PDA

View Full Version : Najlepszy zawód świata

Ola
09-05-2007, 17:12
Robimy ranking najlepszych zawodów świata.
Ja stawiam na nauczyciela - dwa miesiące wakacji latem, dwa tygodnie zimą, etat to 18 godzin tygodniowo, czyli dziennie jakieś 3-4 godzinki pracy. Plus przerwy świąteczne :)

Madzia73
10-05-2007, 07:18
Plus kontakt z rozwydzrzonymi i agresywnymi nastolatkami - no nie wiem... ;)

Nikola
10-05-2007, 15:44
Dzieciaki są z natury dobre, trzeba umieć do nich trafić.

Babuszka
11-05-2007, 07:12
No i przydałoby się prawdziwe powołanie... A co powiecie o pisarzach i innych tzw. wolnych zawodach? Pracują, kiedy chcą, nikt im nad głową nie wisi...

yosi25
11-05-2007, 10:47
Pisarz...faktycznie nie ma większych stresów. Ale brak weny mu grozi i co wtedy? :)

Ola
11-05-2007, 18:14
A może jeszcze dziennikarz?

Babuszka
14-05-2007, 10:14
Ten sam kłopot z brakiem weny. Trzeba się wtedy rozejrzeć za jakąś muzą (albo muzem - w zależności od preferencji :))

Ola
22-05-2007, 13:56
E, dziennikarz ma fajnie, ciekawie.

Szymon
01-06-2007, 21:52
Uważam, że wolne zawody też nie są takie doskonałe, np. pisarz czy dziennikarz, o których była mowa. Szczególnie jak się jest dziennikarzem w terenie. Według mnie najlepsze są zawody techniczne: informatyk, architekt, konstruktor itd.
Można pracować w domu kiedy się chce, nikt Ci nie wisi nad głową i jeszcze się dobrze zarabia :)

Ola
02-07-2007, 15:31
Ale ci klienci, którzy nie mają pojęcia o twojej pracy i zadają takie banalne pytania...

nastazja512
13-05-2010, 13:41
Najlepiej prowadzić własną firmę. Wówczas sam decydujesz o sobie i nie masz szefa na głowie ;)

Kaśka
04-06-2013, 12:32
Moim zdaniem profesjonalny fotograf to bardzo fajny zawód. Można jeździć po świecie robić fajne zdjęcia. Fotografia lotnicza (http://www.fotografia-lotnicza.com) jest moim zdaniem szczególnie fajną sprawą;) Latasz, robisz zdjęcia i cały świat ogląda twoje prace.

pawelp29
09-07-2013, 14:36
zależy od tego co kto lubi, dla jednego będzie jazdą tirem po całym swiecie, a dla drugiego siedzenie przed kompem

katakata
16-07-2013, 08:02
Wiecie co, tak czytam te Wasze wypowiedzi i trochę mi się chce śmiać, bo tak naprawdę wiele zawodów wygląda fajnie, jak się w tym nie siedzi :P Owszem, nauczyciel ma 2 miesiące wakacji i pracuje zaledwie kilka godzin tygodniowo, ale nie może wziąć urlopu w ciągu roku, poza okresem wakacyjnym, a większość pracy zabiera do domu (przygotowywanie kolejnych lekcji, sprawdzanie kartkówek, układanie testów, sprawozdania, dzienniki). Pisarz niby ma fajną pracę, ale też ciąży na nim presja, bo jak nie napisze książki, albo napisze, ale kiepską i wydawca mu tego nie wyda, to nie będzie miał za co wyżywić rodziny. A rynek wydawniczy jest bezlitosny. A fotograf niby ma fajną pracę, ale jest również bardzo męcząca, trzeba mieć oczy dookoła głowy, wyobraźnię, dźwigać ciężki nieraz sprzęt, przebywać w dziwnych pozach :P itd. W każdym zawodzie znajdą się jakieś trudności, które sprawiają, że ten zawód wcale nie jest taki super ;)

Aneta27
16-08-2013, 09:33
A ja ostatnio trafiłam na ogłoszenie: "tester produktów durex" :eek: wymagania: dyspozycyjność - 2 tygodnie spędza się we Włoszech, ukończone 18 lat i gotowość do "aktywnego udziału w projekcie" :D
nie wiem czy to było dla jaj czy nie ale uśmiałam się trochę! W sumie zawód jak każdy inny tylko jak to w CV wpisać:confused:

dzonka
03-10-2013, 20:24
Najlepszy zawód? Górnik na emeryturze - 42 lata i 4 tys.na rękę, ewentualnie policjant - 36 lat i podobna kasa (patrz: agent Tomek)

bellka
24-10-2013, 12:46
Najlepszy zawód? Górnik na emeryturze - 42 lata i 4 tys.na rękę, ewentualnie policjant - 36 lat i podobna kasa (patrz: agent Tomek)
Nic dodać nic ująć...

Ale mówiąc poważnie, wolne zawody są najlepsze, pracujesz kiedy chcesz :)

Kaśka
22-08-2014, 08:58
no no ciekawie

erwineuro1772
24-08-2014, 16:01
Wiecie co, tak czytam te Wasze wypowiedzi i trochę mi się chce śmiać, bo tak naprawdę wiele zawodów wygląda fajnie, jak się w tym nie siedzi :P

Dokładnie! Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma ;) Jak dla mnie najlepszy to taki, który sprawia przyjemność - zgadzam się co do tego w zupełności!

jmalinowska
26-08-2014, 13:12
Najlepszy zawód świata to ten, w ktorym po prostu czujemy się dobrze, który daje nam duża satysfakcję :)
Tak więc jeśli nie lubimy pracy jaką aktualnie wykonujemy może warto byłoby zastanowić się nad zmianą?
Aktualnie w sieci jest bardzo wiele ofert zatrudnienia. Wystarczy sobie chociażby zerknąć na portal GoWork: http://www.gowork.pl/praca/bydgoszcz;l - w samej Bydgoszczy jest ponad 1100 propozycji tak więc można dopasować coś do swoich kwalifikacji.
Warto jest jeszcze poczytać sobie opinie o danych pracodawcach.

Emily
28-12-2014, 13:03
Ja zawsze chciałam być policjantką albo pracować na ochronie, ale z wiekiem mi przeszło. Potem w marzeniach był jeszcze okulista łódź (www.neomedical.pl/okulistyka.html) i weterynarz. Skończyło się na prowadzeniu własnego sklepu z ubraniami :) I powiem Wam, że jestem szczęśliwa.

MEGAJAMIE1516
29-12-2014, 11:17
No to miałaś bardzo dużo marzeń Emily to one wszystkie były z dzieciństwa czy w szkole średniej też o takich myślałaś? Muszę Ci powiedzieć, że w przyszlości chciałam zostać piosenkarką ale jednak nie zostałam i na marzeniach się skończyło i obecnie pracuję jako nauczycielka w gimnazjum.

Lalantha
30-12-2014, 09:49
Najlepszy zawód świata? Ciężko coś wybrać ;) Piosenkarze, aktorzy i modele mają wbrew pozorom dość ciężkie życie (przynajmniej prywatnie). Byłabym bardziej skłonna stwierdzić, że doceniony za życia artysta jest dobrym pomysłem, ale np. taki malarz albo pisarz ;)

Marylin85
02-01-2015, 10:17
Moim zdaniem najlepszy zawód świata to jest niesienie pomocy innym. Chodzi mi tutaj o takie zarządzanie wolontariatem, zbieranie paczek dla najbardziej potrzebującym oraz pomoc im bezpośrednia. Przygotowywanie w Afryce najbiedniejszym posiłków ciepłych.

Maniulka
08-01-2015, 11:50
Ja kiedyś chciałam być marynarzem. Pływać po morzach i oceanach, odwiedzać obce kraje, albo może nawet szukać skarbów na bezludnych wyspach. Tak mi się to kiedyż kojarzyło. Teraz to mi przeszło, ale w sumie nadal lubię czasami poczytać trochę o tych tematach, na przykład mam taką stronę, http://stoczniowo.org.pl/
gdzie pojawiają się wiadomości z tej branży. Teraz nie powiedziałabym już, że to taki świetny zawód.

skromnaipogodna
01-02-2015, 11:36
Najlepszy zawód świata to jest moim zdaniem przede wszystkim coś takiego jak po prostu wiązanie pasją ze swoją pracą : ) Ja to bym najbardziej chciała właśnie kogoś trenować kogoś tenisa stołowego bo bardzo lubię ten sport a sama nie mogłam osiągnąć większego sukcesu a właśnie może kogoś bym nauczyła

Paulisss
04-02-2015, 12:54
Mi się wydaje, że najlepszym zawodem jest bycie fotografem. Mój szwagier jest fotografem i muszę wam powiedzieć, że czasami przywozi niesamowite zdjęcia :) Naprawdę bardzo fajnie o tym opowiada, gdzie był i co widział. Bardzo często spotyka się również ze znajomymi, którzy mają taką samą pasję co już na pewno jest fajne, a dodatkowo jeżdżą na różnego rodzaju spotkania w bardzo fajnych miejscach. Oni jeżdżą za pośrednictwem tej strony http://www.taida.pl/szkolenia-i-plenery/ . Jeżeli któraś z was ma podobne zainteresowania, to na tej stronie znajdziecie informacje o różnego rodzaju warsztatach, spotkaniach itd. :)

ExtraPierre75
06-02-2015, 13:11
Najlepiej to po prostu w zawodzie jakimkolwiek to po prostu robić to co się kocha..Nie ma innego wyjścia bo wtedy do takiej pracy idzie się z uśmiechem na ustach i jest bardzo dobrze. Mój taki wymarzony zawód świata to byłby jakiś nauczyciel właśnie wf ale niestety przez to, że nie jestem aż tak bardzo wysportowana to nie będę nigdy w tym zawodzie

gatsby
18-02-2015, 12:10
Najlepszy zawód świata? Celebryta :D

superniczek
19-02-2015, 18:32
Z nauczycielami to tak się wydaje, ale dużo czasu w domu muszą pracować i dzieciaki coraz trudniej ogarnąć. A co powiecie na pilnowanie jakiejś egzotycznej wyspy koło Australii? Willa, dobra płaca i wyspa tylko dla rodziny, nikogo więcej i cały dzień drinki :)

Dorotkaqwe
25-02-2015, 09:06
Pilnowanie jakiejś egzotycznej wyspy no nie wiem co byłoby fajnego jeśli cały dzień by się tylko siedziało samemu trochę to smutne przecież : (( Celebrytą fajnie być ale przecież z tym się wiąże taka presja bo pełno wszędzie fotoreporterów, którzy tylko czekają na twój błąd i jakieś potkniecię, zeby sensacja byla

oolivka
10-03-2015, 08:42
Nie wiem jaki to jest najlepszy zawód świata bo tak głęboko to akurat nad tym się nie zastanawiałam..Hm ale jeśli miałabym wybrać to zdecydowanie jest to zawód takiego tłumacza zawodowego jakiejś znanej osoby co często z nią trzeba jeździć na konferencję różnego typu

Jadla
11-03-2015, 13:41
Dla mnie najlepszy zawód świata to jest taki gdzie dobrze płacą po prostu i nie trzeba się przejmować jak tutaj przeżyć za najniższą krajową..Ja to zawsze chciałam zostać aktorką ale jeśli o mnie chodzi to akurat na moich marzeniach się skończyło bo moi rodzice nie mieli akurat właśnie odpowiedniej kasy by mnie posłać na studia..

spodniczka
12-03-2015, 11:24
Ja bym najbardziej chciała zostać przewodnikiem ; ) ale nie takim zwykłym gdzie tylko po prostu prezentuję obszar tylko w jednym miejscu ale to taki przewodnik po całym świecie : ) fajnie byłoby połączyć przyjemne z pożytecznym i po prostu właśnie sobie poznawać nowe to kraje i kultury, naprawdę byłoby to dla mnie super

faajna
14-03-2015, 11:00
Ciekawe zajęcie : ) ja akurat bardzo zawsze chciałam zostać dziennikarką ; ) najbardziej to taką sportową po prostu zawsze lubiłam sport i chciałam zawsze komentować wszelkiego rodzaju mecze i inne rozrgrywki

catrinse90
16-03-2015, 21:48
Podajecie dobre zawody : ) dla mnie najlepiej jakbym mogła się zajmować zwierzętami takimi właśnie opuszczonymi i na biężoco im jakoś pomagała..Czyli np. odwiedzała takie miejsca gdzie są wyrzucane pieski jak jakaś rodzina jedzie na wakacje i nie ma co z psiakiem zrobić - to jest najgorsza rzecz jaka może być..

elka77
17-03-2015, 13:20
Prezes wielkiej firmy :)

solversky
18-03-2015, 13:30
Prezes wielkiej firmy no całkiem fajna taka praca (dla mnie akurat nie bo ja jestem osobą akurat o słabych nerwach hihi : P ) jeśli o mnie chodzi to najlepszy zawód uważam, że to jest taki zawodowy sportowiec bo wtedy nasze pasje dziecięce można realizować właśnie jako swój sposób na zarabianie na przysłowiowy chleb

michala88
20-03-2015, 11:13
Dla mnie najlepsza taka praca to po prostu jest jak właśnie się coś robi np. no nie wiem w moim przypadku szuka jakiś i rekrtutuję bardzo dobrych pracowników do firmy co potencjalnie są akurat z profilu CV bardzo dobrzy. Lubię potem słyszeć od szefa dobrego pracownika nam poleciłaś bo się spisuję bardzo dobrze

martAa
21-03-2015, 15:44
No bardzo przyjemna taka praca szukasz najlepszego pracownika dla firmy i jeśli szefowi się on wyjątkowo spodoba to faktycznie możesz dostać jakąś premię ; )o mnie jeśli chodzi to ja bym chciała być jakąś taką kierowniczką gdzie po prostu mogłabym zarządzać swoją kadrą i decydować o tym kogo zatrudnić komu dać podwyżke a komu nie ..

sarenka
23-03-2015, 09:20
Ja to chciałbym być dyrektorem w jakiejś szkole : ) wiem wiem może dziwne marzenie ale ja bym chciała rozmawiać z takimi uczniami co wyjątkowo robią ciężkie problemy i są taką właśnie ciężką młodzieżą : )

mavita
25-03-2015, 15:42
Bardzo ambitnie. Natomiast ja chciałbym po prostu być jakąś no nie wiem wielką gwiazdą gdzie akurat bym mogła rozdawaać autografy wszystkim takim osobom, które akurat by do mnie podeszły i chciały dodatkowo ze mną zdjęcie. To tutaj właśnie byłoby okej coś takiego jak po prostu aktorka, piosenkarka.

paniBachha
27-03-2015, 13:53
Ambitne macie te swoje zawody : )ja będę dziewczyny bardziej taka przyziemna i po prostu powiem, że ja to bardzo kocham dzieci i po prostu bym chciała być taką przedszkolanką ; ) chciałbym załoożyć u siebie swoje przedszkole i właśnie to byłby mój zawód wymarzony.

femme.m
27-03-2015, 19:40
Najlepiej chyba być prawnikiem albo notariuszem ;)

pomaranczka
30-03-2015, 15:02
Notariuszem to jeszcze może być ale żeby prawnikiem to akurat no nie wiem czy jest aż tak dobrze..Bo przecież jakby Ci dziewczyno miało przyjść załatwiać sprawy rozwodowe to nie byłoby fajne hihi : ) ja zdecydowanie po prostu chciałbym być jakąś właścicielką jakiejś firmy chociażby budowlanej ; )

loviczka
31-03-2015, 14:02
Najlepszy to taki w którym się będziemy bardzo dobrze jakoś czuć : ) bo jeśli mamy takie podejście do pracy, że jej nie lubimy robić to akurat po prostu no wiecie podejście jest ważne. : ) dla mnie takie najlepsze zawody to są te najlepiej płatne czyli akurat no wiecie Informatyk, Lekarz czy też Prawnik..

wirginia77
06-04-2015, 13:02
Prawnik tak bardzo dobry jest to zawód; )) tylko niestety nie każdy może zostać prawnikiem gdzie tutaj mieć bardzo dobra pamięć i to wszystko. Najlepszy zawód w którym najwięcej płacą to też może być po prostu chociaż coś takiego jak po prostu właściciel bardzo dużego przedsiębiorstwa - ma się dużo pracy ale przy tym ma się zdecydowanie dużo kasy

malyna
08-04-2015, 11:22
No tak właściciel przedsiębiorstwa ma bardzo dużo kasy ale on musi niestety bardzo dużo czasu poświęcić a także nerwy by wszystko w firmie prawidłowo funkcjonowało..Jeśli nie będzie tego w firmie to będzie przysłowiowa taka klapa..Najlepszy zawód świata to chyba jest jakiś burmistrz, który po prostu zarządza całym swoim miastem

berna77
09-04-2015, 12:46
Ja to bym chciała zostać pielęgiarką i po prostu kierowniczką pielęgniarek : ) chciałbym zarządzać całą kadrą u mnie w szpitalu i też pomagać moim klientom po prostu jakoś tak no wiecie różnych sprawach co by do mnie przychodzili czy też im pomagać by dostali zastrzyk czy coś takiego przecież hihihi : )

klementysia
10-04-2015, 14:45
To ambitnie ale może Ci się to uda; )) ja to już po studiach mam taki plan, że chciałbym otworzyć swój hotel i mieć go tylko dla siebie : )organizować w nim wszelkiego rodzaju konferencje i tego typu rzeczy właśnie : ) myślę po prostu, że to jest calkiem możliwe tylko bym musiała odpowiednie dotację dostać.

bambinaska
14-04-2015, 11:02
Tak tak masz tutaj rację z tą dotacją : )jesli chodzi o mnie to ja akurat najbardziej lubię po prostu coś takiego jak pomoc wszystkich ludziom i to tak bezinteresowanie - chciałbym być po prostu wolontariuszką i jeszcze dodatkowo pielęgniarką by pomagać poprzez dawanie zastrzyków i jeszcze dodatkowo dając jedzenie biednym i niedożywionym.

pomaranczka
15-04-2015, 10:17
Najlepszy zawód świata można to różnorako przecież interpretować : ) najlepszy to chyba byłby ten zdecydowanie zawód gdzie po prostu można byłoby dużo kaski sobie zarobić : ) bo innego żadnego sposobu właśnie na to nie widzę i jakoś inaczej by być nie mogło : ) dla mnie najlepszym zawodem mogło by być zostanie nauczycielką.

bastari
16-04-2015, 12:53
Najważniejsze to robić to co się lubi. Wtedy nie czuje się, że się pracuje. Każdy zawód ma swoje plusy i minusy, jasne i ciemne strony. Jedyny najciekawszy zawód, który przychodzi mi do głowy to rentier, ale to tylko dla tych, którzy już mają duże pieniądze, nie mówiąc o tym, że trudno to nazwać zawodem. :)

zulma
26-11-2015, 12:23
Osobiście marzy mi się bycie właścicielką hotelu. Myślę, że fajnie sprawdziłabym się w tej roli ;) Od czasu do czasu zaglądam nawet na stronki w stylu tej: http://www.wszystko-do-hotelu.pl/szlafroki-i-pelerynki.html i kombinuję, jakby mógł wyglądać te mój wymarzony hotel.
Wiadomo, to nie jest plan na teraz, prędzej na emeryturę. No ale pomarzyć dobra rzecz :D

Vella
29-12-2015, 13:40
Robimy ranking najlepszych zawodów świata.
Ja stawiam na nauczyciela - dwa miesiące wakacji latem, dwa tygodnie zimą, etat to 18 godzin tygodniowo, czyli dziennie jakieś 3-4 godzinki pracy. Plus przerwy świąteczne :)
:cool:
Ja też stawiam na nauczyciela, sprawdzanie wypracowań do pierwszej w nocy, następnego dnia dyktanda, potem sprawdziany, klasówki, kartkówki, zeszyty można przelecieć w weekend (30 sztuk x 4 lub 5 klas kilka razy w semestrze) i od nowa, klas masz kilka, a każdy uczeń musi dostać tygodniowo choć jedną ocenę, sprawdziany trzeba przygotować, wydrukować, skserować, (oczywiście na swoim sprzęcie), ale jak kończysz tak wcześnie to masz czas, zresztą i tak musisz czekać do 17:00, bo kółko teatralne, dziennikarskie albo recytatorskie musi być po południu, kolejne popołudnie to rada pedagogiczna i wywiadówka (raz w miesiącu), ale jak nie ma, to jest dyskoteka, andrzejki, mikołajki, wieczór Jana Pawła albo inne duperele. Jeśli akurat nie ma nic po południu, to spotkanie zespołu wychowawczego, bo każdy rodzic prosi, aby omówić indywidualnie sytuację Kubusia czy Halinki. Raz w miesiącu posiedzenie zespołu przedmiotowego, po południu oczywiście, żeby każdemu pasowało. Innym razem zostajesz na przegląd i omówienie opinii psychologicznych, żeby podzwonić do rodziców, a żadna rozmowa nie trwa 5 minut. Pomiar dydaktyczny, bo pani dyrektor chce wiedzieć, czy na lekcjach realizujesz materiał. Następnie opracowujesz raport z wyników konkursu recytatorskiego, raport z ilości przeczytanych lektur, raport z frekwencji za ubiegły miesiąc, raport z wykorzystania metod aktywizujących, i tysiąc innych. Ale oto wreszcie ferie (właśnie pokończyły się olimpiady i ktoś te testy musi posprawdzać i tak! zgadza się - przygotować raport!) następnie sprawdzanie egzaminów próbnych, wracasz wcześniej ze stoku, bo akurat jesteś na nartach, następnie raport z wyników egzaminów próbnych - powtórka po właściwych w kwietniu. Jeszcze wyjazd na biwak, gdzie nie zmrużysz oka, bo jedni chcą pić, inni ćpać, a jeszcze inni uprawiać seks. Jak nie pozwolisz obsmarują cię na wszystkich społecznościówkach, jak im pozwolisz i wypłynie - rodzice w dwie sekundy napiszą na ciebie donos do kuratorium i będziesz pisać wyjaśnienia przez dwa semestry. I w końcu wakacje - możesz w spokoju zacząć pisać, rozkład materiału, plan wynikowy, kolejny plan rozwoju zawodowego oraz plan pracy wychowawczej, scenariusz apelu z okazji Dnia Niepodległości + inne imprezy typu konkurs czytelniczy, olimpiada wynalazczości i co ci tam dyrektor zlecił. Na wczasy wyjeżdżasz, w szczycie sezonu, kiedy jest tłoczno i najdrożej, choć najwięcej nie zarabiasz. Dodatkowo zmienił się rząd, a więc lista lektur do poprawki. A wszystko to w ramach etatu! Ach, zapomniałam + oczywiście 18 godzin lekcyjnych pod tablicą.

Majka89
19-01-2016, 12:20
Nie wiem, czy zgodzicie się ze mną, ale wydaje mi się, że najlepszym zawodem jest fotograf. Kilku moich znajomych zajmuje się fotografią zawodowo i zarabiają na prawde duże pieniądze, ale wiele lat uczyli się tego zawodu. Sama próbowałam kiedyś uczyć się robienia zdjęć, ale niestety musiałam zaprzestać z braku czasu. Teraz chciałabym do tego wrócić i rozważam rozpoczęcie kursu, który znalazłam na tej stronie http://www.taida.pl/ . Myślicie, że nie jest za późno?

panienka
22-03-2018, 16:28
Moim zdaniem najlepszym zawodem świata jest piosenkarz! Popatrzcie na takiego Michała Szpaka http://fm.tuba.pl/artysta/Micha%C5%82+Szpak .Jest świetnym artystą. Kapitalnie śpiewa-robi to co potrafi najlepiej i jeszcze mu za to płacą :D

szalona
03-10-2018, 10:26
Majka 89 - wspominasz ż twoi znajomi zajmują się zawodowo fotografią, czyli ten konkurs jest dla nich https://www.amundsenphotoawards.pl/ Jeśli sa profesjnalistami to z przyjemnością spróbuja swoich sił. A mieć zaszczyt poznania i warsztatów z jednych najlepszych fotografów Nacjonal Geographic to też nie byle co. No i mozliwość umieszczenia tego w swoim portfolio jest nie do pogardzenia.

ada_90
08-03-2019, 10:19
Z pracą to jest różnie. Możemy mieć także dodatkową. Słyszy się coraz częściej, że takie zakłady bukmacherskie są popularne i sporo osób na nich zarabia. Bez problemu możemy sprawdzać, jak to wygląda tu https://betonline.net.pl/forum-bukmacherskie Jak będziemy mieć trochę wiedzy to uda się nam zarabiać.

ola156247
14-12-2020, 14:17
Ja od zawsze twierdziłam że najlepszy zawód to praca w policji :P od dziecka chciałam zostać policjantką i rodzice kupili mi zabawkową kamizelkę, która do złudzenia wyglądała jak profesjonalna kamizelka policja taktyczna granatowa (https://www.sortmund.pl/product-pol-1670-Kamizelka-taktyczna-Policji-granatowa.html). Nie chciałam jej ściągać nawet do kąpieli :P

dywka
03-03-2021, 00:46
Najlepsza praca to taka, w której możemy się spełniać i dobrze zarobić. Ja póki co zostałam bez pracy i planuję w przyszłym tygodniu zgłosić się do MG Solutions. Od znajomej dostałam namiar na tę agencję. Mam nadzieję, ze szybko znajdą mi jakąś pracę, bo nie mogę stać bezczynnie.

Witkowa
03-03-2021, 11:20
Ciężko powiedzieć, jaki jest najlepszy zawód świata, ale na pewno warto zwracać uwagę na obecne trendy. W dzisiejszych czasach jak wiadomo cały czas prężnie rozwija się branża IT, więc wiadomo, że będą potrzebni ludzie do pracy w tej branży. Może więc warto wybrać takie studia? Ostatnio sporo ofert pracy widziałam na przykład w firmie ECOM na stronie internetowej https://ecom.software/kariera/. Jeśli ktoś z was jest już po studiach informatycznych i szuka takiego zatrudnienia, to polecam tam zajrzeć.

kathryn13
23-11-2021, 19:19
Myślę, że świetnym zawodem jest bycie piosenkarzem. Pisanie tekstów, komponowanie utworów, super sprawa. Ale ten zawód ma też słabe strony. Bycie piosenkarzem wiąże się z byciem na ciągłym świeczniku. Znalazłam taką stronę, na której piosenkarze i inni celebryci są analizowani, https://www.wzrost-waga.pl/camila-cabello/, np. waga camili cabello czy każdej innej gwiazdy jest tematem do plotek. Mimo wszystko, bardzo chciałabym być piosenkarką.

natalia234
25-11-2021, 08:18
Super jest każda praca zdalna. Ja właśnie dzięki temu pracuję na Teneryfie, bo pojechałam na Workation z biurem Itaka, a po południu zamierzam relaksować się z drinkiem nad basenem.

lejdi88
25-11-2021, 11:56
Ja nareszcie mogę zacząć pracować w wymarzonym zawodzie, bo w końcu poprawił się mój angielski. To wszystko dzięki panu Michałowi Świeradowi, naucza w sposób niebanalny i skuteczny.

groszek
27-11-2021, 22:53
Mi od jakiegoś czasu marzy się kurs fotografii. Na https://www.sztuka-wnetrza.pl/7725/artykul/jak-zostac-fotografem-czy-ta-praca-jest-dla-mnie znalazłam wskazówki jak zostać fotografem i powiem szczerze, że jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, ze to jest coś czym chcę się zająć. trzymajcie kciuki żeby mi sie udało zrealizowac to marzenie.

borbo
29-11-2021, 13:17
Lektor języka obcego towarzyszy uczniom w ich językowych wzlotach i upadkach – to od niego w dużym stopniu zależy to, czy uczniowie polubią się z angielskim, czy nie. Jeśli interesuje was ten zawód, to warto jest zapoznać się z tym artykułem https://gomobi.pl/how-to-do/jak-rozpoczac-prace-jako-lektor-jezyka-angielskiego/.

kinka
12-01-2022, 22:49
Myślę, że wart sobie na spokojnie warto sobie zerknąć tutaj https://marketingibiznes.pl/marketing/ux-cx-sd-w-2021-bycie-innowacyjnym-wymaga-nowych-kompetencji/ . Jest tam bowiem sporo naprawdę ciekawych i praktycznych informacji na temat bycia innowacyjnym. Można się tam naprawdę wiele dowiedzieć. Rozejrzyjcie się tam koniecznie.

Paulisss
16-01-2022, 23:57
trudno stwierdzić co jest najlepszym zawodem świata, dla mnie przede wszystkim ważne jest abym miała coś więcej niż tylko sama wypłata, na przykład kartę multisport albo owoce w pracy https://owocewpracy.pl/

kastanio
09-03-2022, 15:37
Widzę, że sporo pisaliście na temat zawodu jakim jest nauczyciel to mogę Wam też podesłać artykuł https://www.magazynbtl.pl/jakie-sa-kluczowe-kompetencje-nauczyciela/ moim zdaniem jest ciekawie napisany i tutaj poznacie kluczowe kompetencje, które powinien posiadać każdy nauczyciel. Pozdrawiam i życzę miłej lektury.

edd.purdy
23-03-2022, 12:19
Pracując nawet w wymarzonym zawodzie zawsze może przytrafić nam się nieoczekiwane wypalenie zawodowe. Wypalenie zawodowe to poważny problem, który dotyka coraz większą liczbę pracowników, szczególnie w dobie odosobnienia wynikającego z pandemii. W czerwcu 2019 r. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) wpisała wypalenie zawodowe do Międzynarodowej Klasyfikacji Chorób pod nr ICD-11, z mocą obowiązującą od 1 stycznia 2022 roku.

kasiunia
27-03-2022, 18:14
Jaki jest najlepszy zawód świata ? Wszystko zależy od tego jakie kryterium przyjmiemy. Bez wątpienia jedną z cech , które zawsze bierzemy pod uwagę jest płaca czyli zarobki wynagrodzenia (https://itwiz.pl/blisko-3-4-polskich-inzynierow-podjeloby-decyzje-o-relokacji-za-podwyzke-wynagrodzenia/) .Bardzo dużo w kwestii popularności wybieranych stanowisk ma do powiedzenia informatyka a dokładniej programiści. Także ta profesja jak żądna inna bardzo dużo pracy spędza pracując zdanie.

lejdi88
28-03-2022, 10:10
Ja kocham być freelancerem. Dzięki temu mogę się spełniać w mojej pasji jaką są podróże i nie czekać cały rok na urlop, bo biuro Itaka ma ofertę Workation, która umożliwia pracę z każdego zakątka świata.

kastanio
28-03-2022, 17:57
U mnie niestety nie jest teraz za dobrze, bo straciłem pracę, ale nie z mojej winy tylko pracodawcy. Czytam tutaj na stronie https://www.fundusze.malopolska.pl/wiadomosci/program-regionalny/wiadomosci/straciles-prace-z-winy-pracodawcy-skorzystaj-z-projektow-outplacementowych o ciekawych projektach outplacementowych. Są u nas na forum osoby, które się na tym znają i mogą mi dać kilka porad oraz wskazówek?

Katarzyna
29-03-2022, 15:50
Jeżeli chodzi o medycynę, a widzę, że sporo lekarzy jest wśród nas, to tutaj warto zaznaczyć jak duży wpływ na pracę ma odpowiednie wyposażenie gabinetu. Przykładowo taboret chrom (https://www.meble-medyczne.pl/produkt/taboret-chrom/), który jest łatwy w dezynfekcji, wytrzymały, wygodny, a przy tym wszystkim wygląda świetnie. Takich rzeczy brakuje w państwowych gabinetach.

chrysocolla
21-04-2022, 18:14
zawsze chciałam pracować w policji, niestety byłam za niska... więc zostało mi czytanie wiadomości poznań policyjne (https://codziennypoznan.pl/) i kryminałów :D a teraz, z wiekiem stwierdzam, że najlepsze zawody to te "wolne", w których nie wisi nam nad głową szef ;)

femme.m
25-04-2022, 06:18
Moim zdaniem nie ma idealnego zawodu, każdy jest inny, ma inne potrzeby na różnych etapach życia...

Paulisss
26-04-2022, 21:50
moim zdaniem zawód lekarza jest bardzo perspektywiczny, oczywiście jest sporo nauki ale jak już opanujesz coś bardzo dobrze to możesz zostać świetnym specjalistą, mnie osobiście bardzo zainteresował temat okulistyki, chciałabym otworzyć kiedyś taką klinikę jak https://blikpol.pl/

Katarzyna
27-04-2022, 09:49
Jak dla mnie najlepszy zawód świata to taki w którym możesz się stale rozwijać i pogłębiać swoją widzę. To mocno motywuje do działania, dlatego ja będąc po studiach medycznych z wielką przyjemnością ciągle się dokształcam. Wybrałam się wiec całkiem niedawno na USG Doppler naczyń (https://medelight.pl/usg-doppler/). Polecam absolutnie każdemu!

Paulisss
23-10-2023, 10:08
Mój syn odkąd pamiętam interesował się wojskiem i według niego najlepszy zawód świata to operator drona wojskowego. Musze przyznać, że jest to bardzo oryginalny zawód i nie miałam pojęcia że taka profesja w dzisiejszych czasach już istnieje. Tutaj: https://ironsky.pl/polskie-drony-wojskowe/ znalazłam bardzo ciekawe informacje na temat polskich dronów wojskowych, dajcie znać co Wy na ten temat sądzicie.

DariaM11
31-10-2023, 11:35
Przyszłość zawodowa to coś, o czym warto myśleć. Jeśli obecna praca nie spełnia twoich oczekiwań, przeglądaj dostępne oferty. Może to właśnie teraz jest szansa na pracę w Czarnogórze https://fachpraca.pl/oferty-pracy-za-granica/l/czarnog%C3%B3ra/ gdzie zarobki są naprawdę wysokie, a perspektywy zawodowe obiecujące. Niech to będzie twój krok w kierunku sukcesu zawodowego!

romasita
21-11-2023, 16:23
Bycie podróżnikiem to byłby mój wymarzony zawód. Regularnie jeżdżę na wyjazdy z super biurem Konsorcjum.pl. Mam zaplanowaną kolejną wycieczkę
na podróż przez Portugalię, od stolicy po malowniczą Bragę, Porto i Coimbrę. Nie mogę też doczekać się na wyjazd do Hiszpanii na 1 dzień do Santiago de Compostela jak i na spróbowanie portugalskiej kuchni.

jenet
24-11-2023, 12:02
Ważne jest, aby proces rozwodowy zakończył się sprawiedliwym podziałem dóbr małżeńskich. Rozwód to zazwyczaj trudny czas, a uczciwe rozdzielenie majątku jest kluczowe, aby obie strony mogły zacząć nowy etap życia na solidnym fundamentcie finansowym. W tym artykule https://bookini.pl/artykuly/podzial-majatku-w-trakcie-rozwodu-jak-zapewnic-sprawiedliwy-podzial-dobr-malzenskich/ możemy znaleźć więcej informacji w tym zakresie.

Paulisss
25-11-2023, 19:27
Jeżeli interesuje Cię sport to może warto zainwestować w szkolenie „Organizacja imprez i wydarzeń sportowych – projekt, bezpieczeństwo, promocja” , które skierowane jest do osób chcących zdobyć umiejętność organizacji wydarzeń sportowych lub usystematyzować swoją wiedzę w tym zakresie. Poczytaj o tym tutaj https://emtg.pl/organizacja-i-promocja-wydarzen-sportowych/

Wera
18-06-2024, 13:11
Zainteresowany zdobyciem kwalifikacji do pracy jako nauczyciel? Sprawdź ofertę WWSZIP na stronie https://wwszip.pl/jak-zdobyc-kwalifikacje-nauczycielskie/ znajdziesz dokładne informacje. Uczelnia oferuje kompleksowe programy przygotowujące do pracy w zawodzie nauczyciela. Programy te są dostosowane do różnych poziomów nauczania i obejmują praktykę pedagogiczną oraz zajęcia teoretyczne. Tym bardziej, że zapewniają wysokiej jakości kształcenie, które pozwoli zdobyć niezbędne umiejętności i wiedzę, aby skutecznie prowadzić zajęcia dydaktyczne. Niezależnie od Twojego obecnego wykształcenia czy doświadczenia. Nigdy nie jest za późno na rozwój i realizowanie swoich zawodowych celów.

stella374
21-06-2024, 16:42
Ja na maksa lubię swoją pracę! :) Rozwijam karierę w Phinance, gdzie dobrze zarabiam, a przede wszystkim ciągle się rozwijam. Pracuję w elastycznym wymiarze godzin z opcją zdalną, co bardzo sobie cenię.

bebe456
04-07-2024, 23:18
Warto też brać to, że każdy zawód obarczony jest jakiś ryzykiem. Na tapetę można wziąć zawód lekarza, od którego wymaga się oc medycznego, ponieważ w swojej pracy narażony jest na różne zagrożenia. Nie każda ubezpieczalnia oferuje oc medyczne, dlatego jeśli go potrzebujecie, to sprawdźcie ofertę https://www.pawlak-szubert.pl/ - Kancelaria ubezpieczeniowa, brokerska Poznań - Poznań - Pawlak & Szubert.

Elka83
17-01-2025, 10:38
Wiele osób zastanawia się, czy zawód fotografa to przyszłościowa ścieżka kariery. W dobie rosnącego znaczenia wizualnych treści zapotrzebowanie na specjalistów w tej branży nieustannie rośnie. Jeśli interesuje Cię, czy fotograf to zawód przyszłości, zajrzyj na stronę https://zdjeciaprzemyslowe.pl/czy-fotograf-to-zawod-przyszlosci/. To temat wart uwagi w kontekście dynamicznych zmian na rynku pracy.