Klub

Klub (http://www.klub.kobiety.net.pl/index.php)
-   Kuchnia (http://www.klub.kobiety.net.plhttp://www.klub.kobiety.net.pl/f-kuchnia-9.html)
-   -   Pasztet z dzika (http://www.klub.kobiety.net.plhttp://www.klub.kobiety.net.pl/kuchnia/t-pasztet-z-dzika-2316-print.html/)

mAlinka 05-08-2015 18:22

Pasztet z dzika
 
Nie łatwo dostać w normalnym sklepie pasztet z dzika, a ma on wiele właściwości odżywczych, które bardzo dobrze działają na nasz organizm.
Jeżeli szukacie sklepu, w którym można kupić pasztet z dzika w dobrych cenach, to polecam wam Fine Food Store - mają ogromny wybór i świetne ceny.

anika 05-08-2015 20:10

Najgorsze dziewczyny to było, że tutaj co przeglądałam te wcześniejsze strony tego tematu to akurat natrafiłam na powtarzające się przepisy..Widać nie każdy to śledzi na bieżąco tak jak ja..Później dlatego tyle stron powstaję o jednakowych treściach. Nie jest to dla mnie zrozumiałe.

Lupa 06-08-2015 08:00

zamiast kupować można samemu zrobić:
Przepis Magdy Gessler


Tego potrzebujesz:

300 g mięsa z dziczyzny
250 g 
łopatki cielęcej
200 g 
karkówki wieprzowej

200 g wołowiny bez kości rosołowa
300 g
 
podgardla wieprzowego
150 g wątroby wieprzowej

100 g prawdziwków suszonych
1 
cebula 

1 bułka kajzerka
tłuste mleko do zamoczenia bułki

2 jaja
sól, pieprz, ziele angielskie, jałowiec, gałka muszkatołowa do smaku

masło do wysmarowania formy

bułka tarta do wysypania



Mięso pokrój w kostkę, obsmaż w rondlu na tłuszczu wytopionym z podgardla. Dodaj grzyby, obraną cebulę i utłuczone w moździerzu przyprawy (bez gałki), podlej wodą i duś do miękkości mięsa. Zostaw w wywarze do wystygnięcia.
Bułkę namocz w mleku. Ostudzone mięso, cebule, bułkę i grzyby przepuść 3 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodaj jajka, dopraw świeżo startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Formę keksową wysmaruj masłem i wysyp tartą bułką. Przełóż masę mięsną do formy, wygładź. Piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 150 C.
Podawaj na zimno z żurawinami, korniszonami, ćwikłą, marynowaną papryką i chrzanem.

mariolawola 13-08-2015 09:00

Witam przepis Magdy jest bardzo dobry ważna jest kąpiel wodna w piekarniku. Pasztet wtedy wychodzi niesamowicie kremowy

annamar 20-06-2018 14:05

Fajnie brzmi i na pewno jest dobry. Ja sama takich rzeczy nie zrobiłam. Generalnie jeśli chodzi o jedzenie to ja sobie najczęściej zamawiam z http://hurryupshrimp.pl/ , mają tu ogólnie pyszne jedzenie.

Kasha77 29-06-2018 10:38

Ja się niestety niezbyt na tym znam... Nie będę mógł w tym obszarze tematycznym pomóc...


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 20:35.

Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.