PDA

View Full Version : psychologia - studia

ejdyska
18-04-2023, 15:46
hej dziewczyny :) mam do Was pytanie o studia na kierunku psychologii - jakie uczelnie w Warszawie polecacie ? Interesują mnie tylko takie jednolite magisterskie :)

kiki998
19-04-2023, 09:27
jesli bierzesz pod uwagę uczelnie niepubliczne to według mnie najlepsza będzie Warszawska Akademia Medyczna. Od jakiegoś czasu mają u siebie psychologię :)

figa
20-04-2023, 07:01
też polecam WAM! Wysoki poziom, fajni wykładowcy z dużym doświadczeniem i akademickim i naukowym, można uczyć się od najlepszych. No i uczelnia kładzie duży nacisk na zajęcia praktyczne i ćwiczenia co też jest według mnie dużym plusem.

ejdyska
21-04-2023, 09:10
aaaa to jest ta uczelnia co niedawno zmieniła nazwę z MUM na WAM? brałam ją pod uwagę, poczytam na pewno o zasadach rekrutacji.

figa
28-04-2023, 09:08
Dokładnie, to ta sama uczelnia :) ogólnie wyróżniają sie na pewno na tle innych prywatnych uczelni, poziom nauki jest bardzo wysoki a do tego ta ogromna liczba ćwiczeń i praktyk.

ejdyska
05-05-2023, 11:23
no tak, wiadomo, ze teoria jest potrzebna i niezbędna ale jednak to ćwiczenia praktyczne uczą najlepiej :) raz jeszcze wielkie dzięki :)

ugrant
08-05-2023, 08:57
Tez zastanawiam się nad takim kierunkiem.

szygi
22-05-2023, 13:51
Wybór kierunku studiów powinien być zgodny z tym, w czym jesteś dobry i co lubisz robić. Jeśli nie jesteś pewien na jaki kierunek postawić, warto wcześniej sprawdzić oferty uczelni i zapoznać się z wymaganiami na dany kierunek. Tutaj ult.edu.pl sprawdzisz ofertę jednej ze szkół.

figa
31-05-2023, 07:24
no tak, wiadomo, ze teoria jest potrzebna i niezbędna ale jednak to ćwiczenia praktyczne uczą najlepiej :) raz jeszcze wielkie dzięki :)

Nie ma sprawy :) pamiętaj tylko o rekrutacji, że u nich liczy się tez bardzo kolejność zgłoszeń. Także nie warto czekać na ostatnią chwilę ze składaniem dokumentów.

ejdyska
01-06-2023, 07:05
a to jest też bardzo cenna wskazówka, dobrze, ze o tym piszesz bo ja to należe niestety do tych osób, które na wszystko mają przecież jeszcze tyle czasu ;p

petunka
07-07-2023, 09:48
Zamiast studiów można też sobie kurs zrobić, na dobry początek - https://kursy-edu.net.pl/produkt/specjalista-psychologii-biznesu/ :)

aaliyah.sporer
24-10-2023, 14:05
A czy ktoś z Was korzystał również bądź spotkał się z testami psychologicznymi tj. te https://www.wsb-nlu.edu.pl/pl/testy-psychologiczne? Psychologowie używają testów do badania różnych czynników, w tym inteligencji emocjonalnej, osobowości, zdolności umysłowych i funkcjonowania neurologicznego. Testy mogą być pisemne, wizualne lub werbalne. Można je podzielić w zależności od systemu klasyfikacji, np. pod kątem tego, w jaki sposób dokonuje się na ich podstawie oceny, jak są skonstruowane, czy, w jaki sposób mierzy się ich wyniki.

karmia
25-10-2023, 06:41
Znajoma na ISP rozpoczęła naukę na kierunku Psychologia Wczesnego i Średniego Okresu Szkolnego z Terapią Pedagogiczną https://www.podyplomowka.edu.pl/specjalnosci/pedagogika/psychologia-wczesnego-i-sredniego-okresu-szkolnego-z-terapia-pedagogiczna-online i jest bardzo zadowolona. Wszystkie zajęcia ma w formie online, także nie musi tracić czasu na dojazdy.