Wątek: przystawki
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #15  
Stary 19-02-2015, 13:02
marlenan marlenan is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Dec 2014
Posty: 8
Domyślnie

Jajka faszerowane serkiem
Jajka faszerowane to szybka i pyszna przekąska na imprezę, lub na wielkanocne śniadanie, lub tak po prostu gdy mamy ochotę na coś dobrego.

trudność: łatwe
czas: 1-30 min
ilość kalorii: 6

Jajka faszerowane serkiem - SKŁADNIKI:

6 jajek
3 łyżki serka typu almette (może być ziołowy)
3 łyżki majonezu,
1 łyżka musztardy
pietruszka lub szczypiorek,
sól, pieprz.

Jajka faszerowane serkiem - PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, obieramy ze skorupek, płuczemy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy żółtka żółtka miksujemy serkiem, majonezem, musztardą solą, pieprzem i ziołami. Farsz powinien być kremowy, bez grudek. Powstałym farszem za pomocą szprycy nadziewamy połówki białek. Można to też zrobić małą łyżeczką, ale szprycą będzie ładniej.
Odpowiedź z Cytowaniem