![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Dzieci niestety często mają alergię, na szczęście z niej wyrastają.
Moje mają uczulenie na kurz. Ostatnio odkryłam płyn piorący oraz spray Allergoff. Chyba zamówię ten zestaw bo słyszałam, ze jest bardzo pomocy w walce z roztoczami. |
|
|||
|
|||
![]() Alergia u dziecka to ciężki temat. Generuje wiele innych chorób, które są często powtarzalne.
Ja bardzo dbam o to, żeby w domu było jak najmniej alergenów, dlatego zamiast zwykłego dywanu mam sznurkowy. Jest bardzo estetyczny i nie zbiera kurzu. Dywany sznurkowe możecie zakupić w http://www.petelkowo.pl, naprawdę warto. |
|
|||
|
|||
![]() Zgadzam się, że to cięzki temat. Mój syn ma alergię na pyłki i kota. Co więcej, jak się rozpoczął sezon grzewczy i ludzie palą czym popadnie to od razu mały dostał kataru. Staram się z nim nie wychodzić na spacery ale kiszenie się w niewietrzonym mieszkaniu też nie jest dobre. Postanowiliśmy z mężem kupic oczyszczacz powietrza Haus&Luft http://www.haus-luft.com/katalog-pro...cze-powietrza/ . Praktycznie od razu skończył się problem z kichaniem. Ja też czuję różnicę w jakości powietrza w domu.
|
|
|||
|
|||
![]() Sporo ostatnio czytałam o oczyszczaczach i chyba sama również się zdecyduje na zakup. Syn alergik to jedna strona a dwa okropny smog w tym roku, w zeszłym nie mieliśmy takiego problemu bo niby mieszkam w małym mieście i to na obrzeżach. Znalazłam na http://ranking-oczyszczaczy.pl dwa modele sharp i philips teraz tylko zastanawiam się nad głośnością czy 33 dB w trybie nocnym to nie za dużo (niby lodówka ma 40 a praktycznie jej nie słychać to może nie będzie źle).
|
|
|||
|
|||
![]() Alergia u dziecka to zawsze trudna sprawa. Nasza córka jest alergikiem i niesamowicie się męczy. Ostatnio trafiłam na oczyszczacz powietrza i chyba zamówimy. Wydaje mi się że to świetna sprawa i młodej będzie się łatwiej oddychać/
|
|
|||
|
|||
![]() Kiedyś miałam alergię, a teraz doszło do tego, ze mam atopowe zapalenie skóry, bardzo takie wkurzające schorzenie, no ale da się jakoś łagodzic je przez kosmetyki. mam takie specjalne z atopis, one sa fajne no nie powodują podrażnień, ogólnie bardzo fajne.
|
|
|||
|
|||
![]() Zgadzam się z Tobą, że kosmetyki przy alergiach i wszelkich innych atopiach to jedna z podstawowych rzeczy, dobrze jest też być pod kontrolą jakiegoś lekarza. Ale ja jestem również zwolenniczką czytania o problemie w internecie
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() No takie blogi są bardzo fajną rzeczą
|
|
|||
|
|||
![]() A co, jeśli pojawiła się alergia na kurz i roztocza? Jak z tym walczyć? Czy leki w ogóle dają jakieś efekty? Bo nie ukrywam, że to chyba jeden z najgorszych rodzajów alergii.
|
|
|||
|
|||
![]() Alergia alergii nierówna. Czasami może nam się wydawać, że jesteśmy uczuleni na jakiś czynnik, a w rzeczywistości może się okazać, że jesteśmy uczuleni zupełnie na coś innego. Najczęściej obwinia się sierść zwierząt, kurz i pyłki, a czasami przyczyna leży zupełnie gdzie indziej. Są miejsca, w których można wykonać badania na alergię u dzieci i polecam takie postępowanie, zamiast dawać dziecku środki przeciwalergiczne nie wiedząc nawet, na co tak właściwie dziecko jest uczulone...
|
![]() |
|
![]() |