![]() |
||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Mam pytanie czy któraś z Was zna jakiś "domowy" sposób na białe
ząbki? Nie stać mnie na wybielanie w gabinecie stomatologicznym, a chciałabym, żeby były choć trochę bielsze. Poradźcie coś... |
|
|
|||
|
|||
|
wydaje mi się, że jdnak warto odłożyć i zdecydować się na profesjonalne wybielanie - jakoś nie wierzę w superduper środki, poza tym dentysta od razu zerknie i sprawdzi czy ew. plamy i przebarwienia nie są powodem jakiejś choroby na przykład
|
|
|
|||
|
|||
|
W sklepach są różne wybielające środki. Tańsze, chociaż oczywiście nie tak skuteczne jak wizyta u dentysty
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
czasem dobra jest zwykła pasta - ja używam max white colgate i jestem zadowolona
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
A może wrato zafundować sobie piaskowanie zebów, to oszczyszczanie, ale zęby są bielsze, tak naturalnie i zdrowo
![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Wydaje mi się, że najlepszy jest zabieg u stomatologa.. mimo że po nim występują problemy z nadwrażliwością.
Jeśli chodzi o pasty to nie wierze w te wszystkie whiteningi z reklam, co to niby są skuteczne : p Jak już pasta wybielająca, to kupowałbym raczej jakiś preparat z apteki. Past wybielających jest naprawdę sporo. Z tego co się zoorientowałam ceny wachają się od kilku złotych do nawet 100. Sama stosowałam białą perłę, ze średniozadawalającym efektem ,znaczy się było widać po zębach, że są bielsze.. ale spodziewałam się ciut więcej. Ta apteka online ma coś takiego jak encyklopedia leków, możesz podejrzeć wykaz wszystkich past wybielających i poczytać o każdej z osobna o sposobie działania, składzie, przeciwskazaniach itp. Aaa i ostatnio słyszałam pochlebne recencje pasty Rembrandt, chyba tak to się piszę. Może sama spróbuje. ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
a co sądzicie o wybielaniu lampą LED?
|
|
|
|||
|
|||
|
Nie pij kawy, herbaty, nie pal i stosuj pastę wybielającą. Powinno to przywrócić Twój naturalny kolor kości. Niestety domowymi metodami nie uzyskasz jaśniejszych zębów niż te, jakimi obdarzyła Cię natura.
|
|
|
||||
|
||||
|
Ja wybielałam w gabinecie stomatologicznym i uważam, że to jedyny skuteczny sposób na białe ząbki.
Dobry jest ten dentysta warszawa - oferują profesjonalne i niedrogie usługi w tym zakresie. Sama jestem ich pacjentką od lat. |
|
|
|||
|
|||
|
Miejskie mity mówią, że ponoć męska sperma wybiela zęby. Moim zdaniem wybielenie jest niestety chwilowe, więc polecałabym dentystę zamiast domowych sposobów
![]() |