Cześć,
mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Od jakiegoś czasu próbuję wystartować z małą marką ubrań dziecięcych. Mam już projekty, maszyny i nawet kilku klientów testowych, ale cały czas rozbijam się o ten sam mur – dostęp do materiałów. Wszyscy mówią mi, że najlepszym rozwiązaniem jest
hurtownia tkanin online, ale kompletnie nie wiem, jak wybrać odpowiednią.
Moim priorytetem jest bezpieczeństwo, bo chodzi o ubranka dla dzieci, więc materiały muszą być atestowane i przyjazne dla skóry. Przeglądałem różne strony i niby wszystko wygląda dobrze, ale jak zacząłem czytać regulaminy, to nie wszędzie znalazłem informacje o certyfikatach. Obawiam się, że kupując w ciemno mogę trafić na coś, co nie spełnia wymogów.
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z wyborem hurtowni tkanin online, które specjalizują się właśnie w materiałach dla dzieci? Jak sprawdzić, czy taka hurtownia rzeczywiście posiada certyfikaty Oeko-Tex czy inne niezbędne potwierdzenia? Może są jakieś listy albo rankingi takich miejsc? Nie chciałbym popełnić błędu na samym początku drogi i zawieść klientów. Bardzo proszę o konkretne wskazówki i może nawet przykłady sprawdzonych hurtowni, z którymi współpracujecie.