Zaloguj się

View Full Version : skąd światłowód?

kiki998
08-10-2024, 13:53
Cześć wszystkim! gdzie warto szukać dobrej oferty na internet ( najlepiej światłowód) i telewizję kablową ? macie swoich ulubionych dostawców ?

sunka
08-10-2024, 17:12
ja jestem za tym by wspierać lokalnie działające firmy, w każdym mieście znajdą się na pewno tacy dostawcy kablówki czy internetu.

gierto
08-10-2024, 19:59
Światłowód to technologia przesyłu danych, która wykorzystuje światło do transmisji informacji na duże odległości. Powszechnie stosuje się go w telekomunikacji, ponieważ zapewnia szybki i niezawodny przesył danych. Połączenia światłowodowe mogą być dostarczane do domów i firm przez lokalnych dostawców internetu, którzy instalują kable światłowodowe pod ziemią lub napowietrznie.

figa
11-10-2024, 14:22
ja jestem za tym by wspierać lokalnie działające firmy, w każdym mieście znajdą się na pewno tacy dostawcy kablówki czy internetu.

Fakt, oni mają zwykle bardziej konkurencyjne ceny no i jakość usług sama w sobie jest lepsza. Tak to przynajmniej wygląda w Elpos ( Białystok i okolice).

kiki998
11-10-2024, 15:27
ooo dobrze wiedzieć, ja mieszkam akurat w tych rejonach także na pewno ich sprawdzę. a jak to u nich wygląda w kwestii aktywacji ? długo sie czeka ?

dertom122
14-10-2024, 11:23
Myślę, że spodoba wam się oferta dla nowych klientów (https://inea.pl/oferta/dla-ciebie/internet-telewizja/superdodatki/dla-ciebie/canal-plus) . Ogólnie sporo osób zachwalało sobie ofertę tej firmy, dodatkowo też co do pakietu to faktycznie jest on bardzo korzystny, więc może jednak to będzie dobry wybór

figa
08-11-2024, 11:49
ooo dobrze wiedzieć, ja mieszkam akurat w tych rejonach także na pewno ich sprawdzę. a jak to u nich wygląda w kwestii aktywacji ? długo sie czeka ?

nie, czas oczekiwania nie jest długi. w zasadzie od momentu podpisania umowy do czasu włączenia usług to jest chwila moment. poza internetem warto sprawdzić też telewizję kablową :)

kiki998
12-11-2024, 06:54
dzięki. tak sprawdzałam już i rzeczywiście jak się decyduje na pakiet usług to wychodzi taniej. Fajnie, że można mieć dostęp do niedrogich a dobrych jakościowo usług a przy tym wspierać lokalnie działające firmy.

figa
05-12-2024, 14:17
też tak uważam. jak tylko mogę to staram się wybierać lokalne produkty czy usługi. a tu masz dodatkowo naprawdę dobra jakość tych usług.

kiki998
06-12-2024, 08:07
to prawda, ostatnio nawet w rozmowie z sąsiadami wyszło, że znają Elpos i bardzo sobie chwalą także to mówi już samo za siebie.

malkontentis
20-02-2025, 10:26
Jeśli zależy Ci na niezawodnej sieci światłowodowej, warto zainwestować w wysokiej jakości stelaże i mufy, które zapewniają bezpieczeństwo i wygodę użytkowania. Szeroką gamę produktów znajdziesz na stronie https://cabinex.pl/16-stelaze-i-mufy. Dzięki nim możliwe jest efektywne zarządzanie światłowodami, co przekłada się na dłuższą żywotność oraz lepszą wydajność całej infrastruktury sieciowej.