kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

Wróć   Klub > DOM > Kuchnia
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Stary 27-03-2025, 11:04
ewasww ewasww is offline
Junior Member

Domyślnie Dieta dla mózgu

Szukam diety, która będzie najlepsza dla mózgu i wspomoże koncentrację oraz pamięć. Od jakiegoś czasu staram się bardziej dbać o to, co jem, bo zauważyłam, że ma to ogromny wpływ na moje samopoczucie, energię i zdolność do skupienia. Przeglądałam blog „Świadomie w formie” i znalazłam tam sporo ciekawych informacji, ale nie do końca trafiłam na konkretne wskazówki dotyczące diety typowo pod kątem funkcjonowania mózgu. Może ktoś ma doświadczenie i może polecić sprawdzone rozwiązania?

Z tego, co już wiem, dieta dla mózgu powinna być bogata w zdrowe tłuszcze, omega-3, antyoksydanty i składniki wspierające układ nerwowy. Jem sporo orzechów, awokado i staram się dodawać więcej ryb do diety, ale nie jestem pewna, czy robię to dobrze. Zastanawiam się też nad wpływem węglowodanów – lepiej postawić na niskowęglowodanowe podejście czy jednak nie eliminować ich całkowicie?

Słyszałam też, że bardzo ważne są przeciwutleniacze i witaminy, np. C, E, a także magnez i cynk. Warto się suplementować czy wystarczy dobra dieta? No i jeszcze jedno – jak z kawą i herbatą? Uwielbiam kawę, ale nie wiem, czy jej nadmiar nie działa odwrotnie, niż bym chciała.

Jeśli ktoś ma sprawdzony sposób na dietę wspierającą pamięć i koncentrację, chętnie posłucham! Może jakieś konkretne jadłospisy, wskazówki albo doświadczenia?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 31-03-2025, 02:46
april33 Mężczyzna april33 is offline
Junior Member

Miasto: Warszawa
Domyślnie

Dla mieszkańców Mokotowa poszukujących zdrowego cateringu dietetycznego, Wygodna Dieta ma w ofercie różne opcje dostosowane do potrzeb klientów. Dania są zbilansowane i dostarczane na czas. Szczegóły dostępne są pod tym linkiem: https://www.wygodnadieta.pl/catering...rszawa-mokotow. Czy ktoś z Was próbował ich posiłków na Mokotowie? Podzielcie się opiniami
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady pisania postów