![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Mam ten sam dylemat, również zastanawiamy się pomiędzy domem a mieszkaniem, wiadomo że to drugie będzie znacznie tańsze od budowy czy kupna domu, no ale dom na własnej działce ma sporo zalet, szczególnie jeśli zamieszkamy w jakiejś spokojnej, cichej okolicy.
|
|
|||
|
|||
![]() Cóż, to dylemat stary niemal jak świat i prawie tak znany jak pytanie, co było pierwsze: jajko czy kura
![]() |
|
|||
|
|||
![]() A ja się z tym nie zgodzę. Dojazd zależy od lokalizacji mieszkania czy domu ani od tego czy to dom czy mieszkanie. Faktem jest to, że i do mieszkania można mieć nie najlepszy dojazd do pracy. A jeśli chodzi o to czy lepszy dom czy mieszkanie tu decyduje gust. Dla mnie lepszy jest dom, nawet taki szeregowy. Ja się wychowałam w domu i o wiele bardziej mi on odpowiada. Jestem przyzwyczajona do tego, że trzeba o dom bardziej dbać. I nawet uważam, że dobrze iż przy domu jest zawsze coś do roboty. Człowiek przynajmniej się nie nudzi. Ale jakbym nie musiała kupować mieszkania czy domu tylko dostała go to brałabym co dają czy to mieszkanie czy niewielki domek na pipidówie. A tak to trzeba wziąć kredyt hipoteczny na przykład od https://www.bzwbk.pl/kredyty/kredyty...szkaniowy.html bo inaczej z własnego dachu nad głową nici. Czy to mieszkanie czy dom to i tak ceny są kosmicznie wysokie. I niestety nic się na to nie poradzi. Do tego mieszkanie w centrum miasta jest o wiele droższe niż dom na obrzeżach.
|
|
|||
|
|||
![]() Mieszkanie łatwiejsze w ogarnięciu dom już potrzebuje więcej zaangażowania
|
|
|||
|
|||
![]() Tez tak mysle, wiec to wszystko jak widac zalezy od preferencji kazdego i tego jaki ma model rodziny. Ja obecnie mieszkam w mieszkaniu, ktorego zarządcą jest firma status - administrator nieruchomości warszawa i bardzo sobie chwale. Jakbyscie czegos szukali w Warszawie to polecam tez na ten aspekt zwracac uwage
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() mam ochotę w końcu zakupić własne cztery kąty we Wrocławiu. Kocham to miasto i od kiedy przyjechałam tutaj na studia to nie mam zamiaru wyjeżdżać
|
|
|||
|
|||
![]() Ja wybieram mieszkanie, no i oczywiście najważniejsze to kupić mieszkanie właśnie u jakiejś agencji/ dewelopera, bo wtedy jesteśmy bezpieczni
|
|
|||
|
|||
![]() witam
http://y2be.net/ |
|
|||
|
|||
![]() Moim zdaniem przy własnym domu trzeba się więcej narobić, zakupić wyposażenie i może nas to kosztować mimo wszystko więcej niż mieszkanie. Ale przynajmniej sąsiedzi nie będą się dobijać, że robimy hałas im za ścianą
|
![]() |
|
![]() |