Cześć! 😊
Zastanawiam się poważnie nad rozpoczęciem treningów z trenerem personalnym i chciałabym poznać Wasze opinie. Nigdy wcześniej nie korzystałam z takiej formy wsparcia i trochę się waham – nie wiem, czy to będzie dla mnie odpowiednie, czy faktycznie przynosi efekty i czy warto inwestować w takie zajęcia, zwłaszcza na początku przygody z aktywnością fizyczną.
Mam za sobą kilka podejść do ćwiczeń na własną rękę, ale szybko traciłam motywację albo nie wiedziałam, czy wykonuję ćwiczenia poprawnie. Na siłownię raczej nie mam odwagi pójść sama, a duże grupowe zajęcia mnie stresują. Ostatnio przeglądałam ofertę jednego trenera, który proponuje treningi dwuosobowe – cena to 50 zł za godzinę za osobę
michalsmilowski.pl. Brzmi całkiem rozsądnie, szczególnie że miałabym wsparcie i towarzystwo, ale nie wiem, jak to wygląda w praktyce.
Czy ktoś z Was korzysta z treningów personalnych w takiej formie? Jakie są realne koszty i czy taka współpraca naprawdę pomaga w osiągnięciu celów? I czy warto zaczynać właśnie od treningów z trenerem, czy lepiej najpierw spróbować czegoś samodzielnie? Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi i doświadczenia!