![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||

| 	

|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Jak dobrać odpowiednią doniczkę do kwiatów? 

Orientujecie się w tym, co jest najlepszym rozwiązaniem?  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Musisz wiedzieć jakie wymagania mają poszczególne rośliny.  

Poza tym ważne będzie też to, żeby dobrać odpowiednią wielkość. Tutaj https://www.budujesz.pl/wiadomosc/do...najlepsza/665/ poczytaj sobie coś więcej na ten temat. Myślę, że znajdziesz tam więcej praktycznych wskazówek.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja też mam problem z doniczkami i doborem kwiatów. Gdzie zamawiacie nasiona? 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

My zamawiamy wszystko na allegro  

Znajdziesz tam nasiona, doniczki, systemy nawadniające - https://allegro.pl/kategoria/nawadni...-82290?order=m itd Ceny są naprawdę bardzo przystępne w porównaniu do sklepów stacjonarnych. My właśnie z mężem ogarniamy nasz ogród. Trochę pracy nas czeka ale myślę, że będzie pięknie   W tym roku zamówiłam mnóstwo nasion i zasialiśmy nowy trawnik. | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

ja kupuję w marketach budowlanych,  

rośliny, nasionka, ziemię jak i doniczki, doniczki dobieram wielkością i tak by pasowały do pozostałych, lubię ciężkie betonowe  | 
| 

| 
|||

| 
|||

![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Jeżeli mają być to donice całoroczne to moim zdaniem warto pomyśleć nad rozwiązaniami proponowanymi przez Pozbruk, ponieważ przygotowali naprawdę szeroki wybór jak donice hiszpańskie, greckie, duńskie, czy angielskie  

![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Najlepiej bedzie na oko. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja też mam całoroczne donice z bardzo mocnego tworzywa, ale przy okazji lekkie, abty łatwo było je przernosić. CHoć zasypane ziemią i tak już mają swoją wagę. Ja się przekonał do donic sprzedawanych w sklepie internetowym eko-ogród.  

W wyborze są różne donice kolorystyczne, o różnych kształtach, również samonawadniające (co osobiście uważam za genialne rozwiązanie) Ja mam takie donice na balkocie https://eko-ogrod.pl/donice-sn-do-og...-bialo_zielony  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Cytat: 

Też mam donice samonawadniające z tej strony i bardzo je sobie chwalę! Uprawiam zioła, a jestem zapominalska i jest to dla mnie świetne rozwiązanie ![]() Ostatnio edytowane przez katherina002 : 20-09-2018 o 15:41.  |