kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

Wróć   Klub > ŻYCIE > Ogólny
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Stary 07-11-2024, 10:38
mentik mentik is offline
Senior Member

Domyślnie inwestycja w nieruchomość za granicą, a korzyści

Słyszałem, że ostatnio sporo osób inwestuje w nieruchomości za granicą, żeby uzyskać obywatelstwo. Zastanawiam się, czy warto i jakie są z tym korzyści.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08-11-2024, 09:10
ganiks ganiks is offline
Senior Member

Domyślnie

Zdecydowanie warto, szczególnie w krajach, które oferują paszport i obywatelstwo jako część inwestycji. Ja sam inwestuję od lat i bardzo pomogła mi książka od https://mmt-schneider.com/blog-796-O...ru_29 _panstw zawiera szczegółowe informacje o takich programach.

Ostatnio edytowane przez ganiks : 09-11-2024 o 13:42.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 10-11-2024, 16:03
mentik mentik is offline
Senior Member

Domyślnie

A jak to dokładnie działa? Czy trzeba inwestować duże sumy, żeby móc się ubiegać o obywatelstwo?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-11-2024, 09:59
ganiks ganiks is offline
Senior Member

Domyślnie

To zależy od kraju. Na przykład w Turcji minimalny próg inwestycji w nieruchomość jest stosunkowo przystępny w porównaniu do niektórych państw europejskich. Poza tym specjaliści z MMT mogą pomóc przejść przez formalności i doradzić najlepsze opcje.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15-11-2024, 11:11
mentik mentik is offline
Senior Member

Domyślnie

Rozumiem. A jakie są inne korzyści oprócz samego obywatelstwa? Warto się w to angażować tylko dla paszportu?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-11-2024, 09:20
dertom122 dertom122 is offline
Senior Member

Domyślnie

A może kupie apartament ? Ostatnio właśnie natrafiłam na świetną ofertę, więc może jednak to będzie dobry wybór
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-11-2024, 18:43
heloise40's Avatar
heloise40 heloise40 is offline
Junior Member

Domyślnie

Okresowe kontrole stanu technicznego budynku są w określonym zakresie obowiązkowe raz na rok. Ich organizacją i sprawnym przeprowadzeniem zajmuje się zarządca budynku. Warto mieć przy tym na uwadze, że zgodnie z prawem budowlanym to właśnie on jest odpowiedzialny za właściwe utrzymanie obiektów budowlanych. Troszczy się o jego bezpieczne użytkowanie i bieżącą konserwację.

Stary 18-11-2024, 10:23
ganiks ganiks is offline
Senior Member

Domyślnie

Cytat:
Napisał mentik
Rozumiem. A jakie są inne korzyści oprócz samego obywatelstwa? Warto się w to angażować tylko dla paszportu?

Według mnie tak, a co do paszportu, to daje większą mobilność, ułatwia podróżowanie bez wiz, a także dostęp do różnych rynków i korzyści podatkowych. Sporo przeczytasz o tym w książce, którą wyżej poleciłem
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-02-2025, 02:47
Alexina Alexina is offline
Member

Domyślnie

Cześć! Planuję wyjazd do Ameryki w ramach programu Work and Travel i obecnie jestem na etapie wyboru agencji, która pomoże mi zorganizować ten wyjazd. Mam kilka pytań, które mam nadzieję, pomogą mi podjąć właściwą decyzję. Jak wybrałeś agencję, z którą zorganizujesz swoją podróż? Jakie kryteria były dla Ciebie najważniejsze?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27-02-2025, 15:22
radosna radosna is offline
Senior Member

Domyślnie

W sumie jestem niezdecydowana na to, czy się budować, czy jednak kupić mieszkanie, dlatego sprawdzam najróżniejsze oferty i jestem pewna, że można sobie to jakoś ogarnąć wspólnie z Wami. Na razie zorientowałam się, że uproszczony kosztorys budowlany mogę sama sobie stworzyć. Są od tego programy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady pisania postów