![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Czy klimatyzator z funkcją grzania może zastąpić tradycyjne ogrzewanie w domu? Chętnie się dowiem bo gaz coraz droższy a mam dość sporą instalację fotowoltaiczną. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

W teorii tak, ale wiele zależy od izolacji budynku i temperatur na zewnątrz. Klimatyzatory inwerterowe są wydajne, ale w skrajnych mrozach ich efektywność spada. W dobrze ocieplonym domu mogą działać jako główne źródło ciepła, zwłaszcza w okresie przejściowym. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Ważne jest też, jak często i w jakim trybie korzystasz z klimatyzatora. Jeśli używasz go do dogrzewania wiosną i jesienią, to może to być opłacalne, ale na pełne ogrzewanie zimą lepiej sprawdzi się pompa ciepła. No i trzeba pamiętać o kosztach prądu – jeśli masz fotowoltaikę, to sytuacja wygląda zupełnie inaczej. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Jeśli ktoś szuka wydajnego klimatyzatora z funkcją grzania, to AIWA Musukari Split 5,0 kW sprawdzi się bardzo dobrze. Działa do -20°C, ma inwerter i wysoką efektywność energetyczną. Do tego sterowanie Wi-Fi, więc można go obsługiwać zdalnie. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Bardzo dobrym wyborem jest też klimatyzacja od https://klimatyzacjedomu.pl/ . Bardzo skutecznie działa, jest starannie wykonana, a do tego realizacja zamówień jest szybka 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Firmą specjalizującą się w montażu klimatyzacji w różnego rodzaju budynkach jak mieszkania, domy, biura czy lokale usługowe  jest https://mwklima.pl/ Zajmą się wszystkim kompleksowo. Współpraca z nimi to bardzo dobra decyzja. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Z racji tego, że mieszkam na poddaszu, lato potrafi dać się we znaki. Już teraz szukam sensownych rozwiązań, które poprawią komfort. Sprawdziłem ofertę na https://www.aiwa.pl/ i rozważam kontakt, ale najpierw chciałbym zapytać, czy ktoś korzystał? Interesuje mnie klimatyzacja, która ma też funkcję ogrzewania ponoć przydaje się w przejściowych porach roku. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Mam znajomych, którzy zainwestowali w turbiny wiatrowe i teraz rozważają sprzedaż energii elektrycznej z wiatraków. Szukają stabilnych partnerów, którzy oferują uczciwe warunki odkupu. Fajnie, że są już gotowe rozwiązania wspierające takie inicjatywy. 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Cytat: 

Nie korzystałam jeszcze w zasadzie z żadnej klimatyzacji, ale szukam dla siebie też jakiejś dobrej opcji. I przyznam szczerze, że Aiwa jest na mojej liście, bo czytałam, że mają bardzo dobre urządzenia.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

|