PDA

View Full Version : Wózek Osis czy Ax?

gabi
09-02-2022, 20:05
Mam termin porodu na maj i chciałabym już kupić wózek dla synka. Zastanawiam się nad modelem Osis lub Axo z Cavoe. Czy ktoś z was ma ten model wózka? Który będzie najlepszy?

62miko
09-02-2022, 21:17
A gdzie mieszkasz? To dość istotne, bo Osis to wózek miejski a Axo to terenówka. W mieście też się sprawdzi, ale moim zdaniem bardziej pasuje na wiejskie tereny, spacery po lesie itd. Wszystko zależy od tego jaki rodzaj wózka bardziej cię interesuje i jakie kryteria musi spełniać.

gabi
10-02-2022, 20:51
Mieszkam na wsi.

62miko
10-02-2022, 20:52
No to na wieś zdecydowanie Axo. To lekki wózek, ale ma amortyzatory, duże niepompowane koła i solidny stelażd. Osis jest leciutki i zwrotny, szybko się składa i zajmuje mało miejsca, ale nie wiem czy na wsi się sprawdzi.

ayris
10-02-2022, 20:56
Też uważam, że Axo będzie lepszy na wieś. Sama mam ten model i jestem nim zachwycona. Wszędzie nim jeździmy. Ostatnio byliśmy nad morzem i dobrze się nim jeździło po piasku.

bomb42
09-03-2022, 17:55
Wybierz Axo Style. W porównaniu do starszego modelu jest fajnie unowocześniony, ma wiele udogodnień. Do najważniejszych należy regulacja wysokości rączki, długości podnóżka. W przedniej części gondoli znajduje się szczelnie zamykana wentylacja. Jest po prostu super :)

rzetelna
11-03-2022, 05:52
No powiem wam, że ja też właśnie zastanawiam się, jakie są najlepsze wózki dla noworodków (https://www.babythings.pl/ranking-top-10-wozek-dla-dziecka/) Nie sądziłam, że wybór wózków jest aż tak ogromny! Co wy polecacie?

lisek
13-03-2022, 09:09
Ja mam Anex m/type wózek, który jest świetny, bo bardzo łatwo się nim kieruje, jest skrętny, bezpieczny, wygodny dla dziecka i dla mnie, dobrze się nim jeździ po różnych powierzchniach, no i jest wielofunkcyjny. Jest to wytrzymały wózek o solidnej konstrukcji, w pakiecie mam gondolę, spacerówkę w jednym, do tego akcesoria.

Nusiek11
30-03-2022, 11:06
To są dwa zupełnie inne wózki - Axo jest przeznaczony na wymagakące tereny, a Osis do miasta. Ja polecałabym kupić Axo Style - to najnowsza wersja tego modelu, dopracowana w każdym calu. W żadnej sytuacji Ciebie nie zawiedzie :)

expi
13-04-2022, 21:37
Jak z dobrą amortyzacją, to oczywiście Axo Style będzie lepszym wyborem. Mam wózek i sobie chwalę, więc polecam :)

Kamilla36
27-04-2022, 10:29
Mieszkam w mieście, więc wybrałam model Osis. W mieście jest wygodniejszą opcją, bo jest nieco mniejszy i zdecydowanie lżejszy od modelu AXO. Bałam sie jednak czy podoła zimą i podpowiem, ze dzięki zimowym kołom nie było z nim żadnego problemu. Zimowe koła zakładam także, gdy planuję wybrać się na bardziej wyboiste tereny :D

Nusiek11
15-05-2022, 20:19
Bałam się, że faktycznie Osis będzie zbyt sztywny nawet do miasta, a okazało się, że rama tego wózka jest tak skonstruowana, że tłumi nierówności, więc dziecku jest naprawdę wygodnie w środku.

sara898
25-05-2022, 18:06
Mi zależało na amortyzacji - aby wózek dał sobie radę na wiosce, na rozkopanej drodze i w podróży. Jednocześnie ważne było dla mnie aby nie był ciężki, ani duży, więc Axo Style doskonle wpisał się w moje potrzeby i oczekiwania.

KasiaRed
31-05-2022, 12:41
Wózek Osis jest świetną sprawą. To może być bardzo fajna sprawa!!! Takie rzeczy ja uwielbiam. To jest doskonałe!!!

expi
19-06-2022, 18:11
Do miasta Osis, a w teren Axo Style. Ty zdecyduj który wolisz :) Sama się wahałam ale teraz już jestem niemal pewna, że wybiorę Osis, bo wózek głównie będzie używany w mieście.

mczay
29-06-2022, 08:41
Miałam kupić Osis, ale jednak lepiej sprawdzi się u mnie model Ideo. To wózek z przeznaczeniem głównie w podróże, więc z nim na pewno pozostaniemy aktywni.

bebe456
24-07-2023, 13:01
Mieszkając na wsi, jednak mam zamiar wybrać Cavoe Axo Shine. Jest jednym z nowszych modeli tego wózka i myślę że już bardziej dopracowany być nie może :D

Afrodyta5435
24-07-2023, 15:31
Taki wózek to jest wspaniała opcja. Warto sobie coś takiego wręcz załatwić.

Lila882
26-08-2023, 15:26
Osis to super wózek. Bardzo mi się spodobał i chcę go kupić tym bardziej że mieszkam w mieście. Jestem pewna, że nie będzie problematyczny nawet podczas częstych podróży komunikacją miejską bo jest wąski, zgrabny i lekki.