kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  


Wróć   Klub
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

12-04-2021 09:29

Wyposażenie kuchni nie jest sprawą prostą. Potrzebujemy wielu sprzętów, garnków, sztućców, misek…

Duży wpływ na wygodę przyrządzania posiłków ma wybór odpowiednich noży. Wyposażając kuchnię od zera najczęściej decydujemy się na gotowy zestaw noży w bloku. Najczęściej są to noże stalowe, odpowiednie do różnych czynności. Jeden do obierania warzyw, inny do filetowania i krojenia mięsa, jeszcze inny do krojenia pieczywa. Niektóre z tych noży stalowych przydają się częściej, inne rzadziej. Ale warto mieć cały zestaw i być gotowym na każdą ewentualność.

Oprócz noży stalowych, możemy wybrać jednak pewną nowość – noże ceramiczne. One także dostępne są w efektownych zestawach, w postaci noży w bloku. Choć noże ceramiczne są nieco droższe niż noże stalowe, warto rozpatrzyć zakup właśnie tego typu noży. Są niezwykle ostre i twarde. Właściwie użytkowane bardzo powoli ulegają stępieniu. Jednak właśnie, używać ich należy z rozwagą, gdyż pod wieloma względami różnią się od noży stalowych. Trudniej je stępić, ale dużo łatwiej wyszczerbić, dlatego nożami ceramicznymi nie kroimy produktów zamrożonych ani bardzo twardych. Poza tym noże ceramiczne to świetne narzędzie.

Wspomniałam już, że noże kuchenne w bloku wyglądają efektownie. Dzięki wybraniu noży ceramicznych efekt ten możemy jeszcze zwiększyć, jako że ich ostrza mogą mieć różny kolor, który możemy dobrać do wystroju naszej kuchni.

Niezależnie od tego, czy zdecydujemy się na noże stalowe, czy noże ceramiczne, wybierzmy te wysokiej jakości. Z porządnym ostrym nożem pracuje się szybko i sprawnie, niezależnie od materiału, z którego wykonano ostrze.

07-04-2019 17:33

Jestem wielką miłośniczką dobrych noży kuchennych. Mam kilka swoich ulubionych, niestety z czasem straciły one na swojej ostrości. Postanowiłam więc poszukać odpowiedniej ostrzałki do noży. Okazało się jednak, że jest ich tyle różnych rodzajów, że nie wiedziałam, jaka ostrzałka do noży będzie dla mnie odpowiednia.

Mam w swoich akcesoriach kuchennych zarówno noże stalowe, jak i ceramiczne. I tu idąc za poradami, które znalazłam w sieci zdecydowałam się na dwie opcje: kamień do ostrzenia do noży stalowych oraz elektryczną ostrzałkę do noży ceramicznych. Podobno, żeby prawidłowo naostrzyć nóż na kamieniu potrzeba wprawy i doświadczenia, dokupiłam więc dodatkowo specjalną pomoc szlifierską, która pozwala łatwo ustawić odpowiedni kąt ostrzenia noża.

08-04-2017 16:46

Kilka inspiracji na remont w kuchni: http://www.mikka.com.pl/kuchnie/ - wiosna, więc trzeba coś zmienić, odświeżyć, ukolorowić, może jakiś obrazek lub fototapetę strzelić na ścianie

10-04-2016 12:25

Wiadomo jak ważna jest w biznesie własna strona internetowa. Cechy profesjonalnej strony internetowej:
- wygląd dostosowany do branży i jej odbiorców;
- wartościowe treści na stronie;
- intuicyjna nawigacja po stronie;
- dostosowanie do wyświetlanie na urządzeniach mobilnych ( telefonach i tabletach);
- optymalizacja pod względem wyszukiwarek internetowych.
Jeśli potrzebujesz takiej strony, zapraszam: responsywne strony internetowe

Archiwum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 18:01.


Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.