![]() |
Jedzenie sproszkowane - liofilizowane: jest wartościowe?
Jedzenie sproszkowane - liofilizowane: jest wartościowe czy raczej mała szansa, żeby w tej firmie podane jedzenie było czymś więcej niż tylko
..zapchaniem zołądka? |
jest wartościowe o ile wybierzesz takie z lepszej półki a nie najgorszy szhit:)
|
Fantazja - jeśli masz na myśli żywność jak z zupek chińskich,
to nie jest to w żadnym razie dobry sposób żywienia i więcej szkodzi, niż daje... Ale jeśli mówisz o profesjonalnym jedzeniu na podróż, jak np żywność liofilizowana ze sklepu tilda: http://jemy.biz/ to jest to zupełnie inna półka pokarmowa. Bez konserwantów, milionów barwników - po prostu pełnowartościówka, tworzona z myślą m.in o osobach prowadzących aktywny tryb życia. |
Takie jedzenie ma sens na jakichś wyprawach, kiedy nie mamy dostępu do innej żywności.
|
Liofilizacja to najnowocześniejsza i najzdrowsza metoda utrwalania. Żywność w pierwszej fazie procesu zostaje zamrożona, a następnie w warunkach obniżonego ciśnienia, ulega sublimacji. Finalny produkt zostaje pozbawiony wody (wilgotność resztkowa wynosi ok. 3 %) co doskonale go utrwala i uniemożliwia rozwój flory bakteryjnej. Ja kupuję liofilizowane owoce typu banany, maliny, truskawki etc. w sklepie KRUKAM.PL. Polecam!
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 23:40. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.