![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() nie jest to taka prosta sprawa, na pewno trzeba odpowiednich i przeznaczonych dla takiej skóry kosmetyków. U mojego dziecka najlepiej się atoperal przyjął, nie podraznia, nie uczula i łagodzi swędzenie i suchość. Mamy kilka rzecyz m.in szampon, piankę do mycia, wszystkie super są i przynoszą upragnione efekty w walce z atopią
|
|
|||
|
|||
![]() A długo już używacie tych kosmetykow? Bo ja już próbowałam wielu firm i praktycznie nic nie pomaga a o atoperalu jeszcze nie słyszałam, wiec przydałyby się sprawdzone opinie
|
|
|||
|
|||
![]() Leczenie atopowej skóry jest trudne i długotrwałe. No może nie trudne ale za to trzeba uważać jakie kremy i balsamy się używa. Musimy być ostrożni w składzie danego kremu. Przede wszystkim należy taką skórę nawilżać od środka również. Wybierając kremy zwracajmy uwagę by były głęboko nawilżające i nie wywołujące alergii. Dlatego lepiej zasięgnąć porady w aptece. A teraz nawet w aptece internetowej możemy otrzymać stosowną pomoc, choćby tej https://www.ziko.pl/szczyrk-apteki-d...beskidzka-135/
|
|
|||
|
|||
![]() Pomoc dermatologa będzie wskazana, jak zwykłe kosmetyki nie pomagają. Warto o tym pomyśleć, by sobie pomóc. Dodatkowo naturlane kosmetyki chociażby do nawilżania ciała będą wskazane. Krem witaminowy do ciała HB pozwala dobrze nawilżyć skórę. Będzie wyglądać zdrowo.
|
|
|||
|
|||
![]() atoperal ma bardzo dobry skład, pianka do myci jest rewelacyjna, delikatna i nie podrażnia skóry dziecka, w składzie ma też sporo naturalnych olejów roślinnych, mocznik więc skóra po myciu jest jeszcze nawillżon doatkowo
|
|
|||
|
|||
![]() Myślę, ze pomocny może okazać się octenisept lek. Z tego co wiem bardzo dobrze sprawdza się przy AZS. Możesz go kupić w każdej aptece bez recepty, cena nie jest wygórowana. Sama używam tego leku.
|
|
||||
|
||||
![]() Jesli chodzi o atopowe zapalenie skóry, to owszem,
w necie można znaleźć masę produktów, które wspomagają leczeniei regenerację takiej skóry, bo jak się okazuje problem wcale nie jest rzadki... ale... ale zastanawiam się czy nie lpiej skorzystać w takiej sytuacji z pomocy lekarza, dermoklinika, itd ( np https://www.dermoklinika.pl/dermatol...apalenie-skory ) niż bez wiedzy o tym co się dokładnie dzieje, pakować się w leki, maści i kremy, które poleca się na forach zamiast najpierw iść do lekarza? |
|
|||
|
|||
![]() Bardzo fajne kosmetyki które nie podrażniają i co ważne mogą być używane przez mamy to kosmetyki marki Hildegard Braukmann np. Żel do Masażu dla mamy to łatwy w nakładaniu dzięki replikatorowi żel który przynosi ukojenie po całym męczącym dniu i sprawi że każda mama poczuje się jak nowo narodzona.
|
|
||||
|
||||
![]() Na Twoim miejscu skonsultowałabym się z dermatologiem.
|
![]() |
|
![]() |