Zaloguj się

View Full Version : porady


kasiam
24-10-2021, 17:18
Mam pytanie odnośnie zakładania własnej gastronomii. O co należy zadbać poza sprawami oczywistymi? Chodzi mi o inne ważne sprawy, które nie przychodzą od razu do głowy, jak współpraca z klientami zewnętrznymi, na przykład przy pakowaniu produktów. Chodzi o cos w tym stylu
https://pakowarka.pl/
Jeżeli znacie jakieś dobre poradniki biznesowe to śmiało podsyłajcie, bo póki co mam taki
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-jak-zalozyc-lokal-gastronomiczny

Witkowa
24-10-2023, 10:54
Masz rację. Zakładając własną gastronomię warto pomyśleć nie tylko o podstawowym wyposażeniu, ale również o dodatkowych rzeczach, które mogą wydawać się nieoczywiste. Ostatnio na przykład coraz popularniejsze stają się systemy samoobsługi w gastronomii (https://m4b.com/kioski-samoobslugowe/). Myślę, że fajnie byłoby rozważyć wdrożenie takich rozwiązań również u siebie.