Jajka faszerowane serkiem
Jajka faszerowane to szybka i pyszna przekąska na imprezę, lub na wielkanocne śniadanie, lub tak po prostu gdy mamy ochotę na coś dobrego.
trudność: łatwe
czas: 1-30 min
ilość kalorii: 6
Jajka faszerowane serkiem - SKŁADNIKI:
6 jajek
3 łyżki serka typu almette (może być ziołowy)
3 łyżki majonezu,
1 łyżka musztardy
pietruszka lub szczypiorek,
sól, pieprz.
Jajka faszerowane serkiem - PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, obieramy ze skorupek, płuczemy, kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy żółtka żółtka miksujemy serkiem, majonezem, musztardą solą, pieprzem i ziołami. Farsz powinien być kremowy, bez grudek. Powstałym farszem za pomocą szprycy nadziewamy połówki białek. Można to też zrobić małą łyżeczką, ale szprycą będzie ładniej.
|