![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||

| 	

|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Jaki typ kuchenki będzie waszym zdaniem lepszy? 

Zastanawiam się co wybrać i co będzie stanowiło dobre rozwiązanie w takim codziennym użytkowaniu.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Nie jestem pewna. Elektryczna jest łatwiejsza w użyciu, ale już gorzej z czyszczeniem. Po jakimś czasie pojawiają się bardziej uporczywe zabrudzenia, które trzeba już specjalistycznie usuwać. Przy gazowej tego nie ma.  

Może porównaj sobie tutaj: http://www.euro.com.pl/ poszczególne opcje? Wydaje mi się, że to byłoby dla ciebie najlepsze rozwiązanie, bo możesz obejrzeć na żywo, czego można się spodziewać po ofertach sklepów.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Czemu jest gorzej z czyszczeniem w przypadku kuchenki elektrycznej? Wydaję mi się, że jest wręcz odwrotnie. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja uważam, że kuchnia gazowa jest praktyczniejsza bo prosta w obsłudze. W dodatku wszystko jest w jednym urządzeniu. Nie jest rozdzielone na płytę i piekarnik tylko wszystko razem. Ja mam kuchenkę Kernau i jestem zadowolona. Otrzymałam 5 lat gwarancji na nią co jest dość długim okresem w porównaniu do konkurencji. Czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja mam indukcyjną od niedawna i na nią nie narzekam  

![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

My również zdecydowaliśmy sie na indukcję. Wybrałam ten model płyty: 

![]() jest to płyta marki Candy ( tutaj jest cały ich katalog: http://www.candy.pl/pl/produkty/gotowanie/plyty-grzejne ). Wprawdzie taka płyta jest trochę droższa w eksploatacji, nie ma co ukrywać ale jest bardzo wygodna. Nic się nie przypala, nie przywiera oraz bez problemu można ją wyczyścić mokrą ściereczką. Nagrzewa również jedynie podstawkę garnka. Jedzenie gotuje się o wiele szybciej.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

A czy ktoś z was korzysta w domu z kuchenki indukcyjnej? Jak poradziliście sobie z jej podłączeniem? Czytałam ostatnio na stronie https://wroclaw-elektryk.pl/podlacze...-indukcyjnych/, że powinien się tym zająć fachowiec. Zgadzacie się z tym? Czy rzeczywiście takie podłączenie najlepiej zlecić profesjonaliście? 

|