![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() Słyszałem, że ostatnio sporo osób inwestuje w nieruchomości za granicą, żeby uzyskać obywatelstwo. Zastanawiam się, czy warto i jakie są z tym korzyści.
|
|
|||
|
|||
![]() Zdecydowanie warto, szczególnie w krajach, które oferują paszport i obywatelstwo jako część inwestycji. Ja sam inwestuję od lat i bardzo pomogła mi książka od https://mmt-schneider.com/blog-796-O...ru_29 _panstw zawiera szczegółowe informacje o takich programach.
Ostatnio edytowane przez ganiks : 09-11-2024 o 13:42. |
|
|||
|
|||
![]() A jak to dokładnie działa? Czy trzeba inwestować duże sumy, żeby móc się ubiegać o obywatelstwo?
|
|
|||
|
|||
![]() To zależy od kraju. Na przykład w Turcji minimalny próg inwestycji w nieruchomość jest stosunkowo przystępny w porównaniu do niektórych państw europejskich. Poza tym specjaliści z MMT mogą pomóc przejść przez formalności i doradzić najlepsze opcje.
|
|
|||
|
|||
![]() Rozumiem. A jakie są inne korzyści oprócz samego obywatelstwa? Warto się w to angażować tylko dla paszportu?
|
|
|||
|
|||
![]() A może kupie apartament ? Ostatnio właśnie natrafiłam na świetną ofertę, więc może jednak to będzie dobry wybór
|
|
||||
|
||||
![]() Okresowe kontrole stanu technicznego budynku są w określonym zakresie obowiązkowe raz na rok. Ich organizacją i sprawnym przeprowadzeniem zajmuje się zarządca budynku. Warto mieć przy tym na uwadze, że zgodnie z prawem budowlanym to właśnie on jest odpowiedzialny za właściwe utrzymanie obiektów budowlanych. Troszczy się o jego bezpieczne użytkowanie i bieżącą konserwację.
______________________________ zarządzanie nieruchomościami Łódź |
|
|||
|
|||
![]() Cytat:
Według mnie tak, a co do paszportu, to daje większą mobilność, ułatwia podróżowanie bez wiz, a także dostęp do różnych rynków i korzyści podatkowych. Sporo przeczytasz o tym w książce, którą wyżej poleciłem ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Cześć! Planuję wyjazd do Ameryki w ramach programu Work and Travel i obecnie jestem na etapie wyboru agencji, która pomoże mi zorganizować ten wyjazd. Mam kilka pytań, które mam nadzieję, pomogą mi podjąć właściwą decyzję. Jak wybrałeś agencję, z którą zorganizujesz swoją podróż? Jakie kryteria były dla Ciebie najważniejsze?
|
|
|||
|
|||
![]() W sumie jestem niezdecydowana na to, czy się budować, czy jednak kupić mieszkanie, dlatego sprawdzam najróżniejsze oferty i jestem pewna, że można sobie to jakoś ogarnąć wspólnie z Wami. Na razie zorientowałam się, że uproszczony kosztorys budowlany mogę sama sobie stworzyć. Są od tego programy.
|
![]() |
|
![]() |