![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() Witam wszystkich ciepło, ostatnie lata spędziłam mieszkając i pracując w Norwegii. Dzięki pieniądzom, które razem z mężem zarobiliśmy w tym kraju skandynawskim mogliśmy pozwolić sobie na budowę naszego ukochanego domu. Nie rezygnujemy całkiem z pracy w Norwegii, bo to bardzo dobry zastrzyk gotówki. Zastanawiam się nad elewacja domu. Chciałabym postawić właśnie na taki prosty skandynawski klimat, czyli pójść w biały kolor elewacji, tylko czy to się sprawdza w Polsce? W Skandynawii bardzo.
|
|
|||
|
|||
![]() wszystko zależy gdzie mieszkasz i czym sąsiedzi w Twojej okolicy palą w piecach.
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Wiesz, taka biała elewacja domu to może i w Skandynawii jest modna, ale u nas to raczej będzie wyglądała jak kościółek... Przynajmniej mi się tak to kojarzy:-) jeśli chcesz drewniane elewacje, ja poszłabym raczej w klasykę, to znaczy normalny kolor drewna, jeśli chcesz swojskie klimaty uzyskać, nie kombinowałabym:-) chociaż z drugiej strony, jeśli WAM się podoba, to czemu nie? :-)
Ostatnio edytowane przez iIliana1008 : 22-05-2015 o 14:16. |
|
|||
|
|||
![]() Ja uważam, że jeżeli podoba się Wam styl skandynawski to nie ma co patrzeć na innych i robić po swojemu. W Norwegii warunki pogodowe są dużo trudniejsze niż w Polsce dlatego pod względem wilgotności itp. taka elewacja powinna się sprawdzić. Teraz tylko trzeba znaleźć firmę, która zna się na rzeczy i dobrze Wam to wykona
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Jeśli Ci się to podoba, to dlaczego nie? Skandynawski styl jest bardzo piękny. Sama marzę o tym, żeby urządzić sobie mieszkanie w takim stylu, jednak stale blokują mnie pieniądze
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Oglądam aranżacje w tym stylu i trzeba przyznać, że dosyć odważne.
|
|
|||
|
|||
![]() Odważne? Wręcz przeciwnie. To przecież jasne, minimalistycznie urządzone wnętrza.
|
|
|||
|
|||
![]() Lubię takie skandynawskie domy.
|
|
|||
|
|||
![]() Cytat: