Polędwiczki z Grzybami Po Chińsku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
polędwiczki wieprzowe,
kilka sztuk boczniaków,
kilka sztuk pieczarek,
garść grzybów mun,
papryka czerwona i zielona,
seler naciowy,
cebula czerwona,
2-3 łyżki sosu ostrygowego,
1-2 łyżki sosu rybnego,
kilka kropel sosu chili,
sól.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Polędwiczki kroimy w plastry na ukos. Po czym doprawiamy solą, sosem sojowym, sosem chili i sosem rybnym. Wszystko dokładnie mieszamy. Odkładamy na 20 minut.
2. Po tym czasie smażymy polędwiczki w rozgrzanej patelni wok. Smażymy około 1-2 minut z każdej strony. Po czym ściągamy mięso z patelni.
3. Paprykę czerwoną i zieloną kroimy w paseczki. Seler naciowy kroimy w plasterki.
4. Po mięsie przychodzi kolej na warzywa, smażymy je na patelni wok.
5. Po chwili smażenia pokrojone boczniaki, pieczarki i grzyby mun dodajemy do warzyw. Dokładnie mieszamy i dodajemy sosu rybnego.
6. Następnie wrzucamy mięso, mieszamy i dusimy jeszcze około 2-3 minut. Gotowe! Smacznego!
