![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||

| 	

|||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Jest duża różnica pomiędzy roletami zaciemniającymi a zwykłymi? 

czy te zwykłe mocno przepuszczają światło?  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

No taka właśnie jest różnica, że zaciemniające nie wpuszczają w ogóle światła. Takie moim zdaniem warto mieć w sypialni.  

Wtedy dobrze jest zamontować je bezpośrednio na ramie okna, tak jak jest wyjaśnione tu: https://lotari.pl/poradnik W ten sposób stworzysz sobie bardziej komfortowe warunki do spania, czy nawet dłuższego wylegiwania się w weekendy ![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Fajna sprawa. 

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Ja bym wolała zaciemniające  

![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Jak ma się okna od południa to pewnie. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Mój mąż bardzo długo zastanawiał się nad tym rodzajem okien, ale ostatecznie wybraliśmy "klasykę", czyli okna aluminiowe. Dużo o tym czytaliśmy, bo nie mieliśmy dofinansowania i wszystko szło z naszej kieszeni. Z mini poradnika jaki znaleźliśmy na stronie  

http://www.ekoplast-krakow.pl/porady...-wady-i-zalety wynika, że podjęliśmy jedną z lepszych decyzji ![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

To fajnie  

![]()  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

U mnie w mieszkaniu są też tylko aluminiowe bo innych jakoś z moim facetem nie chciałam wybrać. Wiem o tym, że one są najtrwalsze bo po prostu mój kochany pracuję w tej branży to jest w tym temacie dość obcykany i obeznany. Ja to jak kobieta po prostu się na niego zdałam i wcale tutaj nie żałuję hihi 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Zaciemniające tylko i wyłącznie do sypialni, wtedy w weekend można się porządnie wyspać  

Ja sama się zastanawiam nad wymianą swoich rolet, bo są już trochę stare i brzydkie. Znacie jakieś dobre sklepy z roletami. Ostatni przeszukując Internet trafiłam na http://www.meblark.com/produkty/rolety . Mają tam bardzo duży wybór, a do stolicy mam nie daleko. Polecacie rolety dzień/noc czy rzymskie ? | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ja mam w dużym pokoju zwykłe rolety, które wpuszczają jednak trochę światła do pomieszczenia. W sypialni oraz drugim pokoju mam rolety zaciemniające. Właściwie pod względem wyglądu są bardzo podobne do siebie. 

|