View Full Version : Wózek wielofunkcyjny
Dziewczyny. Poród zaplanowany mam na marzec, więc czas najwyższy na poszukiwanie wózka. Chciałabym, aby wózek służył mi już od początku do końca wózkowania. Problem w tym, że większość takich wózków wielofunkcyjnych ma opinie, że po roku i tak trzeba je wymienić, bo spacerówka jest niepraktyczna. Tutaj zwracam się do was z pytaniem: czy znacie wózek, który posłuży do końca wózkowania?
Przyznam szczerze, że sama ostatnio zastanawiałam się, gdzie mogłabym znaleźć porządny wózek wielofunkcyjny w dobrej cenie. Znajoma podpowiedziała mi, żebym wolnej chwili przejrzała sobie asortyment na stronie sklepu https://kinderprams.pl/pl/menu/wozki-wielofunkcyjne-2w1-155.html i muszę przyznać, że mają tam wiele ciekawych propozycji w świetnych cenach. Dajcie znać, czy wy kiedykolwiek tam coś zamawialiście.
A może Riko Nano pro? Wózek mi się bardzo podoba i jest zaplanowany tak, aby służyć już do końca wózkowania.
Nie raz słyszałam dużo dobrego o wózkach Riko. Nigdy jednak nie myślałam, aby kupić ich wózek. Co możesz mi powiedzieć o modelu Nano Pro?
Przede wszystkim jest zgrabniutki, więc nie zajmuje dużo miejsca w bagażniku. Będzie też fajnie spisywać się w mieście, w wąskich sklepowych alejkach czy też komunikacji miejskiej. Łatwo się podbija, jest skrętny i ma super amortyzację.
Dobra. Teraz wiem już chyba wszystko na ten temat. Wielkie dzięki za Twoje odpowiedzi :)
Zdecydowałam się na anex e/type i super mi się sprawdza. Wygodny i intuicyjny w użyciu, kompaktowy jak na model 2w1. Stelaż jest solidny i stabilny, gondola spora a całość łądnie się prezentuje.
Wśród Riko masz duży wybór wózków ;) Ja tam odnalazłam swój ideał - Riko basic Pastel <3 Piękny, bezpieczny, wygodny i niedrogi <3
Skoro potrzebujesz wózka na całe wózkowanie, z przyjemnością polecam Riko Side. Ma duże koła, które jeszcze bardziej ułatwiają prowadzenie po nierównościach i trudnych terenach.
Riko Nesa mi się podoba i to jego chcę kupić. Ma wiele zalet, ale do największych na pewno należy jakość wykonania wózka i jego cena. Dodatkowym atutem jest to, że przez całe wózkowanie będzie Wam służyć, bo jego spacerówka jest niezwykle dobrze przemyślana.
Moja przyjaciółka spodziewa się bliźniaków i szukamy wspólnie odpowiedniego wózka dla maluszków. Bardzo mi się spodobał wózek TFK DUO COMBI który widziałam na stronie https://kinderprams.pl/pl/menu/wozki-blizniacze-159.html jestem ciekawa czy jej również taki wózek przypadnie do gustu, oby bo naprawdę jest świetny.
Wózki wielofunkcyjne zazwyczaj są mało praktyczne, ciężkie i po roku wymagają już wymiany na mniejszą i lżejszą spacerówkę. Wyjątkiem są wózki od Riko. Ja zamierzam kupić model Sport. Jest jednym z tańszych, ale jego jakość pozostaje wciąż bardzo dobra.
Jest tak duży wybór takich wózków, że naprawdę ciężko się zdecydować. Marka Riko ma jednak w sobie coś co mnie przekonało, dlatego też chcę kupić model Side. Ten najbardziej mi odpowiada i się podoba.
Ja mam taki 2w1 z anexa, model l/type i bardzo fajnie mi się nim jeździ. Jest dość lekki, zwinny i ma składana gondolę więc nie zajmuje wiele miejsca:) Plusem jest też pakowny kosz na zakupy;D
Mnie bardzo zainteresował Riko Basic Sport. Nie dość, że dostępny w pięknych kolorach to jeszcze fajnie przemyślany. Na plus działa też na pewno jego cena.
Mi najbardziej podoba się Riko basic Pastel. W dodatku jest to wózek w super atrakcyjnej cenie!
Mi się wydaje, że Riko Basic Pastel jest super wyborem. Wózek naprawdę tani, dobrze wykonany, bezpieczny. A to najważniejsze.
Mam m/type z anexa i super sie sprawdza. Wózek na kazdy teren, poręczny, kompaktowy i wygodny w uzyciu. amortyzacja jest bardzo dobra a stelaż solidny i stabilny. Gondola ma spore wymiary a po zmianie na spacerówkę nic nie traci na swojej poręczności i zwinności.
Kamilla36
10-05-2023, 11:15
Ja mogę śmiało polecić Riko Basic Plus. To najtańszy wózek wielofunkcyjny jaki udało mi się znaleźć. Ma dobrą amortyzację jest lekki i funkcjonalny. Łatwo się go składa co też jest dużym plusem.
DariaM11
19-05-2023, 14:00
Szukając przede wszystkim funkcjonalnych, wygodnych i jednocześnie dobrze wykonanych spacerówek dla swojego maluchów to na pewno warto zapoznać się z ofertą sprawdzonego producenta, jak Recaro Kids https://www.recaro-kids.pl/ która od strony bezpieczeństwa i zastosowań wypada bardzo dobrze. Przede wszystkim leciutka, siedzisko dopasowane do maluszka i jednocześnie sprawdzi się dobrze podczas długich spacerów. Mam nadzieję, że zakup będzie w pełni udany!
Polecam Riko Basic Pastel. Śliczny, w dobrej cenie i na każdy teren. Ja jestem nim zauroczona.
My jeździmy anexem m/type i bardzo fajnie nam się sprawdza. Wózek jest zwinny i kompaktowy, gondolę ma odpinana jedną ręką co ułatwia jej przenoszenie. spacerówka zgrabna, składa się ze stelażem;)
Może Riko Basic Plus Ci się spodoba. Mnie zainteresował przede wszystkim ze względu na swoją cenę, ale specyfikacja też mi odpowiada.
Ja myślę, że fajnym wózkiem wielofunkcyjnym jest Riko Basic Pastel. Przy okazji wózek ten nie jest drogi, więc każdy powinien móc kupić ten wózek.
Oliwkaaa
25-06-2023, 16:36
Mnie od samego poczatku mega spodobał się anex l/type a po przetestowaniu w sklepie wiedziałam już, że to wózek dla mnie. Lekki i poręczny, ze składaną gondolą i kompaktową spacerówką od kompletu. Stelaż solidny ale tez łatwo i szybko się go składa.
Ja upatrzyłam sobie Riko Side. Strasznie mi się ten wózek spodobał z wyglądu. W dodatku nadaje się na całe wózkowanie i każdy teren. Super!
Martyna28
29-06-2023, 17:34
Też zdecydowaliśmy się na anex ale model e/type. Dzięki elementom z ekoskóry prezentuje się nowocześnie i stylowo, zwinnie i lekko się prowadzi. Ma spora gondole i poręczną spacerówkę od kompletu. Do tego stelaż jest stabilny i solidny, a w bagazniku nie zajmuje wiele miejsca.
Mogę śmiało polecić Riko Nano Pro. Wózek, który od razu mi się spodobał. Spełnia wszystkie moje oczekiwania i myślę, że jest na tyle dobry że nada się nawet dla najbardziej wymagających rodziców.
A myślałaś nad Riko Basic Sport? Mi bardzo spodobał się ten wózek i jego cała specyfikacja.
Kamilla36
12-07-2023, 18:41
Jest trochę takich wózków do wyboru. Sama długo porównywałam między sobą różne oferty, ostatecznie spodobał mi się Riko Basic Plus. I jego cena jest przyjemna dla oka i portfela ;)
Skoro rozglądasz się za wózkiem, polecam Riko Nano Pro. Wózek maksymalnie przemyślany, lekki, zgrabny - co nie jest częste przy wózkach wielofunkcyjnych nadających się na każdy teren.
Martyna28
23-07-2023, 22:22
Anexy są super, ja mam model m/type i bardzo fajnie mi się nim jeździ. Ma porządną maortyzację i wentylację, gondola odpinana jest jedną ręką co ułatwia jej przenoszenie. Całość intuicyjna i łatwa w obsłudze.
Nusiek11
30-07-2023, 18:16
W moim przypadku bardzo zainteresował mnie Riko Basic Plus. Zaskoczeniem jest dla mnie tak niska cena tego wózka.
Majka3008
16-08-2023, 22:35
Zdecydowałam się na e/type z anexa i jeździ mi się nim mega wygodnie. Zwrotny i skrętny, z fajną amortyzacją i świetną wentylacją. Jest łatwy w obsłudze, szybko się składa a dzięki elementom z ekoskóry prezentuje się nowowcześnie i stylowo.
W moim przypadku wybór padnie na Riko Nesa. Od początku mi się ten wózek podoba, jego specyfikacja też mnie przekonuje, a Wy co o nim myślicie?
Moje serce skradł wózek Riko Nano Pro i na pewno to on znajdzie się w mojej wyprawce. Zainteresował mnie ze względu na tak niewielkie rozmiary i wagę. Do tego łatwo się składa i ma pojemny kosz zakupowy. Ideał!
Nie mogę kupić zbyt drogiego wózka, więc na oku mam Riko Basic Plus. Myślę że to świetne rozwiązanie nie tylko dla osób takich jak ja. Wózek jest po prostu świetny i nie trzeba przepłacać aby taki mieć.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.