, ale z całą pewnością - było warto. Możliwość nauczania dzieci daje mi wiele radości. A aby mieć większą wiedzę, zdecydowałam się na dodatkowe studia podyplomowe w https://www.odn-lingwista.eu/ Polecam sprawdzić wam ich ofertę, bo mają też fajne kursy doszkalające.
kastanio
06-08-2021, 07:02
Pracy marzeń nie mam tzn mam, ale wiążę się ona z prowadzeniem własnego biznesu dlatego przeglądam oferty takie jak https://informatic-it.pl/tworzenie-sklepow-internetowych-w-bialymstoku/ ponieważ mam świetny pomysł na sklep internetowy, ale nie umiem go od strony technicznej założyć. Myślicie, że w dzisiejszych czasach to trudne i trzeba korzystac z uslug firm czy mozna to zrobic samemu?
Praca marzeń to taka która nie jest pracą albo której nie czujemy jako pracy a raczej jako przyjemość :-)
heaney.katlyn
07-01-2022, 16:29
Uwielbiam home office, więc od jakiegoś czasu chodziło za mną przebranżowienie się na IT, właśnie kończę kurs programistycznny i już wiem, że to moja praca marzeń.
Paulisss
10-01-2022, 10:22
To teraz tylko zarejestruj się na platformie rekrutacyjnej https://jobllegro.com/ i czekaj na ofertę wymarzonej pracy. No chyba, że planujesz założyć własną działalność. Jednak polecam zdobyć doświadczenie w renomowanej firmie, których tam nie brakuje. A branża IT szybko się rozwija i specjaliści potrzebni są zawsze. Tak więc to dobry kierunek kariery.
Paulisss
12-01-2022, 15:43
Hejka,
Długo nad tym myślałam. Dopiero po dłuższym czasie na to wpadłam. A może by zacząć przy organizacji przeróżnych eventów? Wynalazłam sobie nawet sensowne szkolenie https://emtg.pl/przygotowanie-i-sprzedaz-oferty-eventowej/ . Może ktoś się skusił i opowie swoje odczucia co do tego ?
Pozdrawiam
jak już znajdziecie swoją pracę marzeń to pamiętajcie, ze przed jej rozpoczęciem trzeba też odwiedzić lekarza medycyny pracy by wykonać niezbędne badania wstępne. jeśli chodzi o placówki to ze swojej strony polecam warszawską Medivitę https://badania.medycynapracywawa.pl/. Konsultacje on-line, szybkie terminy, sympatyczna atmosfera.
Paulisss
28-06-2022, 11:03
Moją pracę marzeń pomogła znaleźć mi ta firma https://antal.pl/dla-kandydata/oferty
Zajmują się rekrutacją od ponad 20 lat. Dzięki działaniu w 10 wyspecjalizowanych dywizjach, świetnie orientujemy się w aktualnych trendach branżowych. Precyzyjnie określamy specyfikę stanowiska, klasyfikując kluczowe umiejętności i niezbędne kwalifikacje i dlatego potrafią znaleźć pracę marzeń ;)
Ja sama nie wiem... Każda praca z czasem staje się po prostu pracą...
Ja zawsze chciałam pracować w ochronie zdrowia, moje dziecko teraz też planuje iść w te ślady, ale jak czytam tutaj (https://24slupsk.pl/20220510356658/ile-zarabia-lekarz-pielegniarka-ratownik-medyczny-sprawdzamy-zarobki-w-polskiej-sluzbie-zdrowia), jakie są zarobki w tej branży to człowiekowi aż przykro się robi...
DariaM11
25-12-2022, 10:08
W takim razie jeśli ma być to praca od zaraz w Głogowie (https://fachpraca.pl/oferty-pracy/l/g%C5%82og%C3%B3w/) to na pewno warto sprawdzić konkretne i aktualne oferty publikowane w Internecie. Muszę przyznać, że ja w końcu też zmieniłem podejście i nie przywiązuję się do jednej firmy przez długie lata. Czasami potrzebne jest nam ryzyko i nowe wyzwania. Pozdrawiam serdecznie!
medchause
09-08-2023, 10:29
Praca przy grafice jest obecnie bardzo obiecującą dziedziną, wielu początkujących grafików komputerowych otrzymuje dobre wynagrodzenie. https://praca-grafik.pl/praca-grafik/praca-dla-poczatkujacego-grafika/
dertom122
07-09-2023, 08:38
Moim zdaniem warto sobie też ułatwić pracę i wybrać https://morganizerfinansow.pl/ . Faktycznie program działa bardzo sprawnie, wiec może jednak to by był dobry wybór
By dojść do takiej pracy, trzeba się też rozwijać i dbać o dobre nawyki. Polecam poczytać w tym temacie tutaj - https://www.poradnik-edukacyjny-kargroup.eu/dobre-nawyki-lista/
stella374
12-10-2023, 14:37
Ja od dawna marzyłam o pracy zdalnej. Z racji, że mieszkam kilkadziesiąt kilometrów od najbliższego miasta to byłoby to dla mnie duże udogodnienie, ale także możliwość rozwoju w innej branży. Tym sposobem trafiłam na https://phinance.pl/kariera/. Firma od początku zaoferowała super szkolenia, które ułatwiły mi odnalezienie się w nowej pracy. Pracuję zdalnie, a do tego w elastycznych godzinach, więc jestem bardzo zadowolona :)
Moją pracą marzeń jest praca, która łączy dobrą atmosferę z atrakcyjnymi zarobkami. Chciałbym pracować w miejscu, gdzie panuje pozytywna energia i współpraca, gdzie czuję się doceniany i mogę rozwijać swoje umiejętności. Zarobki są ważne, ponieważ chcę zapewnić sobie i swojej rodzinie komfort życia oraz możliwość spełniania marzeń. Jednak równie istotne jest to, aby praca sprawiała mi satysfakcję i była źródłem radości. Jeśli macie podobnie, tutaj https://antal.pl/wiedza/kalkulator znajdziecie narzędzie, które pomoże w obliczeniu wynagrodzenia.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.