Wyświetl Pojedyńczy Post
  #21  
Stary 16-06-2015, 08:35
wikto29 wikto29 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2015
Posty: 6
Domyślnie

Polędwiczki z Grzybami Po Chińsku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

polędwiczki wieprzowe,

kilka sztuk boczniaków,

kilka sztuk pieczarek,

garść grzybów mun,

papryka czerwona i zielona,

seler naciowy,

cebula czerwona,

2-3 łyżki sosu ostrygowego,

1-2 łyżki sosu rybnego,

kilka kropel sosu chili,

sól.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Polędwiczki kroimy w plastry na ukos. Po czym doprawiamy solą, sosem sojowym, sosem chili i sosem rybnym. Wszystko dokładnie mieszamy. Odkładamy na 20 minut.

2. Po tym czasie smażymy polędwiczki w rozgrzanej patelni wok. Smażymy około 1-2 minut z każdej strony. Po czym ściągamy mięso z patelni.

3. Paprykę czerwoną i zieloną kroimy w paseczki. Seler naciowy kroimy w plasterki.

4. Po mięsie przychodzi kolej na warzywa, smażymy je na patelni wok.

5. Po chwili smażenia pokrojone boczniaki, pieczarki i grzyby mun dodajemy do warzyw. Dokładnie mieszamy i dodajemy sosu rybnego.

6. Następnie wrzucamy mięso, mieszamy i dusimy jeszcze około 2-3 minut. Gotowe! Smacznego!
Odpowiedź z Cytowaniem