View Full Version : Dlaczego gry na konsolę są takie drogie?
Od niedawna mamy konsolę do gier - xboxa 360, w zestawie było kilka gier, ale moim dzieciakom się już znudziły i pora żeby kupić coś nowego. Niestety w sklepie ceny gier na konsolę są moim zdaniem o wiele za duże. Nie wiem z czego to wynika. O ile gry komputerowe można kupić w miarę niskich cenach, o tyle gry na xboxa są po prostu dla mnie nie do zaakceptowania. Nie mówię tu nawet o nowościach, ale gry które mają już rok, albo dwa też nie grzeszą taniością. Zastanawiam się, czy można gdzieś kupić taniej. Możecie coś poradzić? Bo dzieciaki ciągle upominają się o nową grę. Obiecałam im na dzień dziecka, ale nie miałam czasu na takie zakupy...
OnaArmaniego
04-06-2015, 21:31
Mój facet ma playstation i wiem, że zarejestrował sobie oficjalne konto i może dzięki temu pobierać niektóre gry taniej bezpośrednio przez konsolę, nie wiem czy coś takiego zadziała też na xboxie, ale możesz spróbować się dowiedzieć gdzieś na specjalistycznym forum. No a z bardziej tradycyjnych opcji to zostaje polowanie na okazje i przeceny lub jakieś aukcji czy używki.
jasimnka
07-06-2015, 22:40
Wydaje mi się, że dobrą opcją są sklepy internetowe ;) Posiadają dużo większy asortyment - a co za tym idzie - dużo większy wybór ;) Ceny też nie są jakieś bardzo niskie, bo wiadomo, że takie gry do tanich nie należą, ale zawsze uda Ci się zaoszczędzić parę groszy ;) Kupując więcej niż jedną grę, możesz trafić na jakąś zniżkę czy darmową przesyłkę, także spróbuj poszukać czegoś tam :)
Zawsze jak przechodzę obok media markt, czy innego sklepu tego typu, to zatrzymuję się i wchodzę popatrzeć, czy nie ma akurat jakichś promocji zniżek na gry na xboxa 360 (http://www.grymel.pl/xbox-360-o_c_72_1.html). Jednak bardzo często to nie są gry, na które czekam. Jednym słowem nie są to gry odpowiednie dla dzieci. Akurat teraz w czasie około Dnia Dziecka było kilka fajnych tytułów, ale szukam miejsca gdzie można kupować taniej cały rok.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.