![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||

| 	

|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ktoś z was miał robiony taki zabieg? 

Jak to wygląda i jak się na niego przygotować?  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Nie miałam takiego zabiegu, ale są stronki, gdzie takie rzeczy są dokładniej opisane. 

Tutaj https://www.gyncentrum.pl/biopsja-endometrium chociażby masz namiar na taką. Dowiesz się jak taka biopsja wygląda i czego należy się po tym spodziewać. To dobry punkt wyjścia, żeby zyskać podstawową wiedzę.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Biopsji nie ale mialam histeroskopie https://tantumrosa.pl/czym-jest-hist...en-ja-wykonac/ bo lekarz stwierdzil ze to bedzie lepsze rozwiazanie. Ogolnie nie wspominam jej źle, lepiej zrobic badania niz potem pluć sobie w brode jak wyjdzie jakis problem 

Ostatnio edytowane przez Franczeska : 08-08-2019 o 14:24.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Nie miałam takiego badania ale sporo słyszałam. Moja znajoma choruje na endometriozę i wiem, że standardem jest badanie biopsji. O samym badaniu i gdzie je można wykonać zobacz tutaj. Do badania nie trzeba się szczególnie przygotowywać. W zależności od tego jaka jest wykonywana zależy czy pacjent jest poddawany znieczuleniu. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Podobnie jak ja, też o tym słyszałam a przy diagnostyce endometriozy miałam sonovagonografię czyli usg z kontrastem robioną w szpitalu medicover, jestem też pod opieką specjalistów od endometriozy w tym szpitalu i w końcu jestem odpowiednio i kompleksowo leczona 

|