![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Moja siostrzenica ma na imię Sandra i ostatnio zadała mi pytanie, co dokładnie oznacza jej imię. Powiem szczerze, że zgłupiałam, bo wiem tylko, że to coś związane z Aleksandrą, ale nic więcej. Czy ktoś zna dokładne pochodzenie tego imienia i co ono symbolizuje?
|
|
||||
|
||||
![]() Pewnie! Imię Sandra to skrócona forma od Aleksandra i wywodzi się z greckich słów oznaczających "obrońca ludzi". Bardzo fajne jest to, że wszystko o tym imieniu można znaleźć w jednym miejscu – polecam stronę https://info-day.pl/name_days/sandra/ Tam jest dokładnie opisane nie tylko pochodzenie i historia imienia, ale też jego znaczenie w różnych krajach, cechy charakteru osób o tym imieniu, astrologia, numerologia i nawet przypisane kamienie szczęścia. Na przykład Sandra jest kojarzona z Wenus, co symbolizuje miłość i piękno, a jej kamienie to szmaragd i ametyst. Wszystko opisane bardzo konkretnie, bez lania wody.
|
![]() |
|
![]() |