PDA

View Full Version : Mrożonki w kuchni


zoltaada
20-07-2021, 08:26
Hej, ostatnio byłam u koleżanki na kawie i zadziwiło mnie, ile posiada mrożonych warzyw i owoców. Mnie zawsze uczono, że mrożone = złe, dlatego unikałam tego jak ognia. Chciałam więc być dobrą koleżanką i poinformowałam ją, że powinna zaprzestać ich używać. Wywiązała się całkiem żywa dyskusja. Wieczorem lekko poddenerwowana usiadłam przed laptopem i poszperałam w internecie. Natrafiłam na ten artykuł: mrożone brokuły (http://www.informatorspozywczy.pl/mrozone-brokuly/) i sama nie wiem, co myśleć o tym artykule. Czy naprawdę mrożone warzywa nie są takie złe? Wykorzystujecie je na co dzień czy raczej ich unikacie?

AnnaWalc22
05-10-2021, 22:19
Nie przejmuj się, nie wiem dlaczego, ale mnie też tak zawsze uczono, że mrożone warzywa i owoce są złe, a pełnowartościowe są tylko te świeże. Sama niedawno musiałam przekonywać moją przyjaciółkę, że mrożone brokuły (http://www.informatorspozywczy.pl/mrozone-brokuly/) to nic złego, ponieważ zawierają tyle samo witamin, co te świeże. Odpowiadając na twoje pytanie: nie wyobrażam sobie, że w zimie nie będę mogła użyć mrożonych letnich owoców do koktajlów, czy placków. Także, nie bój się mrożonek, są jak najbardziej ok!