![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() Czym kierować się wybierając kursy językowe dla dziecka?
Lepiej postawić na zajęcia grupowe czy indywidualne? |
|
|||
|
|||
![]() To zależy jaki efekt chcesz osiągnąć.
Większość szkół zapewnia zarówno zajęcia grupowe, jak i te indywidualne, więc każdy może wybrać coś dla siebie. Zobacz sobie ofertę np. tej szkoły w Krakowie: http://www.archerschool.org/ - tu kładą nacisk na naukę praktycznego wykorzystania języka, a nie na gramatykę, która w porozumiewaniu się odgrywa niedużą rolę. Poza tym zajęcia są prowadzone przez native speakerami. |
|
|||
|
|||
![]() No właśnie sama się nad tym zastanawiałam jaki kurs wybrać dla dziecka. Również chodzi mi po głowie kurs indywidualny, znalazłam nawet ciekawą ofertę na http://www.berlitz.pl/pl/kursy_dla_d...i_i_mlodziezy/. Uważam, że dziecko dużo łatwiej przyswaja języki, dlatego rodzice powinni bardziej zachęcać je do uczęszczania w takich zajęciach.
|
|
|||
|
|||
![]() Moim zdaniem wszystko zależy od wieku dziecka. Nastolatka najlepiej posłać na zajęcia indywidualne z native speakerami. Młodsze dzieci lepiej uczą się poprzez zabawę, a więc w grupie. Mam rację?
|
|
||||
|
||||
![]() Nauka języków obcych, daje nam praktycznie nieograniczony dostęp do materiałów edukacyjnych, zagranicznej literatury, kursów doskonalących różne umiejętności, a prowadzonych w języku obcym. Dodatkowo znajomość języków obcych pozwala także oglądać filmy bez polskiego lektora, słuchać podcastów, śledzić obcojęzyczne blogi, być na bieżąco z trendami w nauce, modzie, muzyce oraz każdej innej dziedzinie, która nas interesuje.
_____________________________ czas past simple |
|
||||
|
||||
![]() Czy ktoś z Was uczy się języków poprzez aplikacje mobilną?
|
![]() |
|
![]() |