![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() Czego najczęściej używacie do nakładania makijażu?
Zastanawiam się czy ktoś używa np. szczotki. Tutaj http://www.amfora.pl/wiadomosc/szczo...k-uzywac/3916/ czytałam o różnych rozwiązaniach. Ja używam pędzelków i gąbki do podkładu - to wszystko w sumie. |
|
|||
|
|||
![]() Te szczotki do makijażu sprawdzają się bardziej do płynnych konsystencji, które trzeba dobrze rozetrzeć na skórze. I wtedy rzeczywiście to ma sens. Ja natomiast wolę te zwykłe pędzle, bo większośc moich kosmetykow jest w kamieniu, no oprócz podkładu. Super sprawdzają mi się pędzle Pierre Rene. Sa mieciutkie i fajnie można nimi blendować każdy nalozony produkt.
|
|
||||
|
||||
![]() Dokładnie tak jak poprzedniczka pisze, pędzle do makijażu służą do kosmetyków sypkich , natomiast gąbeczki do fluidów. Warto mieć jedno i drugie, ponieważ odpowiednie akcesoria ułatwiają życie. Co do szczotek to nigdy nie stosowałam, nie wiem jak się sprawdzają
|
|
|||
|
|||
![]() Ja nigdy nie nakładałam fluidu gąbką.
|
|
|||
|
|||
![]() Dla mnie to nie jest wygodne. Wolę nakładać podkład palcami.
|
|
|||
|
|||
![]() Ja natomiast nie lubię nakładać palcami - uzyskuję nierówne krycie, podkład pod wpływem ciepła palców się ściera, są smugi. U mnie najlepiej sprawdza się gąbeczka, choć pędzlem i szczotką też nakładam i też uzyskuję ładne krycie, bez smug.
|
![]() |
|
![]() |