![]() |
Drinki - jakie lubicie?
Witajcie, powiedzcie mi jakie są wasze ulubione drinki? A może wolicie inne alkohole jak wino lub piwo? Do tego tematu zainspirował mnie ten artykuł na temat różnych drinków, a szczególnie tych dla kobiet. Podrzucajcie swoje pomysły na jakieś ciekawe napoje alkoholowe :-)
|
Ja tam nie jestem fanką mieszania różnych smaków i jakoś drinki nie szczególnie mnie interesują.
Jak już, wolę dobre wino. Za to zwracam uwagę na to, jak alkohole są podawane. Sama mam w domu zestaw odpowiedniego szkła, jak te: http://witeks.pl/szklo-bezbarwne. |
Ja lubie drinka wódka z fanta najlepszy:)
|
Mój ulubiony to cosmopolitan
Receptura 40ml wódka limonkowa / wódka 15ml triple sec 15ml soku z limonki 30ml soku z żurawiny Przygotowanie Kokatajlówke wypełniamy całkowicie lodem, aby ochłodzić szkło. Do shaker?a wlewamy wymienione składzinki, wstrząsamy przez kilkanaście sekund. Ze szkła usuwamy lód i powstałą wode, a mieszanine przelewamy do kieliszka. W większości lokali gastronomicznych chłodzi się kieliszki przeznaczone do shotów, dobrym jednak zwyczajem jest również chłodzenie koktajlówek, w których drinki tradycyjnie pije się bez lodu. Drink podajemy z kawałkiem limonki bądź też twistem. ____________________ Zajrzyj na naszą ofertę http://zaradnystudent.soup.io/ super oferta! |
Fleet Street jest drinkiem na bazie ginu, podawanym w kieliszku koktajlowym. Zanim trunek zostanie do niego przelany i podany naszym gościom, należy przygotować go w shakerze, który do połowy powinien być wypełniony kostkami lodu. Składniki, które złagodzą gorzki smak ginu i ostatecznie wypłyną na smak przygotowywanego drinka, to dwa wermuty (słodki oraz wytrawny), likier triple sec oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Odpowiednie proporcje składników znajdują się poniżej. Fleet Street nie wymaga żadnej ozdoby.
|
Malibu domowe - składniki:
1 orzech kokosowy 0.5 litra wódki 1 puszka mleka kokosowego Malibu domowe - sposób przygotowania: Orzech rozłupać, wybrać z niego miąższ i bardzo drobno zmiksować. Wiórki przełożyć do słoika i zalać 250 ml wódki. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki ( u mnie stał 7 dni). Po tym okresie przełożyć wiórki na sitko i odcedzić je dokładnie do miski, ja dolałam trochę wódki i dokładnie ją odsączyłam przez sitko wraz ze smakiem wiórek. Do płynu dodać mleko kokosowe, 250 ml wódki i dokładnie wymieszać. Przelać całość do butelki wymieszać. Odstawić na 24 h i pić z lodem lub schłodzone. ____________________ Najlepsze na rynku docisk sprzęgła wejdź i sam się przekonaj. |
Malibu domowe - składniki:
1 orzech kokosowy 0.5 litra wódki 1 puszka mleka kokosowego Malibu domowe - sposób przygotowania: Orzech rozłupać, wybrać z niego miąższ i bardzo drobno zmiksować. Wiórki przełożyć do słoika i zalać 250 ml wódki. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki ( u mnie stał 7 dni). Po tym okresie przełożyć wiórki na sitko i odcedzić je dokładnie do miski, ja dolałam trochę wódki i dokładnie ją odsączyłam przez sitko wraz ze smakiem wiórek. Do płynu dodać mleko kokosowe, 250 ml wódki i dokładnie wymieszać. Przelać całość do butelki wymieszać. Odstawić na 24 h i pić z lodem lub schłodzone. Tego bloga nie możesz przegapić - https://aranzacjeziemowita.wordpress.com/. Autor będzie wdzięczny za wejścia. |
Fleet Street jest drinkiem na bazie ginu, podawanym w kieliszku koktajlowym. Zanim trunek zostanie do niego przelany i podany naszym gościom, należy przygotować go w shakerze, który do połowy powinien być wypełniony kostkami lodu. Składniki, które złagodzą gorzki smak ginu i ostatecznie wypłyną na smak przygotowywanego drinka, to dwa wermuty (słodki oraz wytrawny), likier triple sec oraz świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Odpowiednie proporcje składników znajdują się poniżej. Fleet Street nie wymaga żadnej ozdoby.
Moja pasja zawarta na blogu http://patioiogrod.hatenablog.com/ - polecam. |
Lubię właściwie większość drinków, które nie są przesadnie słodkie. Ale w zasadzie najlepszym połączeniem dla mnie jest wódka ze spritem, lodem i cytryną.
|
Blue Cider ? przepis na drink
Składniki: 40 ml wódki 20 ml Blue Curacao (likier) dopełnić cydrem Przygotowanie: Na kostki lodu wlewamy alkohole, mieszamy łyżką, a następnie dopełniamy cydrem i dekorujemy cytrynką. Blog o mnie - https://jakiesprzetyrtv.wordpress.com/. Masz jakieś uwagi ? |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:06. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.