![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||

| 	

|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Korzystacie z ceramicznych noży? 

Są dość tanie, ale podobno trudno je później naostrzyć, a z tego co słyszałam, dość szybko się tępią.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Korzystałam z takich i faktycznie szybko robią się tępe i jest problem z ostrzeniem.  

Trzeba mieć do nich specjalną ostrzałkę. Ale najlepiej zrobisz jak sama ocenisz. Tutaj https://www.morele.net/wiadomosc/noz...ramiczne/3301/ piszą też na co zwracać uwagę kupując takie noże. Być może te lepszej jakości będą praktyczniejsze.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Właśnie problem z ostrzeniem mnie odstrasza i szczerze wolę używać zwykłych. Raz dostałam komplet noży cermiacznych, kilka się pokruszyło, reszta jest zbyt tępa do użytku (no chyba że do smarowania chleba :P ) 

------------------------------------ Kancelaria adwokacka katowice Ostatnio edytowane przez Kingga1 : 07-10-2016 o 15:15.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja uważam, że takie akcesoria kuchenne są przydatne i konieczne. Takie ceramiczne noże są skuteczne do pewnego czasu - później jest problem z ich ostrzeniem i tracą swoją początkowe skuteczne właściwości. 

zasłona prysznicowa  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Wolę tradycyjne noże i tasaki ze stali nierdzewnej http://ostry-sklep.pl/c/72/tasaki-noze-kuchenne.html bo dłużej są ostre, a również z późniejszym ostrzeniem nie ma problemu. Do togo lubię w kuchni posługiwać się tasakiem, bo idealnie porcjuje mięso i kroi warzywa. Do tego świetnie przenosi się za pomocą tasaka pokrojone części w inne miejsca jak nawet oddalony garnek, czy misa. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja korzystam, ale nie wiem jak wygląda kwestia ostrzenia bo moje mi się jeszcze nie stępiły. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Sama nigdy z takich noży nie korzystałam, nie mniej jednak od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zakup garnków ceramicznych. Z resztą nawet czytałam sporo na ich temat, np. na stronie http://fartuszek.com.pl/zalety-i-wad...eramicznych-29 i powiem Wam szczerze, że tyle aspektów przemawia za ich zakupem, że chyba się skuszę. Korzystałyście może kiedyś z nich w kuchni? 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Tak, niedawno rodzice kupili komplet  

![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja osobiście używam tych tradycyjnych, ale mam kilka ceramicznych w swojej kuchni. Używam ich zamiennie toteż dłużej pozostają ostre i nie tępią się tak szybko. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Miałam jednego, ale strasznie szybko sie stępił i nie umiałam go naostrzyc nawet, wole klasyczne metalowe jednak. 

|