![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Witam, chciałam założyć sobie program oszczędnościowy, żeby odłożyć coś na emeryturę. Słyszałam o Wewiór Ubezpieczenia, podobno mają ciekawe oferty i profesjonalnie podchodzą do klienta. Jaki według Was jest najlepszy wiek, żeby zacząć oszczędzać na przyszłość? 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

No i za to brawa, bo czytałam na prawozus.pl, że nasze pokolenie na wysokie emerytury nie ma co liczyć 

prawo do rent i emerytur  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Temat emerytur to temat rzeka. Co rusz słyszymy o nowych pomysłach, analizach czy prognozach. Generalnie to mało jest osób, które są zadowolone z tego co otrzymują. Pytanie co będzie za 20 czy 30 lat. Też muszę sprawdzić czy można się ubiegać o   zwrot podatku z emerytury  . Chyba, że coś wiecie na ten temat. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Jak już mówimy o emeryturach to warto też poczytać o ulgach które będą nam niedługo przysługiwać, zobaczcie sobie artykuł https://zycieseniora.com/finanse/pra...enie-emerytury gdzie znajdziecie większość przydatnych informacji na ten temat. Warto się powoli interesować 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja chcę założyć indywidualne konto zabezpieczenia emerytalnego. Bardzo zależy mi na odpowiednim zabezpieczeniu na przyszłość. Nigdy nie wiadomo co może się wydarzyć a państwowa emerytura raczej nie będzie wysoka. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Też o czymś takim myślałem ale jest też ppk, tu http://rogala.pl/ponad-150-zysku-w-p...12-miesiacach/ czytałem że warto było się nie wypisywać tak od razu bo niektórzy zyskali sporo pieniędzy 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Doskonale wiem, że niektórych z was pewnie przeraża przyszłość, emerytura - jak będzie wyglądać.  Ale możecie poprawić swoją sytuację, chociażby decydując się na IKE https://www.nntfi.pl/emerytura/ike - to naprawdę dobre rozwiązanie. Ja sama teraz postanowiłam otworzyć sobie indywidualne konto oszczędnościowe, aby zadbać o swoją i bliskich przyszłość. 

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Ja jestem za odkładaniem na emeryturę bo możemy potem mieć duży problem  

![]()  | 
| 

| 
|||