![]() |
masa kajmakowa
Tylko jedna z najlepszych i sama uzywam do ciast i deserów , polecam firme http://www.krowkialicja.pl/masa-krowkowa/
|
Sposób 1, najprostszy - masa kajmakowa z puszki
Składniki: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Masę najlepiej przygotować dzień wcześniej, by zdążyła dobrze przestygnąć. Mleko w puszce (zamknięte) umieścić w wysokim garnku i zalać wodą do przykrycia puszki. Na garnek nałożyć pokrywkę. Gotować przez 2 godziny, pamiętając by puszka była cały czas zanurzona w wodzie (w razie konieczności wodę uzupełniać). Puszkę wystudzić, następnie otworzyć. |
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 19:06. |
Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.