![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||
		
			
  | 	
	
	
		
		|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | 
![]()  | 
	
	
| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Korzystacie z ceramicznych noży? 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	Są dość tanie, ale podobno trudno je później naostrzyć, a z tego co słyszałam, dość szybko się tępią.  | 
| 
		 
			 
			#2  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Korzystałam z takich i faktycznie szybko robią się tępe i jest problem z ostrzeniem.  
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	Trzeba mieć do nich specjalną ostrzałkę. Ale najlepiej zrobisz jak sama ocenisz. Tutaj https://www.morele.net/wiadomosc/noz...ramiczne/3301/ piszą też na co zwracać uwagę kupując takie noże. Być może te lepszej jakości będą praktyczniejsze.  | 
| 
		 
			 
			#3  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Właśnie problem z ostrzeniem mnie odstrasza i szczerze wolę używać zwykłych. Raz dostałam komplet noży cermiacznych, kilka się pokruszyło, reszta jest zbyt tępa do użytku (no chyba że do smarowania chleba :P ) 
		
	
		
		
		
		
		
		
			------------------------------------ Kancelaria adwokacka katowice Ostatnio edytowane przez Kingga1 : 07-10-2016 o 15:15.  | 
| 
		 
			 
			#4  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Ja uważam, że takie akcesoria kuchenne są przydatne i konieczne. Takie ceramiczne noże są skuteczne do pewnego czasu - później jest problem z ich ostrzeniem i tracą swoją początkowe skuteczne właściwości. 
		
	
		
		
		
		
			
				__________________ 
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	zasłona prysznicowa  | 
| 
		 
			 
			#5  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Wolę tradycyjne noże i tasaki ze stali nierdzewnej http://ostry-sklep.pl/c/72/tasaki-noze-kuchenne.html bo dłużej są ostre, a również z późniejszym ostrzeniem nie ma problemu. Do togo lubię w kuchni posługiwać się tasakiem, bo idealnie porcjuje mięso i kroi warzywa. Do tego świetnie przenosi się za pomocą tasaka pokrojone części w inne miejsca jak nawet oddalony garnek, czy misa. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 | 
| 
		 
			 
			#6  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Ja korzystam, ale nie wiem jak wygląda kwestia ostrzenia bo moje mi się jeszcze nie stępiły. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 | 
| 
		 
			 
			#7  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Sama nigdy z takich noży nie korzystałam, nie mniej jednak od dłuższego czasu chodzi mi po głowie zakup garnków ceramicznych. Z resztą nawet czytałam sporo na ich temat, np. na stronie http://fartuszek.com.pl/zalety-i-wad...eramicznych-29 i powiem Wam szczerze, że tyle aspektów przemawia za ich zakupem, że chyba się skuszę. Korzystałyście może kiedyś z nich w kuchni? 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 | 
| 
		 
			 
			#8  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Tak, niedawno rodzice kupili komplet  
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	![]()  | 
| 
		 
			 
			#9  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Ja osobiście używam tych tradycyjnych, ale mam kilka ceramicznych w swojej kuchni. Używam ich zamiennie toteż dłużej pozostają ostre i nie tępią się tak szybko. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 | 
| 
		 
			 
			#10  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Miałam jednego, ale strasznie szybko sie stępił i nie umiałam go naostrzyc nawet, wole klasyczne metalowe jednak. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 |