|  |  | |
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |  | |
| 
 | |||
| 
 | |||||||
| Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd | 
| 

| |||
| 
 | |||
|  Jak dobrać odpowiedni kolor fugi? Jak dobrać odpowiednią fugę? Chodzi mi zresztą nie tylko o kolor, ale też o rodzaj fugi. Możecie coś doradzić? | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Ostatnio edytowane przez ellvissak : 16-11-2016 o 14:03. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Z kolorami to za dużo ci nie podpowiem. Sama mam z tym problem i chyba najlepiej będzie zdać się na intuicję. Natomiast jeśli idzie o rodzaj, to już prędzej się czegoś dowiesz.  Tutaj piszą jakie właściwości ma fuga elastyczna od Knauf. Okazuje się, że są różne typy i nie każdy pasuje wszędzie. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   To zależy od tego, jaki efekt chce się osiągnąć. Ja bym wolała mieć w kolorze płytek. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Radzę poszukać artykułów w necie na ten temat, na pewno gdzieś sa opisane rodzaje fug i ich przeznaczenie. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Na szczęście wiele jest teraz odcieni fug i z łatwością można dobrać taki, który będzie pasował do płytek. Wystarczy zerknąć na https://www.homebook.pl/produkty/fugi i zobaczyć, jak duży jest wybór takich produktów. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Nie wybieraj jasnych fug! Osobiście tak zrobiłam i teraz muszę je co jakiś czas czyścic i doczyszczać. Swoją drogą podsyłam fajne sposoby: jak wyczyścić fugi i to tak, że rzeczywiście są czyste. Jednak przed wyborem koloru, dobrze się zastanowić. | 
|  | |
|  |