![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||
| 

| 
|||

| 
|||
| 

A w jaki sposób u was wygląda oszczędzanie pieniędzy? Ja zainwestowałam w swój kapitał na przyszłość https://www.prudential.pl/kapital-na-przyszlosc i serdecznie go polecam 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja też ostatnio szukałam sposobu na oszczedzanie i trafiłam na aplikację Provema - https://provema.com/ Zapoznałam się z nia dokładnie i zaczęłam uzywać. Póki co testuje ją od dwóch tygodni, ale widzę, że faktycznie pomaga mi zapanować nad domowym budżetem. Poza tym pozwala na parkowanie 40% tańsze i kupowanie gier w niższych cenach. Super sprawa! 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Nie jestem dobra w oszczędzaniu pieniędzy, ale obsesyjnie oszczędzam żywność i u mnie nic nie może się zmarnować! 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ciężko oszczędzać w takich czasach... benzyna prawie 7 zł :O 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja oszczędzam, dzięki fotowoltaice. Polecam firmę SPR-Polska, szybko zamontowane i bardzo profesjonalne podejście do klienta. 

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Ja od niedawna uczę się, jak oszczędzać. Jako pierwsze założyłam konto oszczędnościowe w banku, no i postanowiłam zainwestować na giełdzie, żeby więcej zarobić. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja też pomyslałem o oszczędzaniu na przyszłość i zdecydowałem się pozostać w ppk, ten https://subiektywnieofinansach.pl/wy...ybys-poczekal/ artykuł mnie przekonał jak zobaczyłem ile można zyskać w ciągu roku z tym programem 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

A mnie ostatnio zaczęły interesować indywidualne konta zabezpieczenia emerytalnego . Ponieważ obawiam się, że w przyszłości będzie mi brakowało gotówki, patrząc jak ceny rosną etc. Myślę czy nie lepiej postarać się o dodatki do mojej emerytury? 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Oszczędzanie sprawia wielu osobom spore trudności, jeszcze niedawno sama zaliczałam się do tego grona.. ale teraz jest już znacznie lepiej. Odkąd korzystam z aplikacji Provema widzę na co i ile wydaje a przez to jestem w stanie ograniczać te zbędne wydatki co pozytywnie wpływa na nasz budżet domowy  

![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Trzeba się tego uczyć, taka prawda 

|