View Full Version : Cera trądzikowa sucha
Witajcie! Dziewczyny mam problem z moją skórą na twarzy, w sumie mam cerę trądzikową a od jakiegoś czasu jest mocno przesuszona, aż piekąca chwilami. Zawsze używałam kremów matujących a tu i nawilżający nie pomaga. Wiecie od czego może się tak dziać i jaki kosmetyk zastosować?
Franczeska
23-08-2021, 17:23
hej, a trądzik masz w jakim stanie? Nie bierzesz czasami leków od dermatologa? Niektóre podczas kuracji powodują nadmierne wysuszenie nie tylko zmian trądzikowych ale i całej skóry twarzy.
Trafiony zatopiony, biorę właśnie antybiotyki na trądzik ale lekarz nic nie wspomniał, że mogę mieć problemy z suchą cerą i do głowy mi nie przyszło, że to od tego. Czyli muszę przetrwać dopóki leków nie wybiorę?
Franczeska
24-08-2021, 20:40
A nie no gdzie tam :) Są kosmetyki i na takie problemy. Najlepsze opinie ma Keracnyl Repair jako krem nawilżająco- łagodzący przy doustnej terapii przeciwtrądzikowej. Łagodzi uczucie napięcia i ściągnięcia skóry. I to nadmierne wysuszenie. Ja stosowałam i byłam naprawdę pozytywnie zaskoczona już od 1 aplikacji kremu.
Dziękuję za polecenie, w takim razie już dzisiaj sobie zamówię ten krem. Trądzik mam o wiele mniejszy dlatego na pewno kuracji nie przerwę, muszę dlatego solidnie zadbać o nawilżenie skóry.
Spróbuj sobie do nawilżania jakiś kosmetyków z olejkiem konopnym. Tutaj są bardzo fajne - https://www.konopieizdrowie.pl/pl/producer/Annabis/27. Nawilżona skóra jest ważna nawet jeśli ma się trądzik ;)
Jagodzianka
29-08-2021, 21:42
Musisz na pewno mocno nawilżać swoją skórę ja mogę polecić Ci to serum https://www.permanent24.pl/pl/p/Serum-zel-Healthy-Skin-ze-sluzem-slimaka-i-kw.-hialuronowym/161 , u mnie rewelacyjnie poradziło sobie z suchą skórą, myślę że warto spróbować.
W wielu przypadkach raczej ciężko sobie poradzić z trądzikiem na własną rękę. Lepiej więc wybrać się do lekarza dermatologa. Można też poprosić dermatologa o ręcznie robione leki na trądzik - taką receptę zrealizujecie bez problemów w aptekach DOZ. Koniecznie o tym poczytajcie.
Przy takich problemach to tylko Keracnyl Repair z Ducray, nie każdy krem można stosować przy kuracji przeciwtrądzikowej. A szczególnie te nieprzeznaczone dla skóry trądzikowej. Taki krem musi być z wysoką tolerancją, przebadany odpowiednio. Dlatego warto sięgać po dermokosmetyk.
Jeśli masz skórę z trądzikiem,ale też wydaje ci się ,że jest ona po lecie przesuszona,warto zastosować krem silnie nawilżający od https://cellfusionc.pl/
Krem ten aktywuje akwaporynę, która jest kanałem wodnym skóry, dzięki czemu umożliwia doskonałe nawilżenie skóry, jednocześnie zmniejszając poziom obrzęku poprzez obniżenie temperatury skóry. W ich ofercie jest też delikatny tonik,peeling,maski.
Dobrze się składa, polecę Ci też suplement dla cery suchej i trądzikowej.
Zamów sobie kapsułki Neoglandyna. To specjalna kompozycja oleju lnianego, oleju z ogórecznika i kwasów tłuszczowych. Ja niesamowicie doceniam i zachęcam do wypróbowania kuracji.
kdubuque
12-10-2021, 11:56
Każdy z nas ma zupełnie inną cerę.
norval.hoppe
12-10-2021, 15:42
Również mam trądzikową cerę. Długo eksperymentowałam z kosmetykami, szukając tych, które sprostają wymaganiom mojej skóry. Kosmetyki naturalne okazały się być strzałem w dziesiątkę. Spróbuj, może Tobie też pomogą :)
eRzecznik Arganove
13-10-2021, 10:25
W przypadku problemów trądzikowych warto również zmienić kosmetyki jakich używamy. Najlepiej sprawdzają się te naturalne o bogatym składzie. Dlatego serdecznie zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą, gdzie będziecie mogli znaleźć m.in olej z czarnuszki chroni, regeneruje, łagodzi właśnie objawy atopowe, trądzikowe, czy negatywne zmiany przebarwień. Pozdrawiamy serdecznie!
Trzeba mieć na uwadze fakt, że absolutną podstawą jest zawsze dobrze dobrana pielęgnacja. Ja mogę Wam podpowiedzieć, że może warto byłoby postawić na lepsze jakościowo kremy? Na stronie https://www.yoskine.com/pl/beauty-blog/czy-krem-na-dzien-mozna-stosowac-na-noc/ macie opisane propozycje związane z marką Yoskine. Mi bardzo podobają się opakowania tych kosmetyków, bo wręcz genialnie wyglądają na półce w łazience :)
Ja też się bardzo długo zmagałam z trądzikiem, dostawałam leki od dermatologa ale zaraz po odstawieniu problem wracał. Dopiero teraz na tabletkach antykoncepcyjnych mam spokój! Aż jestem w szoku, nie tylko nie obawiam się ciąży ale i wreszcie nie muszę nakładać tony podkładu. Mam tabletki Drovelis, cera nie jest też taka tłusta jak wcześniej.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.