Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
||||
|
||||
Zakupy do hotelu - gdzie najlepsze oferty?
Gdzie waszym zdaniem da się znaleźć najlepsze oferty jeśli idzie o zakupy do hotelu?
Mam na myśli takie elementy wyposażenia itp. |
|
|||
|
|||
Myślę, że nie zaszkodzi poszukać czegoś w hurtowniach internetowych.
Tam wybór jest znacznie większy. I ceny zwykle też lepsze. Tutaj http://www.wszystko-do-hotelu.pl/ możesz sprawdzić różne oferty. Moim zdaniem warto mieć takie rozeznanie. Nie ma większego sensu przepłacać. |
|
|||
|
|||
Pytanie o pensjonat
Świetnie koleżanki, że trafiłam na ten temat, bo szukałam jakiegoś wątku dotyczącego hoteli, pensjonatów itd. Mam więc nadzieję, że podpowiecie mi coś w moim dylemacie. Chodzi mianowicie o to, że w zeszłym roku postanowiliśmy z moim mężem założyć biznes - taki niewielki pensjonacik w naszym miasteczku. Mieliśmy odłożonej trochę gotówki, mąż jeszcze otrzymał spadek po babci, więc z kasą na rozruch biznesu nie było problemu. Po roku muszę stwierdzić, że decyzja o prowadzeniu pensjonatu była bardzo dobra. Na szczęście na niedobór klientów nie możemy narzekać, bowiem remont "siódemki" między Elblągiem, a Gdańskiem sprawia, że więcej osób jeździ okrężnymi drogami, a przy okazji odwiedza mój pensjonat . Zastanawiam się nad czymś innym, a mianowicie kupnem sejfu. Wiecie, chciałabym jakoś zabezpieczyć dokumenty czy pieniądze swoich gości, a sejf mógłby być dobrym zabezpieczeniem. Pytanie, tylko gdzie ten sejf kupić? Znalazłam póki co, fajną ofertę tutaj - https://www.saffort.pl/sejfy-hotelowe. Pytanie do Was, koleżanki, po pierwsze: co sądzicie o pomyśle zakupu sejfu? Po drugie: czy polecacie ten sklep "saffort"?
|
|
|||
|
|||
musisz poszukac w internecie jakiejs dobrej hurtowni internetowej, tam zawsze jest najtaniej
|
|
|||
|
|||
Jeśli chodzi o wyposażenie hotelu, to warto przede wszystkim pomyśleć o recepcji-o to ona "rzuca się w oczy" jako pierwsza i właściwie jest to jedno z najważniejszych miejsc w hotelu. Dobry komputer, oprogramowanie to jedno. Drugie to skrytka na klucze. Zobacz osbie na hartmann-tresore, tam mają sejfy, kasy pancerne i skrytki na klucze, w których możnaby schować klucze (czy karty? nie wiem czego używacie) do poszczególnych pokoi
|
|
|||
|
|||
Wyposażenie hotelu składa się z naprawdę bardzo różnych elementów. Na pewno planując budowę hotelu lub remontując go warto zainwestować w dobrze wykonaną sięć telewizyjną. Obecnie standardem jest aby w każdym pokoju znajdował się telewizor. Do wykonania sieci niezbędny jest węzeł optyczny a także multiswitche dzielące sygnał na poszczególne odbiorniki. Wszystkie elementy do wykonania stabilnej sieci telewizyjnej znajdziecie w ofercie firmy Telmor. Tu możecie także zamówić taką usługę jak wykonanie projektu oraz jego realizację.
|
|
||||
|
||||
Dzięki za tyle świetnych poleceń, prowadzę mały pensjonat.
|
|
|||
|
|||
Bardzo fajna firma, która wykonuje meble hotelowe i restauracyjne to gdyński Womeb http://womeb.com.pl/meble-hotelowe-restauracyjne/ Ich meble są świetne, mają dobry design, łączą elegancję z minimalistyczną formą, są solidnie wykonane z dobrych materiałów. My jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.
|
|
|||
|
|||
Na pewno będziecie szukali dobrej jakości propozycji w zakresie telewizorów do pokoju, dlatego jak znajdziecie wolną chwilę to koniecznie zwróćcie uwagę na ofertę Manta gdzie znajdziecie sporo propozycji w świetnych cenach i oczywiście dobrze rozbudowanych funkcjonalności, obrazu 4K i Smart TV. Pozdrawiam!
|
|
|||
|
|||
Jeśli jesteście na etapie wyposażania hotelu to warto pomyśleć o tym, by na hotelowym parkingu zamontować stację ładowania pojazdów elektrycznych. Takie stacje projektuje i wykonuje firma https://smartpole-charger.eu/ . Teraz coraz więcej osób posiada samochody elektryczne, więc na pewno będzie to udogodnienie dla gości. Poza tym możecie rozważyć proponowanie takiej usługi jak odpłatne ładowanie samochodów elektrycznych. Taka inwestycja na pewno się zwróci.
|