View Full Version : Czym dosładzacie napoje i potrawy?
glorianka
17-08-2021, 11:47
Hej, hej - witam.
Czym najczęściej dosładzacie w czasie gotowania? Staram się nie używać białego cukru - zamiast niego: kokosowy, trzcinowy, miód. Do gotowych dań, jako dodatek syrop klonowy oraz bio syrop imbirowy (ponownie, na bazie cukru trzcinowego).
Macie jakieś sprawdzone produkty do polecenia? Co do stosowania "na zimno", a z czym można gotować? :)
umueller
17-08-2021, 19:07
Używam cukru trzcinowego, ale można go zastąpić miodem lub syropem z agawy.
Habrados88
22-08-2021, 20:23
Ja tam nie wiem na ten temat za dużo, ale jeżeli chcielibyście mieć obraz na płótnie, to warto odwiedzić https://www.wydrukinasztuki.pl/foto-obrazy-na-plotnie/tematy/krajobrazy
Karolosk54
25-08-2021, 20:12
A myślicie że to dobry temat?
JJohnson71
31-08-2021, 13:56
Hej, w ostatnim czasie popularny jest ksylitol oraz stewia, która zresztą nie ma w ogóle kalorii, a jest słodsza od cukru nawet 200-300 razy. Do tego jeszcze znany już erytrytol. Polecam też miód, syrop klonowy, melasę czy syrop daktylowy.
--------
tanie mieszkania w Gryfinie (http://gryfino.nieruchomosci.pl/mieszkania-sprzedaz-gryfino-okolice)
Teczeryk99
06-09-2021, 17:43
Ja tam się nie do końca na tym znam, ale jeżeli potrzebujecie wynająć salę konferencyjną we Wrocławiu, to warto odwiedzić https://thebridgewroclaw.pl/the-bridge-dla-biznesu .
Ronczera44
10-09-2021, 20:33
A co sądzicie o tym?
Ja używam słodzika z Rossmanna, w tabletkach, nie ma tego chemicznego posmaku
Ksylitol jest dobrą alternatywą dla cukru. Jest to naturalny cukier brzozowy. Nie zawiera sacharozy. Zresztą tutaj https://www.fotoprzepis.pl/ksylitol-cukier-brzozowy-wlasciwosci-i-zastosowanie/ macie fajnie opisany ten produkt. Bez problemu można go kupić online już w większych sklepach.
Wolę nie używać cukru w ogóle
glorianka
09-03-2022, 10:23
No jasne, że lepiej całkowicie ograniczać cukier, ale mi np. trudno jest go wyłączyć całkowicie z diety, dlatego szukam zamienników. Ksylitol faktycznie spoko, ale trochę drogi. Czasem używam też miodu, ale raczej na zimno, więc nie sprawdza sie pieczenia itd
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.