![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||

| 	

|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Wybór odpowiedniego serwera to jedna z kluczowych decyzji, jaką musi podjąć przyszły właściciel strony internetowej. Na początkowym etapie działalności, pod uwagę brane są przede wszystkim generowane koszty. To całkowicie naturalne, ale przestrzegamy – wydatki związane z utrzymaniem serwera powinny zejść na jedną z ostatnich pozycji listy priorytetów. Zakup hostingu należy potraktować jako inwestycje, która ma przynieść określone korzyści i umożliwić realizację celów krótko- i długoterminowych. Jaki hosting wybrać dla sklepu internetowego, a jaki dla strony firmowej? 

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

To, że dla jednej osoby dany hosting się sprawdza, nie znaczy wcale, że inna osoba z zupełnie innym biznesem będzie z niego zadowolona. Inne potrzeby i wymagania ma firma, której strona to prosta strona typu wizytówka, ale pracownicy korzystają z wielu kont e-mail, a inne potrzeby ma sklep internetowy z tysiącami produktów czy właściciel popularnego bloga. 

_________________________ serwer  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Cytat: 

Witaj! Dla małego sklepu internetowego może wystarczyć hosting współdzielony, dla większego - serwer VPS lub hosting dedykowany albo konfiguracja kilku serwerów VPS, gdzie każdy z nich będzie odpowiedzialny za inne zadania. Dla strony firmowej na pewno przyda się superszybki, wydajny i bezpieczny hosting z kompetentnym i szybko reagującym wsparciem klienta. Akurat w obu przypadkach mogę polecić SeoHost. Warto wejść na ich stronę, napisać do nich i popytać, na pewno chętnie doradzą ![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

A czy ktoś z Was orientuje się może, na czym polega kolokacja serwerów i po co się ją wykonuje? Widziałam ostatnio taką właśnie usługę w ofercie firmy Inea. Może ktoś z Was miał już okazję z tego korzystać? 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Jeszcze pytanie, czy będziesz korzystać z programów typu https://erpserwis.net/dobre-oprogram...internetowych/ , bo to pewnie też ma istotne znaczenie. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Natomiast jak   chodzi o mnie,  to  zainteresował mnie  teraz hosting stron www  proponowany przez firmę Thinq.  Bo z  tego co się  dowiedziałam, to jest  naprawdę   szybki,  zapewnia   niezawodne, stabilne  łącze.   Poza tym  też  co  ważne zapewnia   wysoki  poziom  bezpieczeństwa,   a  to  też jest mega  ważne.  Także   według mnie  warto  zapoznać się  z ich propozycjami... 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Cytat: 

Nie ma co oszczędzać na hostingu – to inwestycja, która wpływa na szybkość i stabilność. Dla sklepu najlepszy będzie VPS/dedyk z LiteSpeed i NVMe. A na strone firmową powinien wystarczyć współdzielony hosting. Więcej na ten temat można przeczytać w tym artykule https://inzynieria.com/przemysl/wiad...-zwrocic-uwage  |