![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Miał ktoś z was może kłykciny kończyste? Powiedzcie, czy to można wyleczyć?
|
|
||||
|
||||
![]() Są różne sposoby leczenia tej przypadłości, możesz o nich poczytać na przykład tutaj: http://klykcinyhpv.pl/klykciny-konczyste-leczenie/
Ja miałam też je niestety i byłam leczona Interferonem alfa. Tak o nim piszą na stronie: "Ten specyfik można podawać w połączeniu z jednoczesnym usunięciu brodawki, więc jest chętnie wybierany zwłaszcza przy rozległych kłykcinach kończystych. Możliwe są też iniekcje podskórne. Najważniejsze jest jednak to, że interferon alfa jest cytokiną, która działa przeciwwirusowo. Nie eliminuje jednak całkowicie wirusa HPV z organizmu." Moją terapię przeprowadzał pan Igor Michajłowski, który jest ordynatorem w clinica dermatologica w Gdańsku. |
|
|||
|
|||
![]() Hej
![]() Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat kłykciny kończyste leczenie, to polecam zajrzeć na stronę: https://www.klinikazakrzewscy.pl/ofe...czenie-klykcin. Klinika Zakrzewscy zajmuje się diagnozą i leczeniem kłykcin kończystych, więc warto zapoznać się z ich ofertą ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Teraz takimi rzeczami zajmuje się medycyna estetyczna. Przy pomocy lasera można szybko i praktycznie bezboleśnie usunąć takie rzeczy
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Wszystko mozna wyleczyc. Musisz skonsultowac to z lekarzem. Ja co prawda kłykcin nie mialam ale wystapily zmiany śródnabłonka szyjki przy zarazeniu HPV i lekarz zalecil mi stosowanie zelu papilocare.
|
|
|||
|
|||
![]() Kłykciny można usunąć, znajoma miała taki zabieg w szpitalu Mazovia w Warszawie na Ursynowie. Prywatnie się zdecydowała, dzięki temu nie musiała czekać na termin niewiadomo ile. Bo to nie jest dolegliwość taka, że na już trzeba i terminy są różne. W każdym razie usuwać warto, od razu się pozbywasz problemu i tak jak u znajomej to nawrotów nie ma.
|
![]() |
|
![]() |