![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() Hej. już od jakiegoś czasu szukam rozwiązania problemu związanego ze stała opieką dla seniora z mojej rodziny. nie chodzi mi tu o żadne ośrodki typu dom seniora. ta osoba nie chce zmieniać miejsca zamieszkania ale mimo tego potrzebuje na co dzień wsparcia w codziennych czynnościach. Jak to rozwiązać ?
|
|
|||
|
|||
![]() według mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie w takim wypadku zatrudnienie prywatnej opiekunki,. która albo zamieszka z seniorem na stałe albo będzie ją/go odwiedzać przykładowo na kilka godzin dziennie.
|
|
|||
|
|||
![]() zgadzam się. są w Polsce firmy takie jak Symeon, które świadczą na wysokim poziomie takie usługi opiekuńcze i pielęgnacyjne. przy współpracy z nimi ma się chociaż pewność, że taki opiekun ma nie tylko doświadczenie ale i odpowiednie kwalifikacje.
|
|
|||
|
|||
![]() serdecznie Wam dziękuje za szybką reakcję. czyli rozumiem, ze to my ustalamy jaki wymiar takiej opieki byłby najlepszy i nie ma problemu z tym by np czasem taka opiekunka została na noc ?
|
|
|||
|
|||
![]() W Symeon wymiar opieki jest zawsze dopasowywany do indywidualnych potrzeb. w grę wchodzi i kilka godzin dziennie i cały dzien/noc czy doba, także z zamieszkaniem. Więc pod tym kątem są na pewno bardzo elastyczni.
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Bezpłatne badanie słuchu Białystok to doskonała okazja dla osób, które chcą upewnić się, że ich słuch jest w dobrym stanie. Audiomedika - https://audiomedika.pl/ oferuje darmowe testy słuchu, które pomagają w szybkim wykryciu problemów. To pierwszy krok do poprawy jakości życia, dzięki odpowiedniemu dopasowaniu aparatów słuchowych.
|
|
|||
|
|||
![]() Cytat:
Bardzo dziękuje za informacje, to brzmi bardzo zachęcająco. Inni piszą tu o domach opieki ale właśnie chodzi o to by z wszelką cenę uniknąć umieszczania bliskiej nam osoby w takim ośrodku, z dala od nas. Dotychczasowy dom, tyle że z obecnością fachowca, to jednak dużo lepsze rozwiązanie. |
|
|||
|
|||
![]() Cytat:
Widzę, że mamy bardzo podobny tok myślenia w tym temacie. Myślę, ze jest to najlepsze rozwiązanie i super alternatywa dla takich tradycyjnych domów seniora. |
![]() |
|
![]() |